Ova 3 znaka otkrivaju da je vrijeme za novu marketinšku strategiju

Zadnjih nekoliko mjeseci vaši proizvodi ili usluge kao da su došli do zida, sve je manja potreba kupaca za njima. Što ćete napraviti? Zapravo, najvažnije je pronaći uzrok toga, a to je obično marketinška strategija. Za vaš brand i vašu tvrtku gotovo je jednako važan marketing kao i proizvodi ili usluga koju nudite.

Povezano:

U trenutku kad vaši potencijalni kupci počnu gubiti interes za vaš brand, nemate puno vremena za gubljenje prije nego što stvari odu u nepovrat. Srećom, postoje tri odlična načina uz koja možete osigurati da se to nikada ne dogodi, ovo su znakovi da trebate mijenjati marketinšku strategiju.

Gubite dio svoje niše

Ovo će obično biti prva stvar koja je očita. Primjerice, ako se bavite prodajom nakita, vjerojatno imate određeni imidž brenda s kojim se vaši kupci mogu poistovjetiti. No, sad su počeli gubiti interes. Zašto? Mala je vjerojatnost da su otišli konkurenciji, veća je vjerojatnost da ste vi izgubili fokus zbog kojeg su prvobitno došli k vama. Napravili ste izmjene koje se vašim kupcima baš i ne sviđaju.

Kako biste popravili odnos s njima, trebate se povezati s njima. To možete učiniti putem biltena i upitnika bilo na vašoj web stranici ili u fizičkim trgovinama. Upravo to može biti savršena prilika da dobijete uvid u to zašto odabiru vas kao brand ili zašto vas odbijaju. Prihvatite njihove kritike i komentare i dodajte ih u novu marketinšku strategiju.

Vaše mjesto u industriji je izmijenjeno

Razvili ste stabilan posao i čini vam se da ste sada mirni? Zapravo i ne, ako počnete uzimati svoju poziciju zdravo za gotovo, vrlo lako vas vaši konkurentni mogu nadvladati. Ako je vaš brend bio vodeći u industriji, on ne samo da treba zadržati tu poziciju, već treba i smanjiti moć svojih suparnika.

To je moguće, ali samo pametnim marketingom i okruženjem talentiranih i energičnih kolega. Nemojte zaboraviti da na održavanje odnosa s kupcima kao i redovito praćenje njihovih potreba, kritika i želja.

Proizvod ili usluga su zastarjeli

Iako se ovaj “znak” može činiti isti kao i prethodni, zastarjela usluga ili proizvod mogu donijeti dodatne probleme. Naime, trendovi se mogu pojaviti niotkuda i tako vam lako mogu uništiti posao za kojeg živite. Ako sami ne možete dokučiti u čemu je problem, razgovarajte s konzultantima i marketinškim stručnjacima. Upravo vam oni mogu pomoći da prilagodite svoju strategiju te ju isto tako izmijenite kad dođe do novih promjena. Kao što se mijenju trendovi u odijevanju, mijenjaju se i u poslovanju, važno ih je pratiti.

Povezano: Kako istražiti tržište za potrebe plasiranja novog proizvoda ili usluge u malom poduzetništvu?

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

JD Vance seksizam

Sorry, Vance, ali biti žena bez djece nije grijeh

Čovjek koji je na korak do toga da postane jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, Trumpov potpredsjednički kandidat JD Vance, smatra...
- Advertisment -