Kako je Aklea Neon stvorila ringtone koji smanjuje strah od potresa i pomaže Petrinji?

“Bilo je strašno, zemlja se tresla, zidovi su počeli pucati. Počela je padati žbuka sa stropa, klinci su počeli vrištati”, prisjećaju se ljudi 29. prosinca prošle godine. No, osim što je stvorio rasjede, potres je stvorio i veliku priliku da svi pokažemo veliko srce. A1 je pokazao veliko srce koje se zove Smirilica – ringtone koji smiruje vibracije olakšavajući tako ljudima podražaje na najmanji trzaj, a istovremeno pomažući stradalima u potresu.


Pročitajte više: Evo kako možete pružiti potporu poduzetnicama Sisačko-moslavačke županije!


Priroda je snažna i iako to u suštini znamo, svaki njezin posjetnik na tu činjenicu nas prestraši. Priroda nas je uplašila 22. ožujka 2020. kada je Zagreb ostavila ranjen, baš kao i 29. prosinca prošle godine kada je Banovinu, ali i ostatak Hrvatske, ostavila u suzama.

Mnogi stanovnici stradalih područja još su bez krova nad glavom, a sama pomisao na to podsjeti nas da se psihički još nismo oporavili. Svaki zvuk tramvaja, kamiona, svaki zvuk pomicanja namještaja na katu iznad nas, ali i svaka vibracija mobitela podsjeti nas na potres i na sekundu sledi krv u žilama. Iste smo sekunde spremni trčati i skloniti se na mjesto koje smatramo sigurnim. Takve nas situacije podsjete da nas je napetost samo prividno napustila, a A1 je osmislio način kako da nam pomogne da je se trajno riješimo.

Prije svega, potrebno se pomiriti s neizvjesnošću ove, kao i svake druge situacije. Nažalost (a možda i na sreću) nitko ne može znati što ga čeka. Kada bi strepili od svih mogućih katastrofa, nikada ne bismo sjeli za volan, putovali u drugo mjesto, izašli iz kuće ili otišli do dućana. Život se krije iza zone komfora i što prije to osvijestimo, bolje će biti za nas. Važno je živjeti u trenutku i prihvatiti situaciju takvom kakva jest te izvući iz nje najbolje.


Pročitajte više: Zašto je gospođa koja kuha kavu na ruševinama naš uzor u upravljanju emocijama?


Smirilica – ringtone koji pomaže vama i oštećenima u potresu!

Pozitivne misli teško je zadržati u ovim vremenima, no A1 će nam u tome pomoći! Zajedno s Doroteom Zovko (ili pseudonimom – Akeom Neon), glazbenicom i aktivisticom osmislili su “smirilicu”, jedinstveni ringtone koji kombinira zvukove potresa, prirode, travki i borova te Aklein završni touch kojim je ujedinila te zvukove u jedno.

Aklea je Osječanka koja je prošle godine osvojila scenu nastupivši na izboru pjesme za Euroviziju kada je svojim performansom s biljkama osvojila i zaintrigirala publiku. Osim što pjeva, ona i pleše, što je pokazala u Supertalentu 2009. godine.

Sve što se tiče pjesama, radi sama, nastupajući uz svoj looper, a svoj stil glazbe opisuje kao afro-soul ethno beats, prema Telegramu. Proputovala je cijeli svijet i nastupala na najvećim svjetskim pozornicama.


Pročitajte više: Što poduzetnici moraju znati o donacijama u slučaju potresa?


Djevojka koja razumije prirodu

Aklea je oduvijek bila svjesna snage prirode, a u toj snazi pronašla je ljepotu.

Impulse drveta Aklea je prevela u glazbu, koristila je drvo bora kao bas liniju pjesme jer ona ima najstabilnije frekvencije i na taj je način ublažila potres unutar ringtonea, kao što bi to drvo ili šuma učinila u stvarnosti s potresom.

Svako preuzimanje Smirilice je donacija za potresom pogođena područja, a kako bi novac došao na prave adrese, pobrinut će se iskusna dobrotvorna zaklada SOLIDARNA. Ringtone možete skinuti ovdje.

Foto: Pixabay/Firmbee

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -