Potres u Zagrebu nekim je našim članicama donio dodatne nedaće!

Zadnjih nekoliko dana Hrvatska je obilježena brojnim negativnim vijestima. Sve je krenulo s epidemijom korona virusa, no nažalost tu nije stalo. Potres u Zagrebu još je jedna negativna stvar koja se dogodila, a neke naše članice čak su morale i iseliti iz svojih domova.

Povezano:

Potres u Zagrebu

Redovito komuniciramo s našim članicama i stalno nam da je su dobro. Kako je trenutno stanje s poslovanjem zbog korona virusa loše, potres u Zagrebu je bila kap koja je prelila čašu. Neki srećom nisu imali nikakvih problema, ali smo isto tako pitali trebali država pomoći u ovakvim situacijama.

Poduzetnice Kristina Ercegović i Kata Barišić ističu da, srećom, nisu imali nikakvih materijalnih oštećenja. No Kristina smatra da država treba učiniti nešto za cijelu ovu situaciju. “Potreban je oprost doprinosa, poreza i prireza na šest mjeseci te rezanje rashoda u proračunu!”

Morala sam iseliti iz stana u Đorđićevoj

Poduzetnica Ana Ivančić se prvotno nije ni mogla javiti na upit, a onda nam je došlo žalosno objašnjenje. “Oprostite što vam se nisam javila, ali morala sam s obitelji zbog potresa iseliti iz stana u Đorđićevoj. Limitirana sam internetom na lokaciji gdje smo se smjestili u zagrebačkoj Kajzerici, tako da vam zahvaljujem na razumijevanju.”

Đorđevićeva ulica je jedna od onih koja je doživjela snažan potres, a iz te ulice je i djevojčica koja je nažalost preminula od posljedica ranjavanja tijekom potresa u Zagrebu.

Svi smo živi i zdravi i ovo je samo jedna u nizu prepreka koje treba prebroditi

Poduzetnica Sanija Vnučec morala je iseliti iz svog stana u Zagrebu. “Nažalost zgrada u kojoj živimo pretrpjela je dosta velika oštećenja. S obzirom na to da živimo u centru zgrada je stara oko 90 godina i došlo je do oštećenja dimnjaka koji je za sobom povukao i dio krovišta. Zbog sigurnosti djece odlučili smo napustiti stan jer statičari još nisu stigli procijeniti sigurnost zgrade.

Kako sam rodom s Turnja (okolica Karlovac) tijekom Domovinskog rata, također, mi je bio uništen dom i bili smo primorani napustiti ga.

Bez pomoći države stvorila sam novi krov nad glavom pa ni sada ne očekujem neku pomoć. Pomoć izvlače, nažalost, oni kojima nije neophodna, ali dobro se snalaze u ovom našem ne baš dobro postavljenom sustavu. Svi smo živi i zdravi i ovo je samo jedna u nizu prepreka koje treba prebroditi!”

Potres u Zagrebu pokazao je ljudskost!

Poduzetnica Anđelka Strajher u svim ovim tragedijama uvijela je ljudskost. “U firmi nismo pretrpjeli štetu. Naš Data centar radi, svi naši klijenti, njihova oprema i servisi koje im pružamo su u redu i sve se odvija kako treba.

Neki od naših zaposlenika su evakuirani, sva sreća da nisam bila kod sebe doma jer sam s kćeri i unukom otišla na selo gdje smo u totalnoj izolaciji od prošle srijede, naime moj stan je u Petrinjskoj gdje je bilo grozno.

Mislim da su se ljudi pokazali zaista odličnima! Pomažu jedni drugima, svi se aktiviraju ako mogu.”

No nije zadovoljna mjerama države jer smatra da nisu dovoljne za poduzetništvo. “Ne znam niti sama što bih više rekla oko države – situacija vezana uz koronu potaknula je inicijativu poduzetnika gdje smo i mi poduzetnici i naši zaposlenici predložili mjere kako bi se sačuvala radna mjesta, no mjere koje je Vlada donijela bile bi smiješne da nisu žalosne. Oni koji su to napravili nemaju pojma što to znači zaista raditi.”

Foto: Unsplash, Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Stop nepotrenim nametima

UGP organizira potpisivanje peticije “Stop nepotrebnim nametima”!

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i...
- Advertisment -