Kako se uspješne žene motiviraju za nove izazove?

Postoje žene koje pomiču svoje, ali i tuđe granice. Takva žena je Melita Mauer koja je nedavno postala Vice President (potpredsjednica), Cloud Integration & Licensing Europe, IBM Cloud & Cognitive Softwarea. Svoju karijeru dugo godina gradi u IBM-u, a sad je pomaknula novu granicu. Kroz njezin primjer otkrili smo kako se uspješne žene motiviraju za nove izazove.

Povezano:

Tijekom karijere promijenila je nekoliko svjetskih adresa, a na dodijeli Future Leaders nagrade 2018. godine podijelila je savjete koji su zaslužni za njezinu uspješnu karijeru. Tako je naglasila važnost promjene koja je ne samo mogućnost, nego i potreba, naglašivši kako uljuljanost u komfor zoni ne donosi ništa novo. Isto tako smatra da uspjeh dolazi iskorištavanjem vlastitog potencijala, izazivanjem sustava, ali i sebe te brigom o drugima. No u svemu to, važno je ne zaboraviti brinuti o sebi. „Nemojte zanemariti svoje potrebe. Radite na sebi jer život postoji i izvan posla“, savjetuje iz iskustva.

Kako je postala potpredsjednica?

Melita je na osobnom profilu podijelila sretnu vijesti o novoj poziciji te potaknula i druge da se okušaju u novim izazovima i iskoristite prilike koje im se nude.

“Unaprijeđena sam prije mjesec dana. Jako je teško preuzeti novu ogromnu odgovornost. Tako je teško PONOVNO posvetiti svoje dane poslu i dati vremena da se sve ponovno uravnoteži. Tako je teško nositi se sa stresom u neobičnim vremenima vođenja prodaje u vremenu covida. Ali je jednako teško, ako ne i teže, ne pokušati i znati da vam se vjeruje s nečim VELIKIM i ne iskoristiti priliku. Moj Mando koji me gleda u oči i kaže – uzmi. Zaslužila si. Zaslužuješ to. 23 godine napornog rada. Ovdje rijetko objavim nešto o svom poslu. Ali znam da mnogima od nas treba osoba koja nam kaže – pokušaj. Iskoristi priliku. Izazivam te da napraviš nešto veliko. Veće nego što si ikada zamislila. Dat ću sve od sebe da budem najbolja što mogu biti svom timu, klijentima, partnerima, mojim kolegama, mojim vođama. U svemu tome, ostat ću iskrena prema svom putovanju i prema svojoj obitelji i svim ljudima koje volim. Poželite mi sreću i krenite raditi sve što želite i sanjate. Kad je vožnja najteža – pronađite snagu u sebi. Ovo ste vi. #findyourstrong”

Komfor i rast ne idu zajedno!

U objavi je podijelila i video bivše izvršne direktorice IBM-a Ginni Rometty koja je ujedno bila i prva žena na toj poziciji. Ginni je istaknula kako ugoda i rast ne idu zajedno, a ako netko želi rast kao osoba i lider, mora od neugodnog stvoriti ugodno. “Prigrilite izazove, prigrlite rizike jer ćete iz njih izaći bolji”, naglasila je, a čini nam se da je Melita prihvatila njezine savjete.

Gianni je jednom prilikom objasnila zašto nedostaje žena na vodećim pozicijama “Ne možeš biti ono što ne vidiš”. Ističući kako žene nerijetko ne mogu zamisliti da mogu doći do određene pozicije dok ne vide drugu ženu na toj poziciji.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -