10 znakova da vas nadređeni cijeni!

Uspostaviti dobar odnos sa šefom iznimno je bitno. Važno je da se osjećate dijelom tima te da je vaš rad prepoznat. No, u radnom okruženju nije lako biti siguran što šef misli o vama. Znakovi da vas šef cijeni mogu biti suptilni jer vaš nadređeni vjerojatno ne želi isticati jednog zaposlenika pored drugih.

Ipak, postoje znakovi na koje možete obratiti pažnju i uvjeriti se kako imate dobar odnos sa šefom.

Daje vam više zadataka

Ako vam se čini da vam nadređeni daje više zadataka moguće je da vas smatra odgovornijim od ostalih kolega. Zato, ako se ponekad osjećate zatrpano u rješavanju teških problema možda to i nije loša stvar. Može biti samo način testiranja vaših sposobnosti.

Povezano: Kako biti u prijateljskim odnosima sa šefom?

Traži vaše mišljenje

Ako ga na sastanku zanima upravo što vi mislite o novom projektu i spreman je saslušati vaš prijedlog, to je znak da cijeni vaše mišljenje i rješenja koja dajete.

Kolege upućuje k vama po savjet

Kada ostali kolege imaju problem, šef ih upućuje k vama. To je sigurno dobar znak, jer time pokazuje kako cijeni vaš način rada, dobre međuljudske odnose i timski rad.

odnos sa šefom

Ne hvali vas često i previše

Iako se možda ne čini kao dobra stvar, vaš šef vjerojatno misli da ste u svom poslu već dovoljno iskusni i dobri. Stoga ne misli da vas svakodnevno na to treba podsjećati, kao možda neiskusnije kolege. Sve dok u bitnim trenucima dobivate pohvale, ne morate se brinuti.

Povezano: 12 savjeta kako bolje surađivati sa šefom

“Krizni” ste čovjek

Prva ste osoba koju vaš nadređeni zove kada se dogodi nešto hitno i izvanredno? Ako je odgovor da, vaš odnos sa šefom je vjerojatno bliskiji nego što je slučaj s ostalim kolegama. To je dobar pokazatelj da vas smatra sposobnim i kompetentnim za brzo rješavanje problema.

Upotrebljava vas kao primjer

Kada na sastanku kao primjer dobrog rada i rezultata šef uputi na vas, to može značiti samo da ste u njegovim očima izvrstan zaposlenik.

Želi da učite druge

Postavlja li vas šef često za mentora mlađim kolegama ili pripravnicima nemojte to smatrati kaznom. To može značiti da dobro radite svoj posao i da želi da takav način rada prenesete i na druge.

odnos sa šefom

Ne kontrolira vas previše

Ako vam šef daje više slobode nego ostalima da sami odlučujete i preuzimate rizike, to je odličan pokazatelj da vjeruje u vašu prosudbu i sposobnosti. Nemaju svi zaposlenici te kompetencije, prihvatite to kao važan kompliment.

Osjećate da vas poštuje

Ne morate nužno odlaziti zajedno na pauzu za ručak ili dijeliti prvu jutarnju kavu, ali ako znate da vas šef sluša i uvažava vaše ideje to je dovoljan pokazatelj da ste dobar radnik.

Povezano: 9 savjeta za poslovni put sa šefom i kolegama

Šalje vas na poslovna putovanja i konferencije

Kao zaposlenik predstavljate kompaniju pred drugima, to je znak vas smatra dobrim primjerom njegova poslovanja. Također, to je siguran znak da vas želi zadržati i omogućiti vam napredak kroz edukacije.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Taylor Swift osoba godine

Taylormanija – žena koja ruši sve rekorde proglašena osobom godine

Osoba godine časopisa Time, žena čija je turneja najprofitabilnija u povijesti, žena čiji dokumentarac ruši rekorde gledanosti. Našla se uz bok...
- Advertisment -