Da bi ih dodatno ponizili, Rusi zarobljenim ukrajinskim vojnikinjama briju glave

Protekli je vikend Rusija oslobodila 80-ak ukrajinskih ratnih zarobljenika, vojnika koji su bili zarobljeni tijekom borbe. Od njih je 15 žena, koje su se vratile obrijanih glava. Lokalni su mediji i političari ovaj čin oštro osudili i usporedili s nacističkim obrascima ponašanja, koji su također brijali glave svojih ratnih zarobljenika.

Ratnim zarobljenicama obrijali su glave

Prošli su tjedan u Turskoj održani razgovori između Rusije i Ukrajine. Uslijedilo je puštanje ratnih zarobljenika s obje zaraćene strane. Prvog je travnja razmjenom oslobođeno 86 ukrajinskih vojnika. Među njima bilo je i 15 vojnikinja. No, njihove su glave bile obrijane na ćelavo, javlja Kyev Independent.

Ukrajinski je ministar vanjskih poslova Liubov Tsybulska osudio ovaj potez, usporedivši ga s radnjama nacista tijekom Drugog svjetskog rata, prenosti republicworld.com.


Pročitajte više: “Svi su se navikli na žene-borce na prvoj liniji fronta. To je normalno!” Gotovo petinu ukrajinske vojske čine žene!


Oduzimanje ženske ljepote

Smatra se kako je cilj ovog čina bio dodatno ponižavanje, degradacija i pokušaj uništavanja ženske ljepote, čiji se bitan dio kosa. Naime, ukrajinske vojnikinje nisu dužne svoju kosu brijati ni kratiti na određenu duljinu, niti su ove žene prije zarobljivanja imale obrijane glave.

“Naše žene su predivne. Nastavljaju s dignitetom nakon svog užasa koji su preživjele. Rusi su nacisti. Rusija mora biti denacificirana i demilitarizirana”, izjavila je Iryna Gerashchenko, političarka i članica ukrajinskog parlamenta.


Pročitajte više: Ukrajinske Ane Frank-donedavno su objavljivale svoje izlaske, danas su glavni izvor vijesti s terena!


Prezir prema ukrajinskom narodu

Dmytro Lubinets, ukrajinski predsjednik komiteta za ljudska prava tvrdi da je ovaj čin znak “ponižavanja, arogancije i prezira.Takva su zvjerstva počinili fašisti u koncentracijskim logorima, koji su zatvorenike ubijali u plinskim komorama, a potom koristili njihovu kosu”, izjavio je za Kyev Independent.

Foto: Kyev Independent Twitter

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -