Koristite Canvu? Njezina osnivačica Melanie Perkins zbog nje postala najmlađa australska milijarderka!

Melanie Perkins ovog je tjedna postala jedna od najbogatijih Australki, nakon što je njezina tvrtka za grafički dizajn Canva, koju je osnovala s Cliffom Obrechtom i Cameronom Adamsom, prikupila 60 milijuna američkih dolara novih sredstava.

Povezano:

Time je procjenjena vrijednosti Canve gotovo udvostručena, i to u relativno kratkom vremenu. Naime, u listopadu prošle godine vrijednost je iznosila 3,2 milijarde američkih dolara, a sada je čak 6 milijardi. Novo financiranje predvođeno je australskim fondom rizičnih kapitala Blackbird-om i kineskom tvrtkom Sequoia China, a sudjelovali su i prethodni ulagači Bond, Felicis i General Catalyst.

Canva postala najveća privatna australska tvrtka

Posljednjim je financiranjem Canva tako postala najveća privatna tvrtka u Australiji. Sjedište joj je u Sydneyu, a broji više od tisuću zaposlenih koji posluju u nekoliko zemalja diljem svijeta. Posluje po tzv. “freemium” modelu koji omogućava korisnicima da besplatno pristupe softveru za dizajniranje proizvoda, no dodatne značajke i usluge koje proširuju funkcionalnost besplatne verzije moraju se nadoplatiti.

Suosnivač Obrecht rekao je za Forbes da se nadaju otvaranju ureda u Austinu u Teksasu koji bi služio kao američko središte poduzeća. Nedavno je, također, najavio partnerstvo s FedEx-om, što će omogućiti FedEx-ovim kupcima korištenje Canvinih predložaka, slika i ilustracija za dizajn tiskanih materijala za svoje poslovanje.

Zabilježili značajan rast poslovanja za vrijeme pandemije

Iz tvrtke su naveli da je broj korisnika Canve i grafičkog dizajniranja na njoj porastao za 50% od početka pandemije koronavirusa, te da je udvostručena njezina plaćena korisnička baza. Tijekom pandemije, tvrtka je primijetila da se velik broj malih poduzeća okrenuo dizajniranju kako bi dosegao kupce preko društvenih medija.

Trenutno više od 30 milijuna ljudi mjesečno koristi Canvu, uključujući 90.000 škola i sveučilišta, 55.000 neprofitnih organizacija i tvrtki uključujući American Airlines, Hubspot i Warner Music.

Melanie Perkins sudjelovala u lansiranju besplatne Canve za obrazovne svrhe

“Ranije ove godine lansirali smo Canvu za obrazovanje i omogućili besplatno korištenje svim učenicima i nastavnicima diljem svijeta”, rekla je Melanie Perkins. “Edukacija je samo jedan primjer korištenja Canve kako bismo podržali naše buduće vođe s prijeko potrebnom vještinom digitalne pismenosti.”

“Mislim da je važno prepoznati ulogu koju svi igramo kada je u pitanju oblikovanje naše budućnosti”, dodaje Perkins. “Kao poslovni lideri u jedinstvenoj smo poziciji da ostvarimo stvarne promjene – to je velika, ali vrijedna odgovornost. To nije samo ispravna stvar za učiniti, već i prilika koju bismo trebali prihvatiti ako želimo hrabro voditi i stvarno utjecati na dugoročni uspjeh naše zajednice”.

Foto: Melanie Perkins (Flickr)

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

plave vrećice

Godina dana ZG vrećica. Evo kako uštedjeti na ‘plavim vrećicama’

Već je godinu dana prošlo otkako je u Zagrebu na snagu stupilo obvezno odvajanje miješanog komunalnog otpada u ZG vrećice. Ovo...
- Advertisment -