Školski pribor kojeg će voljeti i djevojčice i dječaci

Spremni ste za kupovinu za početak nove školske godine? Ljeto se bliži kraju i vrijeme je da se vaše dijete vrati u školske klupe, i gdje god se okrenete vidite različiti školski pribor – bilježnice, pernice, torbe i raznorazne potrepštine.

Međutim, ako malo bolje pogledate, primjetit ćete da je školski pribor poprilično podložan rodnoj stereotipizaciji. Bilježnice, pernice i torbe, koliko god slatke bile, uglavnom su dizajnirane ili za djevojčice ili za dječake. Rijetko što je gender-neutral. Pribor namijenjen djevojčicama uglavnom je u ružičastim nijansama, a za najmlađe su rezervirane bilježnice i pernice s likovima ženskih likova iz aktualnih crtanih serija i filmova.

Rodne norme i stereotipi toliko su integrirani u društvo da odrasli često ostanu iznenađeni kada shvate koliko rano djeca internaliziraju te ideje. Kada su djeca odmalena izložena rodnoj stereotipizaciji, ona može utjecati na način na koji doživljavaju druge i na njihovu komunikaciju s vršnjacima.

Naravno, ne smatramo da će se društvo suštinski promijeniti ako svojoj sedmogodišnjakinji prestanete kupovati Winx bilježnice ili ako vašem sinu uzmete jednobojnu bilježnicu, a ne onu s njegovim najdražim nogometnim klubom. Samo želimo pokazati mnoštvo drugih opcija koje možda ne dolaze toliko do izražaja, a koje ne podliježu aktualnim trendovima te ih mogu koristiti djeca svih uzrasta i spolova.

Jednobojne i gender-neutral pernice

Ono što je super kod jednobojnih i gender-neutral pernica je činjenica da ih, osim oba spola, mogu koristiti i svi uzrasti. Trendovi se često mijenjaju i lako se može dogoditi da ono što je bilo popularno prošle školske godine, ne bude popularno i ove. Ovakve pernice, međutim, prkose tom testu vremena i promijenjivih trendova.

Eko olovke i bilježnice

Neki trendovi u proizvodnji školskog pribora uključuju ekološke principe, poput bilježnica ili olovaka izrađenih od recikliranog otpadnog papira. Donosimo naše omiljene ekološke bilježnice i olovke.

Povezano: 5 savjeta za povratak u školu za zaposlene roditelje

Kutije za ručak i užinu

Kutije za ručak štede novac i vrijeme, reduciraju bacanje hrane i omogućuju vašem djetetu da sa sobom uvijek ima nešto što voli, bez obzira radilo se o konkretnom ručku, sendviču, voću ili grickalicama.

Foto: Asos
školski pribor
Foto: Asos

Bilježnice koje će voljeti i djevojčice i dječaci

Asos

Povezano: Kako uskladiti posao i školske praznike?

školski pribor
Asos
Asos

Foto: Asos, Ekoteka, Igračke Shop, Poslovni pokloni, Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -