Žene iz svijeta financija uz večeru učile o načinima komunikacije

U prekrasnoj Kristalnoj dvorani Hotela Westin u Zagrebu održana je večera za žene u financijama. Izgradili smol zajednicu žena koje rade u financijskom sektoru, točnije financijama, računovodstvu, kontrolingu, riznici… Okupljene su uz ukusnu večeru imale priliku poslušati predavanje o mindfulnessu Branke Novosel, poduzetnice i vlasnice Mind body laba. Svojim je izlaganjem uzvanicama otkrila kako ostati staložena i mirna uz poslovne i osobne obveze, točnije kako biti direktorica svog svemira!

Počnite od sebe

Život je svima posebno izazovan proteklih godina. Iako je on prihvatljiv na određenoj razini, ako je kroničan, može uzrokovati dugoročne posljedice za fizičko i mentalno zdravlje. Novosel je objasnila kako sve počinje od nas samih, jer kako biste mogle funkcionirati, trebate se pobrinuti za sebe. Postoje okolnosti koje više ili manje utječu na stres, no razina stresa koju osjećamo sami smo uzrokovali, objašnjava Novosel.

Mindfulness treba gledati kao dio mentalne higijene i prakticirati vježbe koje će ući u svakodnevnu rutinu. Novosel je prisutnima objasnila kako mindfulness nije terapija, ali ima terapeutski učinak. Kao tehnika početna je točka većine psihoterapeutskih pravaca, to se naziva mental flossing.


Pročitajte više: Branka Novosel preporuča ove tri mikro vježbe za eliminaciju stresa u svakoj prilici


Mindfulnessom do bolje komunikacije

Koristi mindfulnessa uključuju smanjenje simptoma stresa, on štiti od burnouta, poboljšava komunikaciju (sa sobom i drugima), povećava fokus i koncentraciju te poboljšava memoriju – život, posao, učenje.

Uz nekoliko mindfulness mikro vježbi disanja, Novosel je uzvanicama pokazala i komunikacijske vježbe. Na više zanimljivih načina u obliku vježbe pokazala je vrste komunikacija i kako se one odražavaju ne samo na nas, već i na našu okolinu. Tako je istaknula da postoje osobe koje se svim silama trude ostati neprimjetni. Oni neće biti proaktivni u komunikaciji, iako imaju kvalitete i sposobnosti. Svi bi u komunikaciji trebali težiti onoj dvosmjernoj i proaktivnoj, jer neprimjetnošću nema upečatljivosti.


Pročitajte više: Nemate vremena za mindfulness? Upravo vama je najpotrebniji!


Uz edukacijsku notu i ugodnu večeru, žene su druženje iskoristile i kao networking priliku te se zabavile upoznavši nove kolegice iz svijeta financija. Sponzori projekta Žene u financijama su KPMG, Fina i Citroen.

Foto: Domagoj Bregant

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -