Tko je direktorica TikToka koja se suprotstavila Trumpu?

Američki predsjednik Donald Trump ponovno iznenađuje svojim izjavama, a prošli petak je rekao da planira zabraniti TikTok u SAD-u. Međutim, američka generalna direktorica Vanessa Pappas javila se putem popularne platforme i poručila korisnicima da TikTok neće napuštati SAD te da je aplikacija sigurna za korisnike. Je li zabrana TikToka moguća?

Povezano:

Zabrana TikToka

Vanessa Pappas obratila se korisnicima putem popularne aplikacije te objasnila da se Trumpove prijetnje neće ostvariti.

„Čuli smo vašu potporu i želimo vam reći hvala. Ne planiramo nikud ići “, rekla je Pappas u videu. „TikTok je dom kreativaca i umjetnika koji izražavaju sebe, svoje ideje i povezuju se s ljudima različitog podrijetla, a mi smo ponosni na sve zajednice koje TikTok nazivaju svojim domom. Ponosna sam i na naših 1.500 američkih zaposlenika koji svakodnevno rade na ovoj aplikaciji te dodatnih 10.000 radnih mjesta koje ćemo stvoriti u ovoj zemlji u sljedeće tri godine. Oduševljena sam zbog američkog kreativnog fonda i upravo smo najavili milijardu dolara podrške svojim kreativcima, a kada je u pitanju sigurnost, želimo istaknuti da gradimo najsigurniju aplikaciju jer znamo da je to ispravno. Stoga cijenimo vašu podršku. Dugoročno ostajemo ovdje te dijelimo vaš glas, i ostajemo tu za TikTok.”

Zabrana TikToka

Tko je Vanessa Pappas?

Ona je američka generalna direktorica TikToka koja nadgleda sadržaj, operacije, marketing i proizvode.

“Presretni smo jer možemo poželjeti dobrodošlicu Vanessi Pappas u TikTok SAD na mjesto generalne direktorice”, izjavio je glasnogovornik TikToka Cheddaru. “Njeno iskustvo i dokazani uspjeh u povezivanju globalne publike putem videa čine je divnim liderom za vođenje daljnjeg rasta proizvoda, tima i zajednice u TikToku.”

No, ovo nije prva važna pozicija za Vanessu, prije toga, Vanessa je bila globalna voditeljica razvoja publike na YouTubeu gdje je provela gotovo osam godina, usredotočena na razvoj strategija za izgradnju publike i rad na izgradnji lojalnosti za kreativce i njihov sadržaj. Na toj pozicija surađivala je s YouTubeovim timovima za proizvode, marketing, strategiju i sadržaj. U ovoj je ulozi razvila i YouTube Creator Playbook, resurs za izgradnju publike na YouTubeu, koji je do danas dosegao više od 20 milijuna autora. Playbook se sada proširio na vlastiti odjel na YouTubeu koji obuhvaća YouTube Creator Academy i YouTube Certification program.

Prije nego što se pridružila YouTubeu, Vanessa je bila potpredsjednica odjela u Next New Networksu gdje je bila zadužena za rast gledanosti tvrtke na preko 2 milijarde pregleda. U ožujku 2011. godine Next New Networks kupio je YouTube / Google.

Foto: Facebook, Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -