5 tajni uspješnog kućnog ureda u malom stanu!

Rad od kuće za nekog znači blagoslov, a za nekog prokletstvo. U idealnom slučaju, raditi od kuće znači imati kućni ured. Za većinu ljudi to nije realnost. Nije važno živite li u garsonijeri ili živite s nekoliko cimera, a jedini prostor koji imate je spavaća soba, i dalje možete učinkovito raditi od kuće.

Povezano:

Kako učinkovito raditi od kuće?

Napravite radni kutak

Moguće je stvoriti radni prostor u malom stanu, samo zahtijeva malo više kreativnosti. Napravite radni kutak. Nije važno gdje je taj radni kutak – već to da je to vaše posvećeno radno mjesto. Iz tog razloga, izbjegavajte raditi na svom krevetu pod svaku cijenu. Vaš krevet je za opuštanje i spavanje, a ne za posao. Vaš mozak nikada neće biti potpuno fokusiran na rad ako ležite u krevetu.

Funkcionalnost je važnija od estetike

Rad od kuće u malom stanu će zahtijevati prenamjenu prostora za rad u sobi koja inače služi drugačiji svrsi. Ako svoj radni prostor možete učiniti estetski ugodnim, učinite to. Ako ne, ne brinite o estetici – funkcionalnost je ta koja je bitna.

Ponekad morate žrtvovati dizajn za funkcionalnost. Naviknut ćete se na stvari koje izgledaju pomalo čudno. Ako radite s kuhinjskog stola, razmislite o premještanju stola na drugo mjesto, umjesto da trošite novac na novi stol. Želite stol na kojem možete raditi stojećki? Iskoristite dasku za glačanje ili hrpu knjiga. Često postoji kreativno rješenje za većinu izazova, a ponekad morate eksperimentirati s nekoliko različitih opcija dok ne pronađete ono što najbolje funkcionira.

Dobro osvjetljenje je prioritet

Bez obzira odakle radite, dobro osvjetljenje mora biti vaš glavni prioritet. Provodit ćete sate sjedeći ispred ekrana, a to opterećuje vaše oči. Dobra rasvjeta može pomoći ublažiti dio tog napora i neželjene nuspojave koje dolaze s njima, uključujući glavobolju i opći umor.

Ako je moguće, postavite svoj radni prostor u blizini prozora. Prirodno svjetlo čini čuda za vaše raspoloženje te može čak povećati produktivnost. Da ne spominjemo ako je vrijeme lijepo, možete otvoriti prozor i uživati ​​u ugodnom povjetarcu dok radite.

Možete investirati i u set podesivih žarulja koje vam omogućuju podešavanje osvjetljenja tijekom dana. Možete kontrolirati i jačinu svjetla, pa čak i ton boje, odabirom između jakog osvjetljenja koje oponaša dnevnu svjetlost do toplijih tonova koji su prikladni za smanjenje naprezanja očiju u večernjim satima.

Pronađite dobro mjesto za videopozive

Najveći izazov rada u kućnom uredu je pronalazak dobrog mjesta za obavljanje videopoziva. Budući da će vaša pozadina biti vidljiva, morat ćete pronaći prostor profesionalnog izgleda i ne previše bučan. To bi mogao biti radni prostor koji ste stvorili ili taj prostor možda neće raditi. Hodnici, vrata ormara, pa čak i kupaonice, čine dobra mjesta za videopozive.

Obavijestite svoje cimere ili obitelj kada ćete biti na pozivu kako bi izbjegli područje u kojem ćete vi biti te smanjili razinu buke. Ako imate kućne ljubimce, možda ćete morati zatvoriti vrata kako biste bili sigurni da se na vaš poziv ne pojavljuju nenajavljeni.

Odložite svoj posao na kraju dana

Važno je razlikovati svoj radni prostor od svog osobnog prostora, ali kako to možete učinkovito učiniti kada je vaš radni prostor ugao vaše dnevne sobe?

Kad završite svoj posao ili na kraju radnog vremena, zatvorite svoje prijenosno računalo, olovke i dokumente stavite u ladicu ili odložite na neko vama nevidljivo mjesto. Ako se vaš radni prostor prostirao po stanu, vratite sve na njihovo namjensko mjesto. To vam pomaže da mentalno se odvojite od posla.

Ne zaboravite uživati ​​u malim stvarima

Jednostavno je ‘izgubiti kompas’ kad radite od kuće te zaglaviti radeći u malom uredu. Odvojite nekoliko minuta od svog posla i pronađite dobro u nečemu. Ako vam tijekom videopoziva dođu djeca ili kućni ljubimac, nemojte se naljutiti nego se nasmijte tome što možete provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Što više naučite uživati u sitnicama, imat ćete uspješniji dan.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hodanje tijekom radnog dana

Zašto usred radnog dana trebate prošetati?

Ako ste radoholičarka, hodanje tijekom radnog dana sigurno nikad nije bila opcija za vas. No, možda je vrijeme da to promijenite....
- Advertisment -