Kako pitati šefa za bolje poslovne beneficije?

Svaki zaposlenik ima drugačije motivacije koje ga vode naprijed u poslovnom svijetu. Kao i sve ostalo, pandemija je promijenila prioritete i motivacije zaposlenika, ali i uvjete rada onima koji su uspjeli zadržati posao. Većina se poslova premjestila u udobnost vlastitog doma, a mnoge pogodnosti koje tvrtke nude zaposlenicima trenutno su na čekanju. Mnogi se ustručavaju pitati šefa za određene pogodnosti, no novo normalno ne znači da pogodnosti ne bi trebalo biti. Evo kako da pitate šefa ili šeficu za bolje poslovne beneficije!


Pročitajte više: Poslovna savjetnica Renata Ivaštinović otkriva kako pregovarati tijekom krize!


Kako pitati za poslovne beneficije?

Paul Bennett, stručnjak na području ljudskih resursa za Yourcoffebreak podijelio je savjete kako tražiti od svoje tvrtke bolje pogodnosti:

Pripremite se!

Prije nego što razgovarate sa šefom, razmislite zašto zaslužujete bolje pogodnosti. Jeste li dovršili projekt tijekom posljednjih nekoliko tjedana? Jeste li preuzeli dodatnu odgovornost? Obavili ste zadatke za posao i van radnog vremena? Zapišite sve te stvari kako biste mogli pokazati dodanu vrijednost koju donosite tvrtki.

Odaberite pravo vrijeme

Obavezno razgovarajte sa šefom u vrijeme koje njemu odgovara. Ako ima naporan dan ili je rastresen, nećete baš profitirati od razgovora. Jednako tako, dobro je započeti razgovor nakon nedavnog uspjeha u karijeri.


Pročitajte više: Treba li vam praćenje radne uspješnosti u doba krize?


Zamijenite pogodnosti koje ne upotrebljavate za korisnije

Vremena su se promijenila, a s njima i vaši zahtjevi za beneficije. Nema smisla da ako vaša tvrtka nudi beneficije za primjerice, putovanja, da vam stoje na raspolaganju sada kada ih nikako ne možete iskoristiti. Pitajte ih bi li razmislili o tome da ih zamijenite za druge, poput kraćeg radnog vremena petkom.


Pročitajte više: Zašto je za uspjeh u pregovorima presudno biti fleksibilan?


Neka pogodnosti budu dobre i za vas i za tvrtku

Osim što ćete nadređenom prikazati način na koji biste poboljšali svoj radni vijek, pokažite i kako bi koristili tvrtki. Bi li fleksibilnije radno vrijeme istovremeno značilo da svakodnevne zadatke završite prije 21? Ili bi vam popodnevna pauza od 15 minuta osigurala da ostatak dana budete koncentriraniji i produktivniji?

Neka vaše pogodnosti budu isplative

Iako su mnogi od nas prethodno godinama radili u uredima, novije vrijeme pokazalo nam je da smo sposobni napredovati na svom poslu i od kuće ili zapravo bilo gdje imamo kavu i dobru internetsku vezu. Kako se nadamo ublažavanju mjera, sve se više tvrtki odlučuje za nastavak rada od kuće. Svojeg poslodavca možete upitati za isto – makar i jedan ili dva dana u tjednu.

Pokažite zašto zaslužujete povećanje plaće

Jedan od najtežih razgovora u mnogim firmama je pitanje plaće, ali i jedan od najvažnijih. Razmislite kada vam je posljednji put porasla plaća, je li pravo vrijeme da pitate za još jednu povišicu? Istražite koliki je prosjek u industriji u kojoj radite kako ne biste postavili nerealnu cifru. Na kraju, prikupite detalje svih svojih uspjeha u protekloj godini kako biste mogli pokazati zašto ste vrijedni povišice. Ako možete, pokažite i kako ste tvrtki donijeli dodatnu dobit. Sretno!

Foto: Pexels/Ketut Subiyanto

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -