Savjeti mladim menadžericama – kako da vas nadređeni primijete?

Do sada ste vjerojatno već shvatili da “šuti i dobro radi pa ćete primijetiti” nije mantra kojom želite graditi svoju karijeru. Na putu do što više ljestvice u korporaciji bitno je ostaviti pozitivan dojam i steći naklonost nadređenih. Vaš rad i trud svakako su broj jedan na tom putu, no ovih 6 savjeta koje donosi Farhan Al Jarba, predsjedatelj telekomunikacijske tvrtke Zain dodatno će doprinijeti da što lakše dođete do svog cilja.

Povezano:

Savjeti mladim menadžericama

Ako tek počinjete karijeru ili je gradite tek neko vrijeme, možda vam se čini nemogućim da vas zamijeti CEO ili čak predsjedajuća osoba u korporaciji. No, kako ističe Al Jarba, to ne mora biti tako. U nastavku prenosimo njegovih 6 savjeta koji će vam pomoći na putu “samopromocije”.

Razvijte dobru reputaciju

“Vaša reputacija kao mladog menadžera ovisit će o vašem karakteru i kompetencijama. I dok će se karakter pokazati s vremenom, kompetencije možete pokazati od prvog dana.”

Težite profesionalnoj edukaciji

Ukoliko imate snove o velikoj karijeri, opis vašeg posla ne bi vam trebao ništa značiti. Trebali biste težiti edukaciji široj od onoga što vaš dio posla obuhvaća i tražiti nova iskustva i prilike za rast i razvoj. “Uspješni budući vođe fokusiraju se na više od svoje role.”

Proaktivnost se cijeni

Iskažite volju i želju da preispitate načine rada koji ne daju željene rezultate, iako to možda nije u vašoj domeni. Budite proaktivni i željni ostvarenja ciljeva. Sami čin sigurno će potaknuti interes nadređenih.

Imajte ideje i jasno ih komunicirajte

Tražite načine kako biti inovativni bilo u svojem području ili bilo čemu što radite. Konstantno tražite ideje, prilike i načine kako poboljšati posao. A kada ih nađete, svakako ih komunicirajte pravim kanalima, bez obzira jesu li ti prijedlozi mali ili veliki.

Od prvog dana radite na razvijanju odnosa

U zemljama bliskog istoka gdje djeluje i Al Jarba, on naglašava kako su odnosi važni. No, i na našim prostorima sve se više priča i potiče networking. “Nemojte čekati dok ste stariji ili na višoj poziciji da počnete graditi odnose”, ističe. Također dodaje kako se ne morate ograničavati na jednu vrstu odnosa, primjerice samo sa ljudima svoje struke. Dobro je imati što raznolikiji network jer nikada ne znate kada ćete jedni drugima biti u prilici pomoći.

Sve je dvosmjerna ulica

Nastavno na networking i stvaranje odnosa, u svemu što radite nemojte se samo fokusirati na ono što vi možete dobiti. Stavite fokus i na ono što imate, a što bi nekome bilo vrijedno i korisno. Vašim nadređenima bit će drago vidjeti da ste timski igrač i da fokus imate na široj slici. Ovo su savjeti mladim menadžerima koje, ako će ih slijediti, zasigurno mogu jako pomoći na karijernom putu!

Foto: burst.shopify

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -