Odluke za novu godinu koje će vam poboljšati kvalitetu života!

“Nova godina, nova ja” misao je o kojoj najčešće razmišljamo na odlasku stare, a očekujući novu godinu. Volimo na to gledati kao na okretanje nove stranice i na ostavljanje loših stvari i navika u staroj, prošloj godini. Ipak, često su te odluke nerealne ili ih jednostavno, ne započnemo li s njima odmah po ulasku u novu godinu, zaboravimo i otpišemo jer mislimo da je za to prekasno. Ove godine donesite ovih pet odluka i počnite s njima odmah! Na kraju iduće godine bit ćete ponosni na sebe.


Pročitajte više: 3 najčešća razloga zbog kojih ne provodimo novogodišnje odluke i kako protiv njih


Odluke za novu godinu

Iza nas je mnogima, gledajući na razini zemlje i svijeta, jedna od najtežih godina. Iako svatko ima svoj obrambeni mehanizam i način nošenja s teškim i neizvjesnim situacijama, odluke i fokusiranje na konkretne stvari, uvelike pomažu u odvraćanju misli i smanjenju stresa. Problemi koji su nas snašli 2020. neće preko noći nestati, ali ove odluke za novu godinu mogu vam odvratiti misli i pomoći u tome da se kroz dolazeću godinu osjećate bolje.


Pročitajte više: Nova godina – prilika za novi početak


Smanjite vrijeme upotrebe zaslona

Ako ste na praznicima ili godišnjem ovih blagdana, ne provjeravajte poslovne e-mailove. Posvetite se druženju s obitelji, posebice ako ne živite zajedno. Družite se s ljudima i uživite se u razgovore pokušavajući živjeti u trenutku. Na poruke stignete odgovarati i kad ste sami. Iduće godine pokušajte se držati ove odluke i vidjet ćete kako ćete se brzo osjećati bolje i koliko ćete odnosa poboljšati.

Spavajte dovoljno

Potrudite se spavati barem 7, 8 sati svaki dan. Osim što ćete imati više energije, bit ćete produktivniji u svakom polju. Morate li, iz nekog razloga jedan dan spavati manje, ne skrećite s puta. Idući dan nadoknadite i vratite se ovoj zdravoj odluci.

Meditirajte

Meditacija je savršena praksa za poboljšanje mentalnog zdravlja, ali i za to da se osjećate bolje. Neovisno o vjeri, postoje neke tehnike koje će vam pomoći opustiti se i u najstresnijim situacijama. Ovisno o vašem dosadašnjem životu, bit će vam potrebno određeno vrijeme da se naviknete i naučite imati kontrolu nad svojim mislima – ali ne odustajte. Počnite s minutom i na kraju godine vidjet ćete kuda će vas dovesti!

Budite zahvalni

Ako nas je 2020. nečemu naučila, to je sigurno da moramo biti zahvalni na tome što imamo, jer nikad ne znamo kad bez toga možemo ostati. Počnete li biti zahvalniji, vidjet ćete kako brzo ćete se početi osjećati bolje. I male stvari će vas usrećiti, a postoji li išta bitnije od toga da ste sretni?

Ovakvo stanje uma pomoći će vam da ostvarite i druge ciljeve. Dijeleći tu zahvalnost s ljudima oko sebe, i oni će se osjećati bolje.

Čitajte knjige koje su usklađene s vašom novogodišnjom odlukom


Pročitajte više: Motivacijske knjige koje će vam pomoći u ostvarenju novogodišnjih odluka


Čitajte knjige koje vas neće odvraćati od vaših novogodišnjih odluka. Većinom su to i one koje će vam same pomoći da se osjećate bolje, budete zahvalni i da spavate bolje. Sve su ove odluke na neki način povezane, a poboljšat će vam kvalitetu života. Iduće se godine usredotočite na unutarnji mir jer je to nešto što vam nitko ne može oduzeti.

Foto: Pexels/Polina Kovaleva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -