Zašto odabrati dodatno zdravstveno osiguranje i zauvijek se riješiti čekanja u redovima?

Merkur dodatno zdravstveno osiguranje nudi brojne benefite, nema čekanja u redovima, stvaranja ‘kolapsa’ za javno zdravstvo, možete odabrati liječnika po izboru te koristiti specijalističke preglede u poliklinikama.

Tijekom korona krize neki liječnici preporučuju da ne idete u bolnicu ako baš nije hitno kako ne biste stvarali redove jer je zdravstvo pred ‘kolapsom’. Savjet kojeg ne trebate primjenjivati jer ako trebate pomoć liječnika, potražite ju. Ali čekanje u redovima nije nešto čemu ćete se veseliti, niste ni prije korona krize.

Kako biste sve to izbjegli, najbolje je otići na privatan pregled. Možete sami odlučiti koji vam termin odgovara, bez čekanja u redovima.


Pročitajte više: Nova razina zdravlja uz Merkur osiguranje!


U sklopu dodatnog osiguranja možete odabrati poliklinike s kojima Merkur ima partnerstvo, ali možete otići i kod svog liječnika. Primjerice, možda vam odgovara vaša ginekologinja kod koje veće idete nekoliko godina, ali njezina poliklinika se ne nalazi na popisu partnerskih, nema nikakvih problema Merkur će vam pokriti i to.

Isto tako, nerijetko nam se događa da bismo specijalista posjetili odmah. Ako osjećate neke smetnje ili vam nije dobro, javite se Merkur osiguranju i oni će vas usmjeriti na prvog slobodnog liječnika koji će riješiti vaš problem.


Pročitajte više: Isprobali smo chair massage, novu pogodnost za naše članice!


Zašto odabrati Merkur dodatno zdravstveno osiguranje?

Odlučila sam testirati neke od njih. Kako inače imam problema s bronhitisom, nije na odmet s vremena na vrijeme napraviti alergološki test.

Prilikom ugovaranja dodatnog zdravstvenog osiguranja dobila sam broj na koji sam se mogla javiti kako bi dogovorila pregled u jednoj od poliklinika s kojima imaju ugovorenu suradnju. Nazvala sam ih, a oni su me usmjerili na mail putem kojeg se dogovara pregled. Već tijekom dana su mi javili nekoliko ponuda te objasnili da je potrebna uputnica liječnika obiteljske medicine kako bih mogla posjetiti jednu od poliklinika. Fotografirala sam im svoju uputnicu i dogovorili smo se za termin.

Nažalost, prvotno dogovoreni termin sam morala otkazati na dan kad sam trebala otići u polikliniku i nije bilo nikakvih problema, jednostavno je termin storniran. Nakon nekoliko dana ponovno sam ugovorila termin, a uskoro i otišla.

Odabrala sam Polikliniku Aviva za svoj alergološki test, ljubazno su me dočekali, izmjerili temperaturu zbog epidemije i uzeli moje podatke. Imala sam dogovoren termin u 18 sati, ali sam došla malo ranije i odmah su me primili.


Pročitajte više: Od 1.1.2020. premije dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja za zaposlenike su neoporezivi primitak


Medicinska sestra je bila vrlo pažljiva dok mi je stavljala alergene na ruku. Nakon što su alergeni trebali odreagirati na mojoj koži, a jesu, liječnik mi je objasnio na što sam sve alergična te me čak uputio na daljnja testiranja. Rečeno mi je da sam alergična na više alergen nego što mi je dosad utvrđeno, a liječnik mi je objasnio da postoje i metode kojima se alergije mogu dodatno zaliječiti.

Po izlasku iz ambulante trebala sam samo predati jedan papir na porti kojeg mi je dao liječnik i to je bilo to. Račun nisam ni u jednom trenutku vidjela, to je dalje briga Merkur osiguranje, a ja sam se bez problema mogla pobrinuti o svom zdravlju i napraviti preglede bez čekanja u redovima.

Sve WIA članice imaju poseban popust od 20% na premiju Merkur dopunskog zdravstvenog osiguranja. Pogodnost mogu koristiti i djeca te supružnici.

Autor: Ana Dukić, Women in Adria

Foto: PR/Cropix

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u bankarstvu 2023

Kako je digitalizacija otvorila nova vrata ženama doznale smo na Konferenciji...

Iako žene čine većinu zaposlenih u bankarstvu, manjina ih je na visokim pozicijama. Proizvodi i usluge banaka rijetko su im prilagođeni,...
- Advertisment -