Zašto svoje dvorište ne biste pretvorili u teretanu? Garden dizajnerica otkriva kako!

Karantena i ljeto su prošli, a vi pri odijevanju primjećujete da se gotova sva odjeća stisnula u pranju. No, niste baš sigurni da je problem nastao zbog perilice za rublje nego ste vjerojatno vi ‘nabacili’ koji kilogram više. Kako ne biste trošili novce na razne teretane, teretana u dvorištu može biti rješenje za vas. Iskoristite svoj prostor i uštedite novac.

Teretana u dvorištu ili vrtu

“Nemate vremena, imate zgusnut raspored, morate odvoziti djecu na treninge, skupila se koja kilica viška, osjećate da je vrijeme pozabaviti se vlastitim zdravljem, strah vas je od zaraze od corone, neugodno vam je vježbati pred onim isklesanim tijelima koji skaču, a vama sve kipi i zadihani ste nakon minute vježbanja, doživjeli ste burnout, visok vam je kortizol, štitnjača je podivljala, ne možete mirno spavati. E to, to su bili i moji razlozi, čisto da vam je lakše, niste sami”, napisala je garden dizajnerica Iva Tominović Matas na svom Facebook profil kako se osjećala prije nego što je krenula vježbati.


Pročitajte više: Zašto usred radnog dana trebate prošetati?


Vlasnica Green Hypnotica, tvrtke specijalizirane za krajobrazni i vrtni dizajn, otkrila je kako joj je novo normalno osvijestilo da osim što radi i uči od kuće, može i vježbati od kuće.

“Moram priznati da malo likujem jer mogu reći “rekla sam vam” i bila vizionar pa sam i prije corone u dizajn vrtova uklopila i male vrtne vježbaonice ili zelene fitnes dvoranice. Pa su moji klijenti vježbali tijekom cijelog lockdown-a. A vježbali su i turisti u njihovim kućama za odmor u zelenom fitnesu”, rekla je Iva Tominović Matas.

Kako je Iva odlučila preokrenuti svoj život?

Osim što je svojim klijentima dizajnirala male vrtne vježbaonice, odlučila je napraviti nešto i za sebe. Ovo su bili Ivini ciljevi i želje :

  1. Pronaći vrijeme za sebe samu
  2. Kako poraditi na zdravlju, kondiciji
  3. Kako skinuti višak
  4. Kako odvježbati u vrijeme radnog vremena kad ja hoću, koliko hoću bez ga igdje idem, i to u svom vrtu
  5. Kako da bude zabavno provoditi još više vremena u vrtu
teretana u dvorištu

“Pa evo i da vas inspiriram. Ova ZELENA FITNES DVORANICA ima nezaobilazno ogledalo, naravno da vidim što radim, a ispred nje stvorila sam ugodnu kulisu u kojoj uživam dok vježbam promatrajući kako se kulisa tijekom mjeseci mijenja, gledam leptire, pčele, ptice. A s druge strane telefona vodi me moj trener. 
Kad ne vježbam onda ju obrezujem ili čupkam pa mi je to dodatan fitnes. A bome svaki put kad prođem pored ogledala zastanem i kažem si GDJE SI LJEPOTICE, DOBRA GUZA. Pa se slatko nasmijem samoj sebi, što podiže sve one super dobre hormone”, napisala je Iva uz fotografije.

Kako bi teretana u dvorištu, u njezinom slučaju vrtu, imala svoju funkciju, morala je prestati s izlikama. U tom joj je pomogao u trener, a rezultati su se vrlo brzo pokazali na više fronti:

  1. Novouređeni dio vrta kojeg nitko nije mogao ne zamijetiti
  2. Zrcalo koje zrcali predivnu prirodu pa se energija u njezinom vrtu, a i u njezinom životu zakovitlala
  3. 5 kilograma manje, 11 centimetara manje u struku, 8 centimetara manje u bokovima
  4. Popravljajući rezultati nadbubrežnih žlijezdi, štitnjače i kortizola se polako spuštaju
  5. Muž koji dođe na plažu i shvati da je super hot žena, zapravo njegova žena.

Pročitajte više: Vježbe uz pomoć kojih ćete izgubiti najviše kalorija


Naravno na promjene u načinu života nije se lako odvažiti, no ako ste spremni za njih, ništa vas ne treba spriječiti. “Ako niste spremni za sve ove rezultate nemojte, nije ovo za vas, drugi put ćete, još se niste spremni riješiti izgovora – sve 5. Ali ako ste hrabri, odlučni, više vam je dosta izlika, zovite. Mi radimo novo normalno i baš je zabavno”, zaključila je.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -