Ove promjene su mi pomogle da konačno počnem slušati svoj instinkt i postignem zadovoljstvo

Mnogi ljudi žive s trajnim osjećajem nezadovoljstva i žudnje, a često ni sami ne znaju točno odrediti što je to za čime žude. Nekada se čini da je to bolji posao, bolja plaća, bolje mjesto stanovanja, bolji odnosi s bližnjima, a nekada je jednostavno i neki nedefinirani osjećaj koji ne znaju kako zadovoljiti. Možda je vrijeme da naučite slušati svoj instinkt.

Takav je osjećaj godinama proganjao Alyssu Swantkoski koja je za portal Thrive Global otkrila kako se naposljetku uspjela riješiti životnih frustracija i počela živjeti sretnim i ispunjenim životom.

Povezano:

Sve je počelo sa simptomima preopterećenja

Isprva su joj se, kao i većini drugih, njene želje i ambicije činile prevelikim zalogajem kojeg ne može ispuniti. Čak i kada bi njena mašta proizvela velike planove za budućnost, Alyssa kaže da ne bi znala, niti se usudila, slijediti svoj plan te je na posljetku odustajala od ikakvih promjena. ”Prva ću vam priznati da velike životne promjene za koje sam se na kraju odlučila nisu bile nimalo lake za provesti, no na kraju se definitivno isplatilo”, priznala je Alyssa.

Iako se oduvijek bojala drastičnih promjena, odlučila je napustiti strahove kada je počela osjećati ‘simptome preopterećenja’ i neprestanu žudnju za promjenom. ”Odlučila sam da se trebam više posvetiti tim osjećajima nezadovoljstva koji me sputavali na dnevnoj bazi. Ovo možda zvuči dramatično, ali da se nisam počela osjećati toliko loše, možda nikada ne bih napravila te promjene zbog kojih sam danas zahvalna”, dodaje.

Zamišljanje vlastite sreće je velik korak unaprijed

Razmišljati o emocionalnoj iscrpljenosti, manjku motivacije i anksioznosti, značilo je i ozbiljnije razmišljati o rješenjima tih problema. ”Počela sam zapisivati ideje i zamišljati kako ih provodim”, otkrila je Alyssa za spomenuti portal te objasnila da joj je ovo pomoglo shvatiti da zaista ima moć krenuti u ove promjene.

Ključno je shvatiti da stvari koje stvaraju stres također oduzimaju mjesta za stvari koje nas čine zadovoljnima. Tek nakon što eliminiramo faktore stresa možemo stvoriti prostora za stvari za kojima žudimo.

Povezano:

slušati instinkt

Kako slušati instinkt?

”Prvo sam odlučila da trebam smanjiti vrijeme u kojem mi nedostaje obitelj i rodni grad, te da se jednostavno trebam preseliti bliže svom domu. Kroz sljedećih nekoliko mjeseci preselila sam se u drugi grad, prestala sam vršiti pritisak na sebe da nađem posao koji je vezan uz moju struku i napustila sam svoj posao kako bih pronašla nešto što me više ispunjuje”, ispričala je Alyssa.

Jednako važna promjena desila joj se kada je konačno prestala tražiti dopuštenja i potvrde drugih ljudi, i naučila vjerovati sebi i svojim odlukama. Jednom kada se riješila potrebe da stalno bude prihvaćena ili shvaćena, prestala se bojati dijeliti svoje ideje, i pronašla je svoj vlastiti glas.

Povezano:

Uživam u svakom danu

”Odjednom sam počela uvoditi mnoge velike promjene, no jednom kada sam naučila slušati svoje instinkte, sve je došlo na svoje mjesto”, otkrila je Alyssa.

Počela je provoditi više vremena s obitelji i osjećati se sretnije jer im je konačno bliže. Zadovoljstvo je raslo i na karijernom planu jer je konačno našla posao na kojem je zadovoljna i na koji svaki dan odlazi s osmjehom na licu. ”Zaljubila sam se u grad kraj kojeg sam živjela cijeli život, no nikad do kraja doživjela. Stvorila sam moderan i udoban dom u kojem je užitak buditi se svaki dan. Poboljšala sam odnos s partnerom i prigrlila onaj osjećaj nezadovoljstva jer sada znam da mi može donijeti nova i bolja iskustva”, zaključuje.

Danas kada se sjeti svih promjena i nezadovoljstva, zna da nema razloga za brigu i stres te da ima mnogo razloga za osmijeh. Najvažnija lekcija koju je izvukla iz svega je da uvijek mora slijediti svoje instinkte i zauzeti se za sebe.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ukrajinski film Klonkide

Ukrajinska redateljica na Sarajevo Film Festivalu predstavila ratni film iz ženske...

Ukrajinska redateljica i scenaristica Maryna Er Gorbach na Takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala predstavila je svoj film pod nazivom Klondike. U tursko-ukrajinskoj koprodukciji, film...
- Advertisment -