Nike dirljivom reklamom odbio prikazati sestre Williams kao suparnice!

Nike je objavio reklamu koja priča priču o dvije najveće tenisačice – koje su, igrom slučaja, također i sestre. Sestre Williams ukupno su osvojile 122 naslova te provele 327 tjedana na prvim mjestima.

Reklama je objavljena ususret US Openu koji je počeo u ponedjeljak u Nacionalnom teniskom centru USTA Billie Jean King u New Yorku. Od djetinjstva je konkurentnost Williams sestara bila jedna od najdražih tema u medijima, a javnost kao da je žeđala za narativom koji odnose braće i sestara predstavlja kao vječno rivalstvo.


Pročitajte više: Priča o Sereni Williams je priča o tenisu, ljubavi i majčinstvu


Nike odbacio narativ u kojemu su prikazane kao suparnice

Nike se, međutim, odlučio za nešto drugačiji pristup prikazivanju njihovog odnosa. “Sestre smo, i međusobno smo si najveće saveznice”, govori Serena u reklami. “Biti sestra za nas znači sve. Na terenu i izvan njega možda si i jesmo konkurentice, ali ujedno smo i najveće zagovornice jedna druge. Danas smo tu gdje jesmo jer smo do ovdje došle zajedno.” Na terenu su se međusobno natjecale u 31 meču, od kojih je posljednji bio u kolovozu na WTA Top Seed Open-u u Lexingtonu.

Sestre Williams također se zajednički bore protiv društvenih nepravdi

Otkako su se u devedesetim probile u teniskom svijetu, Serena i Venus transformirale su cijelu igru. Također su učinile izvanredne stvari za globalnu zajednicu – izgradile su školu u Jamajci, otvoreno govorile o nejednakostima u plaćama među spolovima, prozivale policijsku brutalnost i socijalnu nepravdu.


Pročitajte više: Serena Williams progovorila o nejednakostima s kojima se susreću strastvene žene


Mlađa sestra, Serena, osvojila je 23 Grand Slam naslova i zadržala se na prvom mjestu ukupno 316 tjedana. Venus je osvojila njih sedam i 11 tjedana bila broj jedan. Jedine su žene u povijesti koje su igrale jedna protiv druge četiri puta uzastopno na Grand Slamovima, a sve četiri pobjede odnijela je Serena.

Foto: Instagram (Venus Williams)

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -