Taylor Swift dostigla Beatlese. Prva je žena s ovim rekordom!

Taylor Swift nastavlja obarati rekorde! Dominira na ljestvici Hot 100 sa sve 22 pjesme iz njezinog najnovijeg albuma “Speak Now (Taylor’s Version)”, piše Variety.

Impresivno je to što su ovaj tjedan njezina tri singla s tri različita albuma u top 10: “I Can See You (Taylor’s Version) je na petom mjestu, “Cruel Summer” na devetom mjestu i “Karma” na desetom mjestu. Ovo postignuće stavlja Swift u društvo Beatlesa kao jedinih umjetnika koji su ikad istovremeno stigli u top 10 singlova s tri odvojena albuma, prema Billboardu.

Nakon Beatlesa nikom nije pošlo za rukom

Beatlesi su bili prvi koji su postigli ovaj rezultat 1964. godine s “I Want To Hold Your Hand” na prvom mjestu, “She Loves You” na drugom mjestu i “Please Please Me” na šestom mjestu. Metoda mjerenja za Billboardove ljestvice drastično se promijenila od kada su Beatlesi prvi puta postigli ovaj rezultat.

Hot 100 je tjedna ljestvica koju izdaje američki glazbeni magazin Billboard. Ova ljestvica rangira 100 najpopularnijih singlova i pjesama u Sjedinjenim Američkim Državama. Različiti čimbenici poput prodaje singlova, radijskog emitiranja i, u suvremenom dobu, streaminga na mreži utječu na rangiranje na ljestvici.

Hot 100 osmišljen je kako bi pružio mjerljivi pokazatelj trenutne popularnosti pjesama, bez obzira na žanr. Od svog uvođenja 1958. godine, ljestvica je postala standard za mjerenje komercijalnog uspjeha pjesama.

Prema današnjim standardima, “I Can See You” dominira svojim dosezima na streaming servisima. Pjesma bilježi nešto manje od 25 milijuna preslušavanja. U međuvremenu, “Cruel Summer” i “Karma” dominiraju brojem preslušavanja na radiju.

Tijekom svoje karijere, Swift je lansirala 42 singla u top 10.


Pročitajte više: Taylor Swift novom pjesmom “The Man” priznaje koliko bi joj bilo lakše da je muškarac


Taylor Swift rekord: u pohodu na uspjehe

Podsjećamo, Taylor Swift ponovno snima prvih šest albuma svoje karijere kako bi povratila umjetničku i financijsku kontrolu nad svojim radom, a ovog mjeseca objavila je treći od njih ukupno šest, “Speak Now (Taylor’s Version)”.

Album je debitirao na vrhu Billboardove ljestvice, i tako postao njezin 12. album koji se popeo na prvo mjesto. Time je prestigla Barbaru Streisand po broju najboljih mjesta na ljestvici među ženskim izvođačima, piše VL.

Taylor Swift je u listopadu prošle godine postala prvi izvođač koji je osvojio cijeli Top 10 na Billboardovoj Hot 100 ljestvici, samo nekoliko dana nakon izlaska albuma “Midnights”. Swift je jedna od najprodavanijih solo izvođačica u povijesti, s prodajom od preko 200 milijuna nosača zvuka širom svijeta do 2021. godine.


Pročitajte više: Taylor Swift opravdano nosi titulu jedne od najmoćnijih žena u glazbenoj industriji


Samostalna, neovisna i borbena

Swift je počela svoju karijeru u country glazbi s debi albumom “Taylor Swift” 2006. godine. Njezin drugi album, “Fearless”, izdan 2008. godine, donio joj je međunarodnu slavu i četiri Grammy nagrade, uključujući za Album godine. Postepeno je prešla na pop glazbu, počevši s albumom “Red” 2012. godine i potpuno s “1989” iz 2014. godine, koji je osvojio Grammy za Album godine.

Glazbenice je poznata i po svom aktivizmu, uključujući zalaganje za prava umjetnika i borbu protiv seksualnog uznemiravanja. Još 2020. godine počela je ponovno snimati svoje starije albume kako bi povratila kontrolu nad svojom glazbom nakon što su originalni snimci prodani bez njezinog pristanka.

Foto: Taylor Swift, Twitter

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -