Kako uživati u plivanju tijekom menstruacije?

Sezona plivanja samo što nije počela. Dok će se neki kupati ​​u morima ili oceanima, drugi će uživati ​​u prirodi; u rijekama i jezerima. Ne zaboravimo da je i bazen odličan izbor! Imati mogućnost da se rashladimo u osvježavajućim vodama tijekom vrućih ljetnih mjeseci je sve što trebamo, ali što kad dođu oni dani u mjesecu? Kako uživati u plivanju za vrijeme menstruacije? Odgovore donosi INTIMINA s ciljem da razriješi vaše sumnje i pomogne vam da se pripremite za ljeto iz snova.

Povezano:

Kupanje za vrijeme menstruacije

Prvo i najvažnije, ulošci očito ne dolaze u obzir dok plivate. Ako koristite menstrualne čašice ili tampone, imate sreće! Vaša će zaštita djelovati jednako dobro u vodi kao i na suhom. Ostaje jedino pitanje što je bolji izbor?

Ako se odlučite za tampone, morate znati da će oni, uz apsorpciju krvi, upiti i malo vode. To nije štetno, ali budući da bazen i morska voda mogu sadržavati bakterije koje mogu povisiti vaginalni pH i uzrokovati infekciju, važno je promijeniti tampon neposredno prije i nakon kupanja.

Ako plivate s menstrualnom čašicom, nikakva tekućina ne može ući, a kako je kapacitet puno veći od tampona, mala je vjerojatnost da ćete “procuriti”. Također, ne morate razmišljati o pražnjenju čašice nakon kupanja jer se ona može nositi do 12 sati. To je pravi spas kada ste na otvorenom, na plaži usred ničega i bez toaleta u blizini. Tijekom vrućih ljetnih dana, menstrualne čašice imaju još jednu prednost, a to je da nemaju i ne zadržavaju mirise, zahvaljujući medicinskom silikonu od kojeg su napravljene. Posljednje, ali ništa manje važno, je ekološki aspekt menstrualnih čašica jer mogu trajati i do 10 godina, tako da ne zagađujete planet i ne morate razmišljati o tome gdje ćete promijeniti tampon.

Kupanje za vrijeme menstruacije
Kupanje za vrijeme menstruacije

Razumljivo je da navikavanje na menstrualnu čašicu nije svakome baš jednostavno i da nekima treba vremena. Dakle, ako se još niste navikli, odabir tampona za plivanje također je dobra opcija! Koji god proizvod odabrali, pazite na to da ga redovito praznite ili mijenjate.

Sad kad znate koje sve mogućnosti postoje, usredotočimo se na tri najčešća pitanja koja žene postavljaju u vezi kupanja za vrijeme menstruacije.

Što ako mi krv procuri u bazenu ili na plaži?

U slučaju da dođe do malog curenja, trebate samo reći: pa što! Menstruacija je životna činjenica, a ne sramotna tajna. Menstruacije se događaju – žene nekada “procure”. Kako biste umanjili mogućnost neželjenih curenja, pokušajte redovito pratiti svoj ciklus.

Postoji veliki izbor besplatnih aplikacija koje sjajno bilježe menstruacije i predviđaju buduće cikluse. Jednom kada vam znanje o vašoj menstruaciji bude u malom prstu, ništa vas neće moći iznenaditi ili zaustaviti u vašim aktivnostima.

Može li se krvarenje zaustaviti u vodi?

Kratki odgovor je ne. Možda ste primijetili da pritisak vode malo usporava krvarenje, ali to ne znači da se ono zaustavlja u potpunosti. Vaša će menstruacija i dalje normalno teći, posebno ako imate obilnije krvarenje.

Iako bi vam se moglo činiti u redu plivati ​​bez zaštite u danima kada vam je krvarenje lagano, bilo bi to neobzirno prema drugim plivačima.

Nikako ne biste urinirali u bazenu (nadamo se), pa onda trebate biti zaštićeni i tijekom menstruacije.

Je li kupanje za vrijeme menstruacije dobro?

Zaronite bez ustručavanja, jer plivanje čini čuda za menstruaciju! Općenito je vježbanje najbolji lijek protiv neugodnih simptoma menstruacije, kako fizičkih, tako i mentalnih. Vježbanje ne samo da stvara endorfine koji utječu na raspoloženje, već oslobađa i beta-endorfine koji djeluju protiv bolova u tijelu.

Ove kemikalije pomažu u sagorjevanju prostaglandina, spojeva koji se oslobađaju tijekom menstruacije i koji uzrokuju grčeve mišića. Također, oni su zaslužni za onaj osjećaj nadutosti tijekom menstruacije.

Kupanje za vrijeme menstruacije
Kupanje za vrijeme menstruacije

Vježbanjem se tijelo oslobađa viška tekućine, te pomaže i u smanjenju napuhnutog trbuha. Općenito, ako ste redoviti vježbač, imat ćete blaže grčeve i lakša krvarenja od onih koji vode sjedeći način života.

Plivanje je jedna od najboljih vježbi koja postoji, a prirodne pojave poput menstruacije nikad ne bi trebale biti prepreka održavanju kondicije i aktivnom životu. Sada kada znate najbolje i najsigurnije načine da učinite nadolazeću plivačku sezonu najugodnijom za sebe, spakirajte svoje torbe (ne zaboravite na menstrualnu čašicu) i uživajte u ljetu – s menstruacijom ili bez.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -