Računovođa je ključna karika u svakom poduzeću. Kako posložiti poslovanje?

Jako puno računovodstvenih ureda drže – žene. To je sektor u kojem općenito radi velik broj žena. One rade u financijama u tvrtkama svih veličina. Svaki vjetar u leđa i pomoć da poslože sebe i svoje poslovne procese je dobrodošao. Ako i sami radite u ovom i povezanim područjima, naša Večera za žene u računovodstvu je prilika za vas! Istražimo zajedno nove strategije i pristupe kako biste unaprijedili vaše poslovne prakse, ali i karijere! Prijave su otvorene na linku.

Na ovom događaju fokusirat ćemo se na teme kao što su efikasno upravljanje poslovnim procesima, automatizacija protoka i kolanja podataka te integracija informacija, odjela, korisnika i poslovnih procesa. Kroz interaktivne diskusije, panel raspravu i praktične primjere, zajedno ćemo istražiti najnovije trendove i tehnologije koje mogu transformirati naše poslovanje i olakšati nam svakodnevne zadatke.

Inspirativne panelistice

Na večeri će se održati panel rasprava na kojoj će sudjelovati iskusne poduzetnice Helena Budiša, Sanja Varlaj i Anela Bušljeta. Podijelit će svoja iskustva iz ovog područja.

Helena Budiša odnijela je našu nagradu za inspirativnu poduzetnicu godine 2021. Budiša je predsjednica Izvršnog odbora HUP-a Dalmacija i glavna partnerica UHY in Croatia. Uspješno posluje gotovo 30 godina i unosi poduzetnički duh edukacijama i konzaltingom. Europska je ambasadorica ženskog poduzetništva. Završila je mnoštvo edukacija, među kojima i za ovlaštenu revizoricu, internu revizoricu za banke i financijske institucije te ovlaštenu računovođu.

Na koji način graditi osobni brend i brend tvrtke pričat će Sanja Varlaj, stručnjakinja za marketing, PR, prodaju i business management, s više od 20 godina radnog iskustva u B2C i B2B sektoru. Posjeduje iskustvo u savjetovanju kod pokretanja ili reorganizacije poslovanja, zapošljavanju, te analizi tržišta.

Jedna od panelistica bit će i Anela Bušljeta, dopredsjednica Udruženja računovođa pri HGK. Vlasnica je tvrtke Personela d.o.o. iz Rijeka. Klijentima pruža usluge financijskog savjetovanja i vođenja računovodstva. Po struci je diplomirani ekonomist i ovlašteni računovođa. Personela, pored računovodstvenih usluga, nudi usluge obračuna plaće i vođenja kadrova, a specijalizirali su se i u due diligenceima, konsolidacijama te uslugama računovodstva u internacionalnim firmama. Djeluju iz Rijeke, ali na razini cijele Hrvatske te surađuju sa mnogim EU državama ako što su Francuska, Švicarska, Finska… a od nedavno imaju i partnere iz Australije.

U ovu snažnu žensku ekipu uklopit će se i Hari Zamlić iz Risa, koji radi kao savjetnik za Spend management sustave. Iza njega je bogato konzultantsko iskustvo. Unaprijedio je procese u nabavi te implementirao softver za nabavu u velikim poslovnim sustavima, poput Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Podravke. Proveo je više od 500 e-dražbi kojima su tvrtke uspjele postići značajne uštede novca i vremena.


Pročitajte više: Inspirativna poduzetnica godine, Helena Budiša, prva je prihvaćala sve promjene u branši, ali jedan mail je lansirao njenu tvrtku daleko ispred konkurencije


Važna je i tehnologija

Panel će moderirati direktorica i osnivačica Women in Adrie Ivana Matić. Matić naglašava da je cilj ovog događaja pomoći poduzetnicama da rade profitabilnije te da poslože same sebe i svoje poslovne procese.

“Zapravo računovođe imaju ključnu ulogu, veliki utjecaj na poduzetnike jer njihova preporuka i njihov način poslovanja će utjecati i na način poslovanja poduzetnika. Ako računovođa nema digitaliziranu dokumentaciju, to će utjecati na to da niti njegov klijent, poduzetnik, neće imati digitalizirano poslovanje. I zato se nadamo da je ovo samo početak osnaživanja poduzetnica u ovoj branši i šireg osnaživanja poduzetnika”, ističe Ivana Matić.

Na večeri će predavanje održati i Igor Palmić iz Risa, stručnjak za upravljanje računima i ugovorima te marketinškim aktivnostima. Vodio je odjel marketinga u NK Rijeka, a radio je i u komercijalnom sektoru najveće afričke luke u Nigeriji.

Predavanje će održati i direktorica Kontoar i predsjednica Udruženja računovođa – Mirela Relković. Relković je kolumnistica časopisa Poduzetnik te blogerica koja već pola desetljeća vodi blog Proknjizime. Uza sve to je i vlasnica tvrtke Gospodarstvo Relković j.d.o.o za poljoprivredu i turizam.

Suorganizator događaja je Ris, tvrtka koja se bavi projektiranjem, razvojem i održavanjem poslovnih softvera. Oni su osnivači Farosa, softvera koji znatno olakšava poslovanje te objedinjuje sve poslovne procese unutar tvrtke. Pruža mogućnost da se više vremena provede radeći svoju djelatnost te jednostavnije i brže donose kvalitetne odluke temeljene na pravovremenim i realnim podacima. 

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -