Poduzetnici otvorili račun za donacije za Sisačko-moslavačku županiju!

Udruga Glas poduzetnika u ime svih svojih članova izrazila je duboko žaljenje i sućut obiteljima svih poginulih. Svim ozlijeđenim građanima poželjeli su što brži oporavak i povratak u krug svojih najmilijih. Ovu priliku iskoristili su da se zahvale hitnim službama, HGSS-u, volonterima, Hrvatskom Crvenom križu te svim građanima koji su nesebično i solidarno postupili prema građanima Sisačko-moslavačke županije. Udruga Glas poduzetnika odlučila je otvoriti račun za donacije kako bi se pomoglo Sisačko-moslavačkoj županiji u nesreći koja ih je zatekla.

“Ponosimo se svojim članovima koji su se tijekom ovih dana stavili na raspolaganje i koji su željeli pomoći u ovoj teškoj situaciji na sve načine. Danas smo otvorili fond za donacije, prema želji naših članova, kako bismo novčanim sredstvima pomogli u osiguravanju smještaja za one bez doma te u obnovi oštećenih i uništenih stambenih objekata”, navode iz Glasa poduzetnika.


Pročitajte više: Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?


S prikupljenim sredstvima UGP planira kupiti stambene kontejnere, grijalice i ostalu opremu te građevinski materijal. Sredstva će prikupljati sve do kraja veljače kako bi pomogli što većem broju građana. UGP će transparentno objavljivati tijek donacija, kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila.

“Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima”, ističe UGP. Pozivaju sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom.

Račun za donacije

HR6523600001502851531

Opis plaćanja: Humanitarna akcija

Model: HR99

Banka: ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Za uplate iz inozemstva:

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA

PAVLETIĆEVA 1

10000 ZAGREB

SWIFT: ZABAHR2X

IBAN: HR6523600001502851531

Opis plaćanja: HUMANITARNA AKCIJA

Banka: ZAGREBAČKA BANKA D.D.

Račun za donacije

Također, jučer su poslali dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu financija u kojem traže izmjene odluka kojima bi se uredili porezno priznati rashodi i na taj način maknula porezna opterećenja na donacije. Također, tražili su da se donatori roba oslobode od plaćanja PDV-a na donacije. Žele da poduzetnici sa što više sredstava pomognu građanima Sisačko-moslavačke županije. Navedeno su zatražili zbog svih onih koji su pokazali solidarnost, koji nesebično pomažu i doniraju robu te novčana sredstva, unatoč teškoj financijskoj situaciji uslijed korona krize, u kojoj se nalazi većina građana Republike Hrvatske.


Pročitajte više: Smještaj za stradale i oštećene u potresu na jednom mjestu!


Također, žele podsjetiti i na činjenicu da su mnogobrojnim poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije uništeni objekti. Ovim putem apeliraju na Vladu Republike Hrvatske da se odgodi plaćanje poreza na dohodak, doprinosa i PDV-a na neko vrijeme, kako bi se pogođeni poduzetnici mogli oporaviti i preusmjeriti sredstva u obnovu objekata.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

serena ventures

Serena Williams se nakon tenisa vidi i kao investitorica koja pomaže...

Jedna od najpoznatijih sportašica današnjice, teniska legenda Serena Williams povlači se iz sporta. No to nije kraj njezinoj karijeri. Naime, Williams...
- Advertisment -