Sprječavaju li kućni ljubimci razvoj karijere ili biznisa?

Odluka o nabavi psa ili mačke je važna odluka koja će utjecati na sve aspekte vašeg života, stoga je ne treba donijeti olako. Mnoge žene koje grade karijeru ili stvaraju vlastiti biznisa brinu se hoće li kućni ljubimac negativno utjecati na razvoj iste. Pitali smo vlasnice pasa sprječavaju li kućni ljubimci razvoj karijere ili biznisa.

Samo od njih možemo dobiti bezuvjetnu ljubav!

Vlasnica kozmetičkog salona Petra Kump poduzetnica je više od 20 godina, ali i vlasnica malog bichona po imenu Piko. To je pas koji ne pušta dlaku, nema mirise i ne laje i zato je dobrodošao svugdje, pa čak i u njezinom kozmetičkom salonu.

“Svakodnevno je sa mnom na poslu, a klijentice su oduševljene kad ih pozdravlja na ulasku u salon. Donosi u radnu atmosferu izvrsno opuštanje te izmami osmjeh na lice i najumornijoj ili neraspoloženoj osobi koja uđe u salon. Čim ga pomaze odmah su dobre volje.”

U njezin salon i klijentice često dođu sa psom na tretman. No smatra da je važno dobro razmisliti o tome treba li ga nabaviti.


Pročitajte više: 4 razloga zbog kojih je poželjno da svog kućnog ljubimca vodite sa sobom na posao


“Ako nemate mogućnosti provesti veći dio dana sa svojim ljubimcem možda bolje da ga ne uzimate. Ali u drugu ruku ako imate želju udomiti psa, sigurno će mu biti puno bolje u kući, čak i samome, nego u stacionaru. Ti su psi jako zahvalni na datoj prilici i izuzetno su odani.”

Petra i njezin pas svugdje idu skupa, u šetnje po šumi ili gradu, restoranima, kod prijatelja, čak putuju u i autobusom van grada. Gdje god da dođu, dočekani su s osmjehom.

“Ispunio mi je život, pogotovo od kako živim sama. Samo od njih možemo dobiti bezuvjetnu ljubav i od njih učiti kako se ljubav daje. Toplo preporučujem svima koji žele i vole životinje.”

Kućni ljubimci su ovdje da nam olakšaju život

Direktorica marketinga CARWIZ rent a cara i Carwiz Internationala Barbara Mrkić vlasnica je maltezerice Sushi koja za nju predstavlja antistres terapiju. “Vrlo često me podsjeti da se život ne sastoji samo od posla i da su igra i smijeh sastavni dio života i prva pomoć kako bih lakše podnijela pritisak i dnevne obaveze, ali i predahnula što u modernom svijetu svi zajedno sve rjeđe činimo.”

kućni ljubimci

U kompaniji Carwiz ljubimci su dobrodošli pa tako Sushi gotovo svakodnevno ide na posao s Barbarom i prisustvuje sastancima na često oduševljenje partnera.

“Sa svojim marketinškim timom često se znam našaliti kako Sushi zaradi svoju plaću u obliku keksića, ali i da ima jasan stav oko posla pa tako kada joj je dosta vrlo često nam daje jasne znakove u obliku lajanja i trčanjem kroz urede.”

Barbara shvaća da neke tvrtke nemaju istu politiku, ali kućni ljubimci će donijeti nove vrijednosti u vaš život. “Moj je stav kako su kućni ljubimci ovdje da nam olakšaju život, da nas opuste i da nam svojim postupcima pokažu kako je smijeh itekako važan. Samo pet minuta igre s ljubimcem u mojem slučaju djeluje kao svojevrsni odmor i predah nakon čega sam spremnija za nove poslovne izazove, a isto primjećujem i kod svog tima.”

Međutim, pri odabiru kućnog ljubimca treba uzeti u obzir i njegove potrebe, ali i navike vlasnika. “Svakako prilikom odabira kućnog ljubimca ili pasmine treba uzeti u obzir koliko brige ta životinja zahtijeva, koliko je životinja aktivna i možemo li se prilagoditi njezinim potrebama. Treba porazgovarati i s poslodavcem i vidjeti postoji li mogućnost da kućni ljubimac dolazi s nama na radno mjesto i hoće li ondje imati kutak u kojem će se osjećati ugodno. Odluka o kupovini ili udomljavanju kućnog ljubimca nije jednostavna i treba dobro razmotriti sve segmente, ali iz vlastitog iskustva tvrdim da je Sushi jedna od mojih najboljih odluka.”


Pročitajte više: 5 pasmina pasa koje će savršeno odgovarati aktivnim ženama


Suživot sa psom donio joj je razumijevanje da posao neće nigdje pobjeći i da ponekad život treba shvatiti kao igru. “Uvidjela sam da uz nju brže i efikasnije nadilazim poslovne izazove, ali i da je zadovoljstvo nakon napornog dana veće. Privatno me je pak potaknula na svakodnevne šetnje i fizičku aktivnost što prije nije bio slučaj, a danas pak šetnja predstavlja našu rutinu.”

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -