Nešto se krije u Vukovaru i Zagorju! Donosimo top kulturna mjesta i znamenitosti koje morate posjetiti ovaj vikend!

Nemate planove za ovaj vikend, a nalazite se u Zagrebu, Vukovaru ili njihovoj okolici? Sigurno će vas zanimati ovi događaji i mjesta! Iako je vrijeme novogodišnjeg slavlja odavno završeno, postoje brojna mjesta koje valja posjetiti. Vikend u Vukovaru nudi razne znamenitosti, Zagreb ostaje vrelo zanimljivih događaja, a Muzeji Hrvatskog zagorja bogati su kulturnom baštinom. Ovaj vikend posvetite kulturi!

Vukovar nije samo simbol rata, bogat je kulturom i odiše poviješću

Kada ste zadnji puta posjetili neki grad na istoku Hrvatske? Vukovar nudi više od svoje ratne priče! Posjetite Franjevački samostan i župnu crkvu sv. Filipa i Jakova, Dvorac Eltz, palaču Srijem, Grand hotel, Zgradu magistrata ili Zgradu diližansne pošte. Nakon razgledavanja znamenitosti pođite do šetnice uz Dunav. Možete otići u šetnju ili popiti kavu na terasi kafića uz pogled na rijeku Dunav.


Pročitajte više: Kamo za vikend – zašto ne sanjkanje snježnim padinama Gorskog kotara


Glavni grad kulture? Provedite vikend u kazalištu ili MSU!

U petak 21. siječnja, Kazalište Luda kuća održava predstavu „Dame biraju“. „Pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorica mladića, rješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Prateći likove od ideje za striptiz do njene konačne realizacije, predstava nas vodi kroz uzbudljive scene u kojima obiluju koreografske numere, veliki broj prevarenih očekivanja i na koncu izuzetno uzavrela atmosfera koja nas drži napetim do samog kraja“, navodi Kazalište Luda kuća. Zabavite i nasmijte se do suza za kraj radnog tjedna!

Sljedeći dan (22. siječnja) možete odvesti svoju djecu na besplatnu scensko-plesnu radionicu „MSU Front Stage: Mi plešemo!“ koju održava MSU u suradnji s Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik. Radionica se organizira u terminu od 11:30 do 13 sati, a dobrodošla su sva djeca od 6 do 12 godina. Ograničen je broj polaznika pa je potrebno prijaviti se.


Pročitajte više: Ne znate gdje na zimovanje? Izaberite Gacku dolinu, nećete požaliti


Hrvatsko zagorje prijestolnica je hrvatske težačke povijesti!

Posjetite jedan od Muzeja Hrvatskog zagorja! Možete razgledati Dvor Veliki Tabor u Desiniću, Galeriju Antuna Augustinčića u Klanjcu, Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici ili Muzej „Staro selo“ u Kumrovcu.

U Muzeju seljačkih buna nastavlja se izložba „Gubec: razbojnik ili velikan“ koju potpisuju Vlatka Filipčić Maligec i Lidija Kelemen. Izložba je podijeljena na dva dijela: u prvom dijelu istražuje se mijenjanje odnosa prema Gubcu, a u nastavku se Gubac prikazuje kao popularni junak. Muzej je otvoren od utorka od nedjelje u terminu od 9 do 17 sati.

Foto: Cottonbro, Pexels/ Walkerssk, pixabay/ Alkis Pileidis, Getty Images

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Oprah Winfrey i Melinda Gates ponudile su isti karijerni savjet: Kada...

Često se nalazite u poslovnom okruženju gdje se osjećate prisiljenom uklopiti se u uredske kalupe? Pritom nerijetko gubite dio sebe ili...
- Advertisment -