Poduzetnice koje su nas inspirirale u 2018.

Svake godine radimo brojne intervjue sa ženama koje nam nerijetko postaju uzor, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Poduzetništvo zahtijeva hrabrost, a one su je zaista i pokazale. Upoznajte ovogodišnje beskrajno inspirativne poduzetnice!

Rast kroz podučavanje drugih

Možda najveća kategorija u kojoj smo ugostili naše članice ona je koja uključuje edukacije, coaching i savjetovanje. Počevši od majke petoro djece Maje Šesnić koja vodi edukacijski centar pa sve do Đurđice Preočanin koja prenosi svoje bogato HR znanje, ove žene ne rade samo na svom, nego i na tuđem razvoju.

Prevoditeljska industrija raste uz Maju Kartuš, Ivanu Bojčić i Petru Šešljagu Paradi, a Kristina Ercegović, Ivana Štulić, Marina Kolar i Maja Majstorović naše su izvrsne coacherice koje svojim savjetovanjem pomažu pojedincima, a zatim i njihovim biznisima.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

U ostvarivanju dobrih rezultata kroz EU projekte i održivi rast tvrtkama također pomažu Ana Fresl i Stefania Skender, a za neprofitne udruge tu je Ivana Ožegović.

S druge strane, djeca i mladi profitiraju zbog angažiranog djelovanja naše Ivane Štedul u području razvoja dječjih senzomotoričkih sposobnosti, Suzane Vargović i njene udruge za rad s mladima izvan sustava te Janje Benić, koja je sa suprugom razvila platformu za profesionalno usmjeravanje i zapošljavanje.

Žene u tehnološkom svijetu

Da svijet visoke tehnologije i IT-ja nije rezerviran samo za muškarce dokazala su Petra Mesarić koja je obiteljski posao pretvorila u modernog predvodnika nove generacije tehnoloških tvrtki, Lora Pleško sa svojom nagrađenom Mašinerijom te Karmen Tomašić u području softvera i uredske opreme.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

Tu su i Ana Škeva s obiteljskom tvrtkom koja se bavi upravljanjem dokumentima i ispisnom infrastrukturom i Snježana Šlabek s inovacijama i gejmifikacijom u poslovnom svijetu. Rashladnim uređajima uspješno se bavi Ivana Bašić, a obiteljski strojobravarski biznis preuzela je i modernizirala Petra Čikara Mikić.

Razvoj hrvatskog turizma

Najprofitabilnija gospodarska grana privukla je i mnoge naše članice. Novi koncept u obliku najma luksuznih nekretnina hrvatskoj je javnosti predstavila Tatjana Tošić. Turizam u Istri razvija Petra Fabris, u Dubrovniku specifičnim turističkim turama goste privlači Vesna Lukić, a turisti ne zaobilaze ni prvu hrvatsku surf-kuću koju je pokrenula Jasmina Simić.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

Dok film i turizam spaja Marijana Knezoci koja je u Hrvatsku dovela neka od najvećih svjetskih imena filmske glazbe, područje ljudskih resursa i turizma u svojoj tvrtki uspješno spaja Marinela Dropulić Ružić.

Da se Hrvatska ne zaboravi ne zaboravi tako lako pobrinuli su se jedinstveni suveniri i pokloni Ranke Grgić Posavec, Željke Lukanec, Kate Barišić i studija Hobby I Adore.

Kulturno uzdizanje i zdrav život

Što znači boriti se za napredak u kulturi ispričala nam je Iva Babaja, a Laura Plantak pobrinula se za razvoj kulturnog menadžmenta u Slavoniji. Video produkcija jača i raste uz projekte Tamare Babun i Une Radić, a kroz umjetnički biznis Tihane Šmitran nakon dugo vremena svoju ponovnu popularnost ostvaruje i hrvatski animirani film.

Ove godine imali smo priliku upoznati i nekoliko žena koje razvijaju poslove u području zdravlja, a to su Dubravka Kancijan Marinić i njena ustanova za zdravstvenu njegu, zatim Jele Ribičić koja je otvorila svoje ljekarne i na kraju Yasmina Buweden i njen sportsko-rekreativni centar.

Gastro poduzetnice

Naše članice pokrivaju i ovo mnogima omiljeno područje, pa tako Ivana Žorž razvija brend bezglutenskih pekarskih proizvoda, a Antonija Rogić čokolateriju koja promovira Hrvatsku.

Svakodnevno kuhanje nam olakšavaju Željka Maras sa svojim servisom Jedem doma i Marina Obradović svojim receptima za organizirano kuhanje, dok se omiljenim napitkom mnogih bavi Nina Družinić u svojoj tvrtki koja pruža usluge vezane za samoposlužne aparate za kavu.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

Procvat beauty i fashion biznisa

Svi volimo modu, a nove trendove postavljaju i naše Andrea Anić Dokmanović koja je ove godine predstavila novi vizualni identitet svog brenda, kao i Maja Tomažić Jakumatović sa svojim suknjama koje će vas usrećiti.

Veronika Vuković s majkom razvija brend predivne odjeće za spavanje, a da radna odjeća ne mora biti dosadna dokazala je Ljerka Zmaić uz svoje dizajnerske modele.

Jedinstveni i elegantni vjenčani ukrasi za kosu nastaju u radionici Grete Miloš, dok je leptir mašnu ponovno popularizirala naša Vanesa Tipura.

Salon i čak dvije web stranice s profesionalnim kozmetičkim proizvodima vodi Irena Grego, a da bi svi prostori izgledali skladno pobrinula se dizajnerica prostora i feng shui savjetnica Svjetlana Duić Legčević.

Ne zaboravimo da su marketing i PR iznimno važna područja u poslovanju, a naše predstavnice su Ana Milas koja se uspješno bavi retail marketingom i Marija Knežević Gusić sa svojom PR i marketinškom agencijom koja jača poduzetničku scenu u Dalmatinskoj Zagori. Bravo!

Čestitamo ovim svim zaista uspješnim poduzetnicama i veselimo se budućim projektima u novoj godini!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -