Health&Wellness Day: Veza između meditacije, zdravlja i uspjeha

Zašto je meditacija tajni alat uspješnih žena, koliko je zdravlje mikrobioma bitno za ravnotežu imuniteta i cjelokupnog zdravlja, kako treba izgledati svakodnevna beauty care rutina i što možemo učiniti za preporod svoje kože? Ovo su samo neka od pitanja na koje ćemo odgovoriti na našem Health&Wellness danu u Zagrebu 21. listopada. Zašto ove teme? Jer bez vašeg zdravlja i dobrobiti nema ni poslovnog uspjeha ni osobnog zadovoljstva.

Pridružite nam se stoga 21. listopada u pravoj oazi mira koju nudi Grand Hotel Zagreb. Do kraja tjedna iskoristite i veliki popust na drugu ulaznicu – počastite sebe i prijateljicu, majku, kćer ili kolegicu danom kakav ste zaslužile. Prijavite se ovdje, a u nastavku pročitajte što nas sve očekuje.

Put do uspjeha – čišćenje stresa i odmor

Ana Keglović Horvat objasnit će nam zašto je meditacija tajni alat uspješnih žena. Ako želite biti uspješne u životu i poslu, a pri tome ostati balansirane i normalne, kontinuirano čišćenja stresa i odmor su nužni na na putu do uspjeha, poručuje Ana.

Meditacija osim odmora i opuštenosti, donosi više fokusa, produktivnosti, ali i zdravlje i veselje. Jedna od onih stvari u životu koja vam donosi dobro, nakon koje se osjećate dobro i koju ne morate platiti! Ako spadate u “ne znam kako, nemam vremena, dosadno je, ne stignem svaki dan, počnem spavati, nije mi ugodno, ne znam čemu služi i slično” grupu, onda je ovo tema upravo za vas.

Srušit ćemo mitove i legende o ovoj poznatoj tehnici opuštanja, Ana će vam pokazati kako ju možete raditi i što će vam redovno prakticiranje donijeti u život.


Pročitajte više: Prvi zagrebački Health&Wellness Day – povedite prijateljicu i ostvarite popust


Važnost zdravlja mikrobioma za ravnotežu imuniteta i cjelokupnog zdravlja

Frane Herenda, fitoaromaterapeut, govorit će o važnosti fermentiranih pripravaka za zdravlje našeg mikrobioma, ali i blagotvornog učinka na cijeli organizam te kod prevencije tegoba povezanih sa starenjem.

Frane puno desetljeće radi s pacijentima, piše stručne kolumne i vodi tečajeve iz područja fitoaromaterapije i prirodne kozmetike. Autor je više knjiga, među kojima je i više izdanja “Prirodna kozmetika”, koja je prevedena na engleski i slovenski jezik.

Govorit će o znanstvenim istraživanjima i djelovanju prirodnog fermentiranog pripravka papaje FPP® (Fermented Papaya Preparation), proizvedenog u Japanu, a dostupnog od nedavno i u Hrvatskoj.


Pročitajte više: Kako njegovati kožu kao u wellnessu – u samo 3 koraka!


Život je put na duge staze – koristi suplementacije u održavanju konstantnog blagostanja

Sigurno ste se tijekom različitih životnih razdoblja pitali treba li vam suplementacija dodacima prehrani, ali često niste znali za što se odlučiti. Naše zdravlje i dugovječnost održavaju naša 4 stupa zdravlja – prehrana, kretanje, spavanje i mentalna higijena. Na predavanju Martine Sučić utvrdit ćemo zašto se nikada ne može pogriješiti s magnezijem, koji su još dodaci prehrani dobri kada nam makar jedan od 4 stupa zdravlja nije u balansu te zašto su Terranova dadaci prehrani uvijek najbolji izbor.

Objasnit ćemo koliko je hrana izgubila na svojoj nutritivnoj vrijednosti te koliko to ima utjecaja na naš organizam. Također ćemo pobliže objasniti funkciju magnezija i zašto ga odabrati kao suplementaciju u stresnim situacijama. Osim magnezija objasnit ćemo važnost b vitamina, selena, multivitamina za žene, probavnih enzima i probiotika kao primarne suplemente za podršku svih stupova zdravlja.


Pročitajte više: Ružica Matić: Crijeva nisu samo cijevi za hranu, o njima ovisi zdravlje


Važnost vitamina, minerala i vlakana – prirodni izvori zdravlja i energije

U današnjem svijetu, gdje je tempo života brz i užurban, važno je pronaći načine kako se prilagoditi i ostati produktivan. Naše rutine nas oblikuju i definiraju. Određuju kako ćemo započeti dan, kakva će nam biti razina energije, raspoloženje te podržavaju ili sabotiraju naše zdravlje.

Naše rutine mogu usporiti ili ubrzati starenje i kvalitetu života. Suvremeni nutricionizam pažnju usmjerava i na sinergiju nutrijenata za zdravlje i dugovječnost. Sinergija hranjivih tvari odnosi se na koncept da je interakcija između različitih hranjivih tvari u tijelu značajna i može imati veći utjecaj na cjelokupno zdravlje nego zbroj njihovih pojedinačnih učinaka.

Prirodni dodaci prehrani i nutraceutici igraju važnu ulogu u industriji dugovječnosti. Današnji ubrzani tempo života zahtjeva povećani unos nutrijenata koji održavaju homeostazu tijela i našu dobrobit. Koji su to nutrijenti, o njihovoj važnosti te kako ih uklopiti u našu rutinu, saznat ćemo na predavanju nutricionistice Angeline Paić.


Pročitajte više: Naučite 3 mikro vježbe za eliminaciju stresa u svakoj prilici


Svakodnevna beauty care rutina – kozmetički must-have

Kako treba izgledati svakodnevna beauty care rutina i što možemo učiniti za preporod svoje kože? Koji su to proizvodi koji su jednostavno must have i anti age saveznici? Voditeljica beauty centara Kozmetike Afrodita objasnit će na koji način provoditi potrebne korake u samo par minuta. Na što treba obratiti posebnu pažnju obzirom na rezultate koje očekujemo od kozmetičkih proizvoda? Zašto i na koji način kombinirati Multiactive Beauty Filler shots kako bi koži podarili maksimalne anti age učinke? Ovo su samo od nekih pitanja na koje ćemo kroz predavanje dati vrlo jednostavne odgovore. Male promjene u svakodnevnoj beauty care rutini mogu donijeti velike rezultate, a usvojeno znanje možete odmah primijeniti – koža će vam biti zahvalna.


Pročitajte više: Magnezij: 5 razloga zašto trebate povećati dozu ovog minerala


Kada krenuti s neinvanzivnim tretmanima i kako ih odabrati?

Odgovore na ta pitanja zna Anđela Prolić. Prolić će govoriti o zdravlju kože uslijed stresa. Samo jednom godišnje dovoljno je snažno aktivirati lice, vratiti mu mladost i zategnutost. Kroz predavanje ćemo čuti kako uživati u tretmanima koji bezbolno i nježno pomlađuju kožu lica.


Pročitajte više: Prehrana bez ugljikohidrata – nutricionistkinja donosi prednosti i opasnosti


Kako izbjeći negativan utjecaj stresa na zube?

Stres je neizbježan životni faktor koji utječe na zdravlje cijelog tijela. Poznato je da stres može dovesti do lakših i težih poremećaja u krvožilnom ili živčanom sustavu, no možda je manje poznato, ali ne i manje važno da se velike količine stresa odražavaju i na osmijehu.

Škrgutanje zubima, karijes i paradentoza samo su neke od pojava koje mogu biti izazvane stresom, narušiti vaše oralno zdravlje, ali i izgled. Više o tome kako stres utječe na zube i kako spriječiti negativan utjecaj stresa na oralno zdravlje i izgled zubi otkrit će nam dr. sc. Ivana Rupić, specijalistica ortodoncije u poliklinici Apolonija.


Pročitajte više: Kristina Ukalović razvila beauty consulting: ‘Stroga sam, ali znam motivirati’


Znamo da je radni dan poduzetnica i managerica beskrajan. Ukoliko ste i majke, nakon radnog vremena započinje druga, još teža smjena. Sve je to moguće izdržati do određene točke, a onda uslijede burnout, zdravstveni problemi … Stoga je nužno što prije posvetiti se sebi, brinuti i o svom zdravlju, opustiti se u wellnessu, otići na masažu… Vođene time, kreirale smo ovaj događaj na kojem ćete moći sve to! 

Pridružite nam 21. listopada se i opustite se s nama. Prijave za Health&Wellness Day su otvorene!

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -