Poduzetnici otvorili račun za donacije za Sisačko-moslavačku županiju!

Udruga Glas poduzetnika u ime svih svojih članova izrazila je duboko žaljenje i sućut obiteljima svih poginulih. Svim ozlijeđenim građanima poželjeli su što brži oporavak i povratak u krug svojih najmilijih. Ovu priliku iskoristili su da se zahvale hitnim službama, HGSS-u, volonterima, Hrvatskom Crvenom križu te svim građanima koji su nesebično i solidarno postupili prema građanima Sisačko-moslavačke županije. Udruga Glas poduzetnika odlučila je otvoriti račun za donacije kako bi se pomoglo Sisačko-moslavačkoj županiji u nesreći koja ih je zatekla.

“Ponosimo se svojim članovima koji su se tijekom ovih dana stavili na raspolaganje i koji su željeli pomoći u ovoj teškoj situaciji na sve načine. Danas smo otvorili fond za donacije, prema želji naših članova, kako bismo novčanim sredstvima pomogli u osiguravanju smještaja za one bez doma te u obnovi oštećenih i uništenih stambenih objekata”, navode iz Glasa poduzetnika.


Pročitajte više: Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?


S prikupljenim sredstvima UGP planira kupiti stambene kontejnere, grijalice i ostalu opremu te građevinski materijal. Sredstva će prikupljati sve do kraja veljače kako bi pomogli što većem broju građana. UGP će transparentno objavljivati tijek donacija, kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila.

“Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima”, ističe UGP. Pozivaju sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom.

Račun za donacije

HR6523600001502851531

Opis plaćanja: Humanitarna akcija

Model: HR99

Banka: ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Za uplate iz inozemstva:

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA

PAVLETIĆEVA 1

10000 ZAGREB

SWIFT: ZABAHR2X

IBAN: HR6523600001502851531

Opis plaćanja: HUMANITARNA AKCIJA

Banka: ZAGREBAČKA BANKA D.D.

Račun za donacije

Također, jučer su poslali dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu financija u kojem traže izmjene odluka kojima bi se uredili porezno priznati rashodi i na taj način maknula porezna opterećenja na donacije. Također, tražili su da se donatori roba oslobode od plaćanja PDV-a na donacije. Žele da poduzetnici sa što više sredstava pomognu građanima Sisačko-moslavačke županije. Navedeno su zatražili zbog svih onih koji su pokazali solidarnost, koji nesebično pomažu i doniraju robu te novčana sredstva, unatoč teškoj financijskoj situaciji uslijed korona krize, u kojoj se nalazi većina građana Republike Hrvatske.


Pročitajte više: Smještaj za stradale i oštećene u potresu na jednom mjestu!


Također, žele podsjetiti i na činjenicu da su mnogobrojnim poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije uništeni objekti. Ovim putem apeliraju na Vladu Republike Hrvatske da se odgodi plaćanje poreza na dohodak, doprinosa i PDV-a na neko vrijeme, kako bi se pogođeni poduzetnici mogli oporaviti i preusmjeriti sredstva u obnovu objekata.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -