Blogerica objasnila zašto kompanije trebaju zapošljavati majke

Zapošljavanje majki brojnim poslodavcima zvuči kao rizičan potez, međutim Megan Harper, majka troje djece, ažurirala je svoj životopis naglasivši da je mama i zašto je to njezina snaga. Njezina osnažujuća poruka postala je viralna.


Pročitajte više: Vapaj zaposlene mame: “Prestanite me osuđivati jer s posla odlazim u točno 5 sati!”


Zašto je zapošljavanje majki prednost za tvrtke?

Megan je na ovaj potez inspirirala mama koja je u jednoj Facebook grupi pitala treba li reći potencijalnom poslodavcu da je mama, prenosi Motherly. Megan je tada shvatila kako zapravo treba istaknuti da je majka jer je to dodatna snaga, a ne slabost.

“Nedavno sam ažurirala svoj životopis tako da uključuje moja postignuća u prošloj godini i posljednjem retku piše”, napisala je Megan Drye Harper, “Sve sam to postigla dok sam imala školu kod kuće za dijete vrtićke dobi, zabavljajući trogodišnjaka i brinući o bebi između Zoom poziva u svom stanu u New Yorku. Sada, kad se vraćamo u doba normalne brige o djeci, zamislite što mogu učiniti za vašu tvrtku u 2021.”

@girlgonechildinthecity

Pročitajte više: “Ja sam CEO i majka i ovo pravilo mi je pomoglo da budem uspješna u oba područja!”


Tajna snaga zaposlenih majki – multitasking

Multitasking je jedna od najvažnijih vještina koju majke moraju savladati. Ako prije nisu mogle odraditi više stvari od jednom, nakon što stignu djeca odmah će naučiti kako. Iako mnogi ističu negativne posljedice multitaskinga, majke obično nemaju izbora nego prihvatiti takav način života. No, to ima i prednosti pa tako mogu uspavljivati dijete i čitati knjigu ili kuhati ručak i održati sastanak. Izbora je puno, a pandemija je pokazala što zapravo sve mogu.


Pročitajte više: Sposobnost multitaskinga: Supermoć koju posjeduje svaka zaposlena mama


Kad je započela pandemija, mentalno opterećenje majčinstva je buknulo. Na sebe su mama preuzele teret virtualnog obrazovanja i brige o djeci jer su se škole i vrtić gotovo preko noći zatvorili. Naravno, nitko nije bio željan voditi brigu o djeci i paralelno raditi, ali to je samo pokazalo s kakvim se sve izazovima majke mogu nositi.

Foto: Instagram, Unsplash/Alexander Dummer

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -