Poduzetnice koje su nas inspirirale u 2018.

Svake godine radimo brojne intervjue sa ženama koje nam nerijetko postaju uzor, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Poduzetništvo zahtijeva hrabrost, a one su je zaista i pokazale. Upoznajte ovogodišnje beskrajno inspirativne poduzetnice!

Rast kroz podučavanje drugih

Možda najveća kategorija u kojoj smo ugostili naše članice ona je koja uključuje edukacije, coaching i savjetovanje. Počevši od majke petoro djece Maje Šesnić koja vodi edukacijski centar pa sve do Đurđice Preočanin koja prenosi svoje bogato HR znanje, ove žene ne rade samo na svom, nego i na tuđem razvoju.

Prevoditeljska industrija raste uz Maju Kartuš, Ivanu Bojčić i Petru Šešljagu Paradi, a Kristina Ercegović, Ivana Štulić, Marina Kolar i Maja Majstorović naše su izvrsne coacherice koje svojim savjetovanjem pomažu pojedincima, a zatim i njihovim biznisima.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

U ostvarivanju dobrih rezultata kroz EU projekte i održivi rast tvrtkama također pomažu Ana Fresl i Stefania Skender, a za neprofitne udruge tu je Ivana Ožegović.

S druge strane, djeca i mladi profitiraju zbog angažiranog djelovanja naše Ivane Štedul u području razvoja dječjih senzomotoričkih sposobnosti, Suzane Vargović i njene udruge za rad s mladima izvan sustava te Janje Benić, koja je sa suprugom razvila platformu za profesionalno usmjeravanje i zapošljavanje.

Žene u tehnološkom svijetu

Da svijet visoke tehnologije i IT-ja nije rezerviran samo za muškarce dokazala su Petra Mesarić koja je obiteljski posao pretvorila u modernog predvodnika nove generacije tehnoloških tvrtki, Lora Pleško sa svojom nagrađenom Mašinerijom te Karmen Tomašić u području softvera i uredske opreme.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

Tu su i Ana Škeva s obiteljskom tvrtkom koja se bavi upravljanjem dokumentima i ispisnom infrastrukturom i Snježana Šlabek s inovacijama i gejmifikacijom u poslovnom svijetu. Rashladnim uređajima uspješno se bavi Ivana Bašić, a obiteljski strojobravarski biznis preuzela je i modernizirala Petra Čikara Mikić.

Razvoj hrvatskog turizma

Najprofitabilnija gospodarska grana privukla je i mnoge naše članice. Novi koncept u obliku najma luksuznih nekretnina hrvatskoj je javnosti predstavila Tatjana Tošić. Turizam u Istri razvija Petra Fabris, u Dubrovniku specifičnim turističkim turama goste privlači Vesna Lukić, a turisti ne zaobilaze ni prvu hrvatsku surf-kuću koju je pokrenula Jasmina Simić.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

Dok film i turizam spaja Marijana Knezoci koja je u Hrvatsku dovela neka od najvećih svjetskih imena filmske glazbe, područje ljudskih resursa i turizma u svojoj tvrtki uspješno spaja Marinela Dropulić Ružić.

Da se Hrvatska ne zaboravi ne zaboravi tako lako pobrinuli su se jedinstveni suveniri i pokloni Ranke Grgić Posavec, Željke Lukanec, Kate Barišić i studija Hobby I Adore.

Kulturno uzdizanje i zdrav život

Što znači boriti se za napredak u kulturi ispričala nam je Iva Babaja, a Laura Plantak pobrinula se za razvoj kulturnog menadžmenta u Slavoniji. Video produkcija jača i raste uz projekte Tamare Babun i Une Radić, a kroz umjetnički biznis Tihane Šmitran nakon dugo vremena svoju ponovnu popularnost ostvaruje i hrvatski animirani film.

Ove godine imali smo priliku upoznati i nekoliko žena koje razvijaju poslove u području zdravlja, a to su Dubravka Kancijan Marinić i njena ustanova za zdravstvenu njegu, zatim Jele Ribičić koja je otvorila svoje ljekarne i na kraju Yasmina Buweden i njen sportsko-rekreativni centar.

Gastro poduzetnice

Naše članice pokrivaju i ovo mnogima omiljeno područje, pa tako Ivana Žorž razvija brend bezglutenskih pekarskih proizvoda, a Antonija Rogić čokolateriju koja promovira Hrvatsku.

Svakodnevno kuhanje nam olakšavaju Željka Maras sa svojim servisom Jedem doma i Marina Obradović svojim receptima za organizirano kuhanje, dok se omiljenim napitkom mnogih bavi Nina Družinić u svojoj tvrtki koja pruža usluge vezane za samoposlužne aparate za kavu.

inspirativne poduzetnice u 2018. godini

Procvat beauty i fashion biznisa

Svi volimo modu, a nove trendove postavljaju i naše Andrea Anić Dokmanović koja je ove godine predstavila novi vizualni identitet svog brenda, kao i Maja Tomažić Jakumatović sa svojim suknjama koje će vas usrećiti.

Veronika Vuković s majkom razvija brend predivne odjeće za spavanje, a da radna odjeća ne mora biti dosadna dokazala je Ljerka Zmaić uz svoje dizajnerske modele.

Jedinstveni i elegantni vjenčani ukrasi za kosu nastaju u radionici Grete Miloš, dok je leptir mašnu ponovno popularizirala naša Vanesa Tipura.

Salon i čak dvije web stranice s profesionalnim kozmetičkim proizvodima vodi Irena Grego, a da bi svi prostori izgledali skladno pobrinula se dizajnerica prostora i feng shui savjetnica Svjetlana Duić Legčević.

Ne zaboravimo da su marketing i PR iznimno važna područja u poslovanju, a naše predstavnice su Ana Milas koja se uspješno bavi retail marketingom i Marija Knežević Gusić sa svojom PR i marketinškom agencijom koja jača poduzetničku scenu u Dalmatinskoj Zagori. Bravo!

Čestitamo ovim svim zaista uspješnim poduzetnicama i veselimo se budućim projektima u novoj godini!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...
- Advertisment -