Knjige koje trebate pročitati ovog ljeta!

Pijesak u kosi, sol na tijelo i sunce koje grije su sastojci potrebni za odličan ljetni odmor. No, za knjigoljupce nedostaje još jedan faktor – kvalitetna knjiga. Kako bi vaš odmor bio savršen, pronašli knjige koje će vam uljepšati ljeto 2021.

Iako svakoga knjigoljupca vjerojatno čekaju nepročitane knjige na policama, nekako nas hit knjige odvuku od njih. No, nemojte se brinuti oko toga, bestselleri su s razlogom bestselleri, a ove koje smo pronašli dat će vam prijekopotrebnu dozu inspiracije i motivacije.


Pročitajte više: 6 knjiga koje bi svaka poduzetnica trebala pročitati


Knjige za ljeto 2021. godine

Žena s planom 

Ako niste čuli za Mayu Musk, sigurno ste čuli za njezinog sina Elona Muska. Iako se divimo onome što Elon radi, životna priča njegove majke će vas insprirati da objeručke prihvatite sve što vam život pruža. Maye Musk je napisala autobiografiju puno savjeta za život pun ljepote, uspjeha i avangarde. Ovo je knjiga o nevjerojatnoj ženi, svjetskoj predavčici, nutricionistici i supermodelu, koja i u 72. godini osvaja modne piste te puni naslovnice svjetskih časopisa. Međutim, stvari nisu oduvijek bile glamurozne. Njezin život obilježio je brak u kojem je bila zlostavljana, razvod u 31. godini te borba za posao i egzistenciju.

Usprkos svim nedaćama sama je podigla troje poduzetne djece te ostvarila uspješnu karijeru dijetetičarke, krećući od nule u osam gradova u tri različite države i dva kontinenta. Zahvaljujući svom neslomljivom stavu i neukrotivoj naravi, sada kaže da živi svoje najbolje godine! Savjeti ovakve žene sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima zato trk u knjižaru ili knjižnicu po njih.

Kako bolje misliti

Ne trebamo li svi dozu savjeta kako bolje ili manje misliti? Kako prestati previše analizirati? Christel Petitcollin piše upravo o tome, a među knjige koje ćete čitati u 2021. godini trebaju se naći i njezine. Nakon hit knjige Kako manje misliti, Christel donosi nove savjete u knjizi Kako bolje misliti. A nije li to ono što treba svakoj zaposlenoj ženi koja nastoji misliti o ama baš svemu?

Već ste vjerojatno utvrdili da pripadate krugu osoba koje neprestano analiziraju. Svjesni ste i toga da je mentala pretjeranost vaš adut, a fantastičan um – alat za samousavršavanje. Samo, kako optimalno iskoristiti to što se nalazi u vašoj glavi? Knjiga Kako bolje misliti napokon će rastjerati dvojbe koje vas muče. Autorica ju je napisala kao reakciju na brojne molbe čitatelja koji su tražili savjete u vezi s njihovim svakodnevnim problemima.

Ako želite produbiti znanje o sebi i saznati kako pronaći mir na profesionalnom planu, u odnosima s najbližima i u ljubavi, obavezno posegni za ovom knjigom! Uz nju ćete bolje razumjeti sebe i druge, razvit ćete i zavoljeti svoju neobičnu osobnost, a također i naučiti kako organizirati okruženje tako da se u njemu osjećaš najsigurnije.

Ima li boljeg termina za čitanje ovakve knjige od godišnjeg odmora? Ako nećete tijekom odmora naučiti i krenuti bolje misliti, ne znamo kad ćete.


Pročitajte više: Četiri knjige koje su savršen poklon ambicioznim ženama!


Izvan reda – Još 12 pravila za život

Klinički psiholog i proslavljeni profesor s Harvarda i Sveučilišta u Torontu dr. Jordan B. Peterson svojom knjigom “12 pravila za život” milijunima je čitatelja pomogao da kaos u svojem životu dovedu u red. U ovom odvažnom nastavku koji izlazi pod naslovom “Izvan reda” Peterson donosi još dvanaest životno važnih načela koja će nam pomoći izdržati iscrpljujući teret koji neizbježno prati svaku našu želju da svijet dovedemo u red.

Iako na prvu zvuči kao knjiga koja će vas potaknuti da još više kontrolirate svoj život, Peterson zapravo upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti. Osim toga, razlaže strategije koje pomažu nadići one kulturne, znanstvene i psihološke sile koje nas guraju prema tiraniji te nas uči kako se umjesto toga možemo pouzdati u svoj instinkt za pronalaženje smisla i svrhe, čak i onda – i posebno onda – kada smo bespomoćni.

Knjiga “Izvan reda” poziva nas da uspostavimo ravnotežu između kaosa i reda, ta dva temeljna načela stvarnosti, te nas vodi uskim i tijesnim putem koji ih razdvaja.

Drži se

Kristina Kuzmič je svjetska vlogerica koja dolazi iz Hrvatske, ali živi u SAD-u. U knjizi Drži se na izuzetno nepretenciozan, duhovit i inspirativan način govori o svojem život, o odlasku u SAD za vrijeme rata u Hrvatskoj. O sebi kao djevojčici koja se u najosjetljivijoj dobi pokušava uklopiti u stranoj zemlji. O sebi kao mladoj ženi, bez sigurnog zaposlenja koja je postala samohrana majka dvoje djece. O ponovnom vjenčanju i balansiranju odgoja dvoje tinejdžera i malog djeteta i karijere. O tome kako je privukla Oprinu pažnju i postala pobjednica njezina televizijskog natjecanja, ali i važnim lekcijama koje je iz toga izvukla.

Na društvenim mrežama Kristinu Kuzmič prati gotovo tri milijuna ljudi. Njezine snimke o roditeljstvu, kulinarstvu i životu općenito dosad su pregledane više od milijardu puta. Razlog njihove popularnosti jest taj što Kristina ne prikazuje svoj život kao život iz reklame, a vlastitu životnu priču kao pravocrtnu priču o uspjehu. Teško je i bit će teško, ali nada uvijek postoji, a uz smijeh sve bude lakše.


Pročitajte više: Knjige koje preporučuju naše članice nećete moći prestati čitati ovog ljeta!


Djevojka, žena, drugo

Ljeto ne bi trebalo proći bez romana u kojeg ćete se zaljubiti. Ovo je univerzalna priča koja odjekuje po cijelome svijetu. Od Newcastlea do Cornwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadeset prvog, roman DJEVOJKA, ŽENA, DRUGO Bernardine Evaristo slijedi svojih dvanaest likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme tijekom proteklih stotinu godina. Svaka od njih u potrazi je za nečim – bila to zajednička povijest, neočekivana budućnost, mjesto koje bi mogla nazvati domom, osjećaj pripadnosti, ljubavnik ili ljubavnica, izgubljena majka ili otac, ili tek tračak nade.

Ovo je roman o budućnosti, o prošlosti. On je fikcija, on je povijest. Ovo je roman o tome tko smo danas. I svatko bi ga trebao pročitati.

Naravno, koje god knjige odaberete za čitanje u 2021. godini, važno je da uživate u njima.

Foto: Školska knjiga, Hoću knjigu

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

idealna temperatura klime za hlađenje

Ovo je idealna temperatura klima uređaja ako želite ostati zdravi

Na klima uređaj ljeti gledamo kao na nekog superheroja. Vanjske temperature penju se i do 40 Celzijevih stupnjeva i jedva se...
- Advertisment -