Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern i u epidemiji oduševljava svoje građane

Epidemija koronavirusa svjetski je problem pa time izreka “Na muci se poznaju junaci” dobiva dodatno značenje. Svakodnevno gledamo i slušamo političare koji se odlično bore s ovim virusom, a jedna političarka ovih dana posebno nam je zapela za oko, Jacinda Ardern. Premijerka Novog Zelanda ovih je dana obilježila društvene mreže.

Povezano:

Premijerka Novog Zelanda u majici na Fb live

Dok se Novi Zeland pripremao za potpunu karantenu prošli tjedan, premijerka Jacinda Ardern obratila se putem Facebooka svim građanima kako bi provjerila kako se “drže” i odgovorila na njihova pitanja. Javljanju je pristupila na vrlo ležeran način pa se tako pojavila u običnoj majci.

“Oprostite na ležernoj odjeći, uspavljivanje djeteta može biti nezgodan posao pa zbog toga nisam u svojoj radnoj odjeći. Oprostite mi na tome”, rekla je gledateljima prije odgovaranja na pitanja i tako ih oduševila.

Ardern je također objasnila da Novozelanđani neće vidjeti pozitivne koristi od karantene barem 10 dana. Završila je prijenos uživo potičući Novozelanđane da provjere svoje susjede, posebno one starije.

Odgovorila je na mnoga pitanja, uključujući “možemo li s obitelji ići u šetnju?”. Ardern je rekla da je važno “ponašati se kao da već imate COVID-19.” “Razmišljajte o tome na taj način i to će vas potaknuti da ograničite kontakte s drugima što je više moguće.”

Premijerka koja je dojila u parlamentu

Nakon što je samo sedam tjedana prije općih izbora 2017. preuzela vođenje laburističke stranke, Ardern je sastavila koalicijsku vladu, rodila dijete dok je bila na dužnosti, bavila se terorističkim napadima u Christchurchu, vodila naciju tijekom smrtonosne erupcije vulkane, a sada i tijekom virusa.

Redovito se stavljala na raspolaganje medijima. Njezin zaštitni znak “politika dobrote” jedno je od načela njezinog pristupa.

Suočena s najvećim izazovom svog političkog života, Ardern je još jednom pokazala da razumije važnost komunikacije.

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -