Vlasnica lanca frizerskih salona: ‘Kad jednom uđete u biznis, onda dobijete želju za još nečim većim, boljim i uspješnijim’

„Promjene u životu svakako su dobrodošle, a privatno poduzetništvo me oduvijek intrigiralo. Zašto baš frizerstvo? Iskreno, nakon napornog poslovnog dana što ima ljepše nego kad se žena opusti uz masažu vlasišta ili od nekih tretmana za kosu, a iz salona izađe s osmjehom na licu i prekrasnom frizurom.“

Nakon 20 godina u managementu, slijedi 10 u frizerstvu 

Jadranka Pezo u samo 10 godina razvila je lanac frizerskih salona u glavnom gradu. Posljednji otvoreni nalazi se i van Zagreba, na obali, u Dubrovniku. Dvadeset godina menadžerskog iskustva i rada u prodaji u jednoj stranoj firmi odličan su temelj za pokretanje vlastitog biznisa, ističe Jadranka. Odlučila se na preokret karijere nakon dva uspješna desetljeća u liderstvu. Liderstvo se nije promijenilo, i dalje je menadžerica, no ovoga puta vlastitog lanca frizerskih salona. Poduzetništvo je za nju bio logičan korak, koje je uvelo dinamiku u njenu svakodnevicu. 


Pročitajte više: Karijerni ciljevi su jako važni, no što ako ih trenutno nemate?


Ljudski resursi su najvažnija karika poslovanja!

Trenutno u svom poslu broji tridesetak zaposlenih stručnjaka. Pri zapošljavanju obraćaju pažnju na one koji su već obrazovani i upoznati su s tehnikama i trendovima ove, uvijek dinamične industrije, kako bi svojim znanjima pridonjeli rastu poduzeća. Upravo prisutnost iskusnih stilista omogućava im da prime i mlađe kolege da bi im pružili potrebno mentorstvo. Ljudski resursi poseban su segment i najvažnija karika poslovanja, ističe Jadranka, jer pokreću cijelu priču. 

„Ključno za uspjeh svakog poslovanja su predanost poslu i klijentima, želja za napredovanjem te kontinuirani rast i osobni razvoj. Naši stilisti se stalno profesionalno usavršavaju na raznim radionicama i edukacijama kod najboljih talijanskih stilista. Radimo razne tehnike bojanja koje su popularne u svijetu i po tome smo jedinstveni i prepoznati među brojnim klijentima.“


Pročitajte više: Za kvalitetno liderstvo nije bitna titula nego ponašanje!


Kada je klijent zadovoljan uslugom uvijek se vraća na isto mjesto!

Odnose s klijentima gradili su godinama – što uživo, što putem društvenih mreža. U svemu je ključna profesionalna komunikacija, inspirirano će Jadranka, a povratna informacija je važna radi praćenja zadovoljstva i unapređivanja poslovanja. Cijeli tim se trudi održati kvalitetu usluge na vrhunskoj razini, u svim salonima. 

“Stilisti Studia Marcela znaju promijeniti svoje mjesto rada odnosno stavimo ih u rotaciju u druge salone. Tako je i sa novootvorenim salonom u hotelu Rixos Premium u Dubrovniku. Budući da su naši stilisti već prepoznati kod dugogodišnjih klijentica posve je normalno da kada klijent nazove bookira termin kod željenog frizera. To je praksa svugdje u svijetu jer kad se jednom naviknete na svog frizera naravno da postanete zadovoljni tretmanom”, ističe Jadranka. No usluga u Studiu Marcela garantirana je kvalitetom i naših preparata Silky Technobasic za koje smo ovlašteni distributer, a svi stilisti znaju preporučiti naše proizvode za kosu i dati korisne savjete tako da kod koga god da rezervirate svoj termin sigurno nećete pogriješiti.


Pročitajte više: Kako izbjeći da vam zaposlenici koji odlaze odvedu i klijente?


Naručivanje se odvija tradicionalno, telefonski ili uživo. Od blagodati moderne tehnologije koriste i društvene mreže na kojima su aktivni, no naručivanje tim putem zahtjeva stalnu spremnost i brzinu pri odgovoru. Nastojimo odmah odovoriti na upite, ističe vlasnica. 

„Na sreću nezadovoljnih klijenata nemamo. Ukoliko postoji neka nedoumica ili boja ne može ispasti kako je klijent zamislio kad je donio fotografiju iz novina iz razloga svjetla, photoshopa ili pigmenta kose nastojimo konzultacijama pojasniti što bi trebalo učiniti da do problema niti ne dođe. Uistinu nastojimo slušati želje klijenata, a volimo i kada je suradnja na obostrano zadovoljstvo.“

Niži PDV bi nam olakšao poslovanje

Jadranka ističe da iako su cijene njihovih usluga svima pristupačne dobro bi došla manja stopa PDV-a. “Smanjivanje stope poreza na dodanu vrijednost kao u drugim zemljama u svijetu olakšao bi poslovanje svima pa tako i nama u frizerskoj djelatnosti jer su troškovi koje imamo prilikom pružanja usluge veliki.”

Zatvaranje im je teško palo, prisjeća se Pezo, jer vole raditi i komunicirati s klijentima. Ipak, puno su im pomogle društvene mreže jer su barem na taj način uspjeli održati odnos s klijentima. 


Pročitajte više: Zašto je krajnje vrijeme da uvedete kartično plaćanje u svoje poslovanje?


„Svaki uspješan poduzetnik reći će da je najvažnije voljeti ono čime se bavite. Treba pokušati uživati u načinu na koji izvršavate radne obaveze, eliminirati svakodnevni stres. U zadovoljstvu klijenata možete pronaći i potreban mir, ali i dobiti prijeko potreban vjetar u leđa za novi radni dan. Ako volimo raditi, onda nismo rob svoga posla. Raditi na biznisu znači svakodnevno u njega ulagati. Kad jednom uđete u biznis, onda dobijete želju za još nečim većim, boljim i uspješnijim. Pronaći pravi balans značilo bi postići pravi uspjeh”, ističe za kraj ova uspješna menadžerica. 

Pripremljeno u suradnji s A1 Hrvatska

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kapi za oči

Naše oči rade sve napornije… kako im pomoći da održe tempo?

Gotovo da nema profesije u kojoj nismo izložene digitalnim ekranima. I dok primjenom nove tehnologije mi radimo pametnije, naše oči rade...
- Advertisment -