Tako to radi Women in Adria: Kako smo povezale dvije poduzetničke priče

Kako je Women in Adria prije svega mreža za žene u biznisu, uvijek ističemo koliko je umrežavanje važno i poželjno. Osim što organiziramo mnoštvo događanja za naše članice na kojima ih uvijek potičemo u tome, one uvijek imaju i mogućnost same nam se javiti kako bismo ih međusobno povezale. Upravo to je učinila Danira Glavinić, osnivačica i vlasnica brenda Dada&Rocco, koja je s majkom Simonom Fabijanović istovremeno i vlasnica obrta za proizvodnju. Željela se povezati s vlasnicom Naftaline, Josipom Maslać-Petričević u svrhu poslovnog savjetovanja budući da su obje u istoj industriji, onoj tekstilnoj.

“Istovremeno moraš biti i sanjar i borac”

Danira i Simona su na edukaciju u prostor Naftaline povele i svoju voditeljicu proizvodnje kako bi se i ona upoznala s njihovom organizacijom posla.

„Odmah pri dolasku u pogon Naftaline oduševila nas je izreka koja se nalazi iznad njihove recepcije – kako istovremeno moraš biti i sanjar i borac. A kad smo upoznale Josipu, upravo to je bio njezin najbolji opis. Žena puna energije i duhovitosti i nakon 40 godina poduzetničkog posla. Otvorena za otkrivanje i dobrih i loših strana posla s kojima se susrećemo u našoj tekstilnoj branši,“ rekla nam je Danira.

Osim što su majka i kći suvlasnice obrta, a osnovale su ga kad je otac otišao u mirovinu, Danira je i vlasnica tvrtke Dada&Rocco d.o.o. preko koje se plasira sve što se proizvede u obrtu. Na samom početku Dada&Rocco je imao tek jednu krojačicu, no broj zaposlenih je nastavio rasti, a danas 90% zaposlenih čine žene.


Pročitajte više: Zašto se žene trebaju umrežavati s drugim ženama?


„Nisam imala od koga tražiti savjet, zato ih rado dijelim“

„Uživala sam u tome što sam Daniri i njenom timu mogla prenijeti svoja iskustva i korisne informacije. Kao mlada poduzetnica nisam imala od koga dobiti savjet. Učilo se u hodu oslanjajući se na intuiciju i slijedeći osobnu poduzetničku viziju. Zato se uvijek rado odazovem ako mogu svojim iskustvom pomoći u savladavanju poduzetničkih početaka,“ opisala nam je Maslać-Petričević svoj doživljaj ovog sastanka.

Priznaje i kako je tijekom svoje 40 godina duge poduzetničke karijere nakupila mnoštvo dobrih i loših odluka i iskustava, ali sve to danas smatra jako dobrom i brzom školom.

„S odmakom, zahvalna sam na svemu jer nas to izgrađuje,“ rekla je. A upravo zato želi te lekcije prenijeti drugima. „Novi svijet je svijet povezanosti i zato moramo biti ljudi koji će rado dijeliti informacije, razgovarati o novim idejama i rješenjima.“

„Ono najbolje što smo dobile od nje upravo je ta energija kojom zrači i koja je zarazna. Iako se Dada&Rocco bavi proizvodnjom opreme za bebe, a Naftalina proizvodnjom radne opreme, razmijenile smo korisna iskustva o nabavi, opremi i zaposlenicima“, zaključila je Danira.

Foto: privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -