Stiže konferencija “Žene u znanosti medicini i farma biznisu”

Veljača je za žene u znanosti! 11. veljače proglašen je Danom žena u znanosti, a već treću godinu mreža Women in Adria slavi žene u ovom području konferencijom namijenjenom upravo njima. Nakon dvije pandemijske godine konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu”, se napokon ‘seli’ uživo u Hotel Dubrovnik.

Rezervirajte datum 21. veljače za naše snažne žene iz znanosti, medicine i farme biznisa, prošli smo tjedan najavili prvih pet govornica, a evo i tko nam još dolazi. Ovaj događaj, namijenjen ženama zaposlenima u znanstvenim područjima, ženama u medicini, farmaceutskoj industriji te studentima iz navedenih područja, ali i svima koje zanima ovo područje nipošto ne smijete propustiti. Prijavite se već danas na linku.

Dinamična industrija

Iz Rijeke stiže Ana Čičak Buvač, menadžerica prodaje u PharmaS. Ana spaja ekonomiju i farmaciju, već četiri i pol godine radi u PharmaSu gdje je započela kao Medical Sales Representative. Nakon tri godine postala je District Manager pa nakon svega osam mjeseci s te je pozicije napredovala na poziciju kojom se bavi i danas. Diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu u Rijeci 2017. godine. Opisuje se kao odgovornu i komunikativnu osobu koja uživa u timskom radu. Ponosi se svojom empatijom i ljubavi prema ljudima. Iznad svega je ambiciozna, željna napredovanja i učenja novih stvari u dinamičnoj medicinskoj i farmaceutskoj industriji.

Iz PharmaSa dolazi i Juraj Krnjević, direktor Ljudskih potencijala, brandinga i komunikacija. Iako je u PharmaSu nepune dvije godine, brzo je napredovao od HR menadžera preko pozicije direktora ljudskih potencijala i komunikacija do ‘zbirne’ pozicije koju ima danas.


Pročitajte više: Dr. sc. Katarina Mužina: “Hrvatska je sjajna za žene u znanosti i želim ostati ovdje!


Što utječe na starenje i bolesti

U Zagreb će iz Splita doći i Anđela Prolić, Business Franchise Head Oncology & Hematology, Novartis & dr.med. i članica uprave Dermamed. Prolić je završila Medicinski fakultet u Splitu 2003. godine kao prva diplomirana liječnica iz
generacije studenata samostalnog splitskog Medicinskog fakulteta
. Nakon završetka fakulteta radi u praksi i upisuje poslijediplomski magistarski studij na Medicinskom fakultetu u Rijeci područje Biomedicina. Pohađa i poslijediplomski doktorski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Usavršava se u različitim područjima medicine kako bi produbila znanje i razumijevanje procesa u tijelu koji utječu na pojavu bolesti i starenje.

Konstantno se educira u području estetske i anti-age medicine na domaćim i internacionalnim kongresima te svaki slobodan trenutak provodi u svjetskim klinikama kako bi stekla što više praktičnih vještina i znanja iz područja estetske medicine. Članica je Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog društva za estetsku medicinu te više svjetskih društava za estetsku medicinu.


Pročitajte više: Na večeri za žene u znanosti i farma biznisu pričalo se o najmoćnijem oružju u borbi protiv stresa


Učenje drugih i od drugih

Dr. sc. Branka Novosel je stručnjakinja za neuroedukaciju, profesorica engleskog i njemačkog jezika, mindfulness i happiness coach, specijalist za workplace happiness i mindfulness curriculum developer. U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih. Osim što već 26 godina vodi školu stranih jezika i edukacijski centar Littera u Samoboru i u Hrvatsku je dovela ALOHA Mentalnu aritmetiku, Branka Novosel je edukatorica koja je među prvima u Hrvatskoj prepoznala važnost prakticiranja mindfulnessa za djecu i odrasle, a Littera je partner Googleovog instituta za mindfulness – SIYLI.

Predmet njezinog znanstvenog i praktičnog interesa je neuroedukacija – kako najnovije znanstvene spoznaje o funkcioniranju mozga prenijeti u domove, škole i radna mjesta. Educirala se u različitim mindfulness metodama, nakon čega je napravila komparativnu analizu različitih pravaca u mindfulnessu, te osmislila program mindfulnessa Mind Body Lab za polaznike od predškolske dobi do programa za menadžere. Osim što ćete se na predavanju upoznati s mindfulnessom kao tehnikom osobnog razvoja, naučit ćete i nekoliko jednostavnih i učinkovitih tehnika kako smanjiti stres i učiniti si život ljepšim.

Ivana Carev je Research Manager i Group leader u NAOS ILS Croatia. Na sadašnjoj poziciji radi od 2020. godine. Niti njoj držanje predavanja nije strano. Od 2016. do 2020. radila je kao poslijedoktorand iz kemije, viši asistent i znanstveni suradnik na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje žena na vodećim pozicijama, a u medicini je broj liječnica prešao broj liječnika. Usprkos tim brojkama i dalje ne dominiraju u profesiji jer su na vodećim položajima i dalje pretežito muškarci. Stoge je danas je važnije nego ikada pričati o ženama u znanosti. Baš zato održat ćemo i treću konferenciju na koju se možete prijaviti ovdje.

Foto: Privatne arhive

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -