Kako uz sve pratiti još i svoje zdravlje?

Koliko aplikacija za zdravlje i fitness imate na telefonu? A koliko ih stvarno koristite? Ja sam prvo imala jednu aplikaciju za trčanje, da znam kad sam trčala i kako napredujem i nju sam mogu reći redovno koristila.

Onda je došla korona, teretane su se zatvorile i počela sam trenirati doma pa mi je trebala aplikacija u kojoj ću bilježiti treninge i lakše ih planirati. Treninzi su s druge strane uglavnom bili s Instagrama. Nisam uspjela savladati tu aplikaciju da bi ju redovito koristila.


Pročitajte više: Kako preživjeti online sastanke u „novom normalnom“?


U lockdownu sam počela pratiti i san pa sam i za to skinula aplikaciju. Čak sam uzela i plaćenu verziju za neke dodatne mogućnosti.

Tu su i dvije aplikacije za meditaciju i jedna za menstrualni ciklus.

I jednog dana sam krenula na trčanje, otvorila aplikaciju i stiže mi poruka da se ta aplikacija uskoro gasi. Gledam ja po telefonu, što da radim sad i otvorim slučajno aplikaciju koju sam dobila sa starim Samsung S10, Samsung Health….

Uz Samsung Health nemate izgovora za neaktivnost

Što se tiče trčanja, mislim da ne postoji aerobna aktivnost koja se ne može pratiti u aplikaciji. Imam predložene treninge, od laganog hodanja pa do treninga jačih intenziteta, ali mogu i sama upisati trajanje i udaljenost nekog svog treninga. Trčim vikendom, a preko tjedna idem na grupne treninge u vrijeme dok su mi djeca na engleskom. Korona me je naučila da se i u 15 minuta svaki dan može napraviti trening i nitko mi ne može reći da nema vremena za vježbanje. U Samsung Health aplikaciji ima odličnih treninga koji su besplatni, Galaxy Buds live slušalice služe odlično i za trčanje i za sastanke. U mnoštvu informacija i mogućnosti, život i posao su mi pod kontrolom u jednom uređaju, ZFold2, i jedino tako mogu sve to stići i održati pod kontrolom.


Pročitajte više: Kako Samsung Z Fold2 poboljšava moj rad u pokretu?


Aplikaciju za san sam obrisala jer Samsung Health prati kad sam zaspala i probudila se i ponudi mi to vrijeme spavanja za potvrdu ili korekciju. Uz Samsung Galaxy Watch dobila bi još informacija i savjeta kako da poboljšam san.

Ako želite smršavjeti, možete pratiti unos hrane, vode i težinu.

Samsung Health prati moj menstrualni ciklus, plodne dane, dakle još jedna aplikacija manje.

Za praćenje otkucaja srca i razine stresa trebate neki od dodatnih uređaja, ali u dijelu za praćenje stresa postoji odlična vježba disanja koja vam može trenutno pomoći kad osjetite da ste pod velikim stresom. Nadam se da će vas to potaknuti da otvorite carstvo mindfulnessa u Samsung Health aplikaciji. Ja redovito meditiram u zadnjih godinu dana, žao mi je što nisam počela puno ranije dok su mi djeca bila manja. U aplikaciji je mnoštvo meditacija za bolji san, anksioznost, stres, bolju koncentraciju, a možete si puštati i samo glazbu.

Uživajte!

Članak pripremljen u suradnji sa Samsungom.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -