Test osobnosti: Jeste li rješavatelj ili uočavatelj problema?

Jeste li ikad željeli otkriti koja rukovodeća pozicija je za vas? Novi test osobnosti donosi vam upravo to. Jednostavan test otkrivat će vam jeste li rješavatelj ili uočavatelj problema, a time i jeste li stvoreni za vrhunsku karijeru unutar korporacije ili poziciju CEO-a.

Novi test osobnosti

Dok gradite svoju karijeru i razmišljate o problemima s kojima se susrećete na poslu, postoje dvije osnovne vrste misli koje možete optimizirati; rješavanje problema ili uočavanje problema. Oba mogu pružiti nevjerojatnu vrijednost organizaciji i oba pristupa su potrebna svim tvrtkama. Međutim, ona vam mogu pomoći u odabiru karijere prema vašim preferencijama i sposobnostima.

Povezano:

U većim se organizacijama uloge poprilično usko definiraju. Za mnoge od vas “Želim doći na posao i izvršiti dodijeljene zadatke”, zvuči savršeno. Upravo takav način razmišljanja definira uočavatelje problema koji imaju vitalne uloge u međunarodnim organizacijama s mnogo različitih proizvoda ili usluga. Oni će, kao što i sam naziv kaže, uočiti probleme koje je potrebno rješiti.

Ako se radi o brzorastućim tvrtkama, potreba za rješavateljem problema je veća. Naime, rješavatelj problema su sasvim druga vrsta radnika. Takvi tipovi ljudi u tvrtkama žele napraviti promjene na bolje. Njihove misli su formirane tako da nemaju vremena tražiti probleme nego ih žele rješavati.

Bez obzira na način razmišljanja koji imate, svoju karijeru možete razvijati do najviših pozicija. Jedino što biste se prema ovom testu osobnosti trebali birati jest tip poslovanja u kojem se želite razvijati.

Startupovi trebaju više rješavatelja problema nego uočitelja

Manja poduzeća imaju probleme poput velikih tvrtki, jedino što posljedice tih problema obično imaju veći utjecaj.

Želite li izgraditi karijeru kao uočavatelj problema – prijeđite u brzorastuće tvrtke u kojima ćete moći razvijati svoj sposobnost pronalazaka problema.

Želite li jednog dana biti izvršni direktor – pronađite svoj put do tvrtke u ranoj fazi i izgradi karijeru rješavanjem kritičnih problema za firmu.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -