Školski pribor kojeg će voljeti i djevojčice i dječaci

Spremni ste za kupovinu za početak nove školske godine? Ljeto se bliži kraju i vrijeme je da se vaše dijete vrati u školske klupe, i gdje god se okrenete vidite različiti školski pribor – bilježnice, pernice, torbe i raznorazne potrepštine.

Međutim, ako malo bolje pogledate, primjetit ćete da je školski pribor poprilično podložan rodnoj stereotipizaciji. Bilježnice, pernice i torbe, koliko god slatke bile, uglavnom su dizajnirane ili za djevojčice ili za dječake. Rijetko što je gender-neutral. Pribor namijenjen djevojčicama uglavnom je u ružičastim nijansama, a za najmlađe su rezervirane bilježnice i pernice s likovima ženskih likova iz aktualnih crtanih serija i filmova.

Rodne norme i stereotipi toliko su integrirani u društvo da odrasli često ostanu iznenađeni kada shvate koliko rano djeca internaliziraju te ideje. Kada su djeca odmalena izložena rodnoj stereotipizaciji, ona može utjecati na način na koji doživljavaju druge i na njihovu komunikaciju s vršnjacima.

Naravno, ne smatramo da će se društvo suštinski promijeniti ako svojoj sedmogodišnjakinji prestanete kupovati Winx bilježnice ili ako vašem sinu uzmete jednobojnu bilježnicu, a ne onu s njegovim najdražim nogometnim klubom. Samo želimo pokazati mnoštvo drugih opcija koje možda ne dolaze toliko do izražaja, a koje ne podliježu aktualnim trendovima te ih mogu koristiti djeca svih uzrasta i spolova.

Jednobojne i gender-neutral pernice

Ono što je super kod jednobojnih i gender-neutral pernica je činjenica da ih, osim oba spola, mogu koristiti i svi uzrasti. Trendovi se često mijenjaju i lako se može dogoditi da ono što je bilo popularno prošle školske godine, ne bude popularno i ove. Ovakve pernice, međutim, prkose tom testu vremena i promijenjivih trendova.

Eko olovke i bilježnice

Neki trendovi u proizvodnji školskog pribora uključuju ekološke principe, poput bilježnica ili olovaka izrađenih od recikliranog otpadnog papira. Donosimo naše omiljene ekološke bilježnice i olovke.

Povezano: 5 savjeta za povratak u školu za zaposlene roditelje

Kutije za ručak i užinu

Kutije za ručak štede novac i vrijeme, reduciraju bacanje hrane i omogućuju vašem djetetu da sa sobom uvijek ima nešto što voli, bez obzira radilo se o konkretnom ručku, sendviču, voću ili grickalicama.

Foto: Asos
školski pribor
Foto: Asos

Bilježnice koje će voljeti i djevojčice i dječaci

Asos

Povezano: Kako uskladiti posao i školske praznike?

školski pribor
Asos
Asos

Foto: Asos, Ekoteka, Igračke Shop, Poslovni pokloni, Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvinoja recepti

Kvinoja – recepti od predjela do deserta

Kvinoja je idealna namirnica za sve koji brzo ogladne, stalno nešto grickaju, kao i za one koji ne smiju konzumirati gluten,...
- Advertisment -