Većina zaposlenika i nakon epidemije želi nastaviti raditi od kuće!

Uslijed pandemije koju je izazvao COVID-19, svjedoci smo brojnih promjena na radnim mjestima. I dok neke tvrtke svjedoče gubicima, druge su u krizi otkrile nove načine poslovanja i tako smanjile troškove ili pokrenule nove projekte. Pokazalo se da raditi od kuće nije kontra-produktivno kako su brojni poslodavci mislili. A i radnici su se već navikli na “novo normalno” stanje i zapravo se puno njih ne želi vratiti u ured.

Povezano:

4 razloga zašto je postalo poželjno raditi od kuće

Ne žive svi talenti u jednom gradu. To znači da radom od kuće nestaju geografske barijere i poslodavci imaju veće šanse zaposliti najbolje ljude za određeni posao. Ovaj način rada pogoduje raznolikosti tima. Istraživanje koje je provela stranica Remote.co, pokazalo je da oko 28% tvrtki u kojima radnici rade od kuće, vode žene (bilo kao osnivačice, direktorice ili CEO).

Manji troškovi poslovanja još jedan su od razloga zašto raditi od kuće. Posebice ako je tvrtka u svojim počecima (primjerice start up) ili mora smanjiti troškove uslijed krize. Tako se višak sredstava koji bi se odvajao na poslovni prostor može usmjeriti na rast biznisa. I za zaposlenike je ovo dodatni benefit jer ne moraju trošiti vrijeme putujući do ureda te lakše balansiraju poslovne i privatne obaveze.

Lakše međunarodno poslovanje također je dodatni benefit rada od kuće. Uz uvjet da zapošljavate radnike iz različitih dijelova svijeta, s vremenom ćete i sami kao tvrtka postati prilagodljivi i spremni na nove izazove. U ovakvom načinu rada potrebno je povjerenje između kolega i prilagodba na različite kulture. Upravo je to potrebno i kod širenja poslova izvan vlastitih granica. Ako već djelujete unutar međunarodnog tima, širenje poslovanja diljem država svijeta zasigurno će biti lakše.

Rad od kuće donosi i bolju integraciju. I dok neki skeptici još vjeruju kako je rad iz ureda nezamjenjiv, primjeri diljem svijeta govore suprotno. Jedan od njih je i Jasper Malcolmson, osnivač tvrtke Skylight koja od svojih početaka radi samo online. Službenog sjedišta ili ureda bilo koje vrste nemaju. “Kada smo ovako raspoređeni, zapravo smo više povezani”, poručuje u članku za MarketWatch.com.

Proces zapošljavanja u budućnosti će izgledati drugačije. Tvrtke će morati osigurati potrebnu opremu za uspješan rad od kuće, ali i pobrinuti se da je radnicima to prihvatljiv način rada. Istraživanja pokazuju da jest, a zasigurno će biti potrebno raditi na vlastitom razvijanju samodiscipline i odgovornosti. Kada se radi o međunarodnim timovima, treba znati da će ponekad biti potrebno raditi u čudno doba dana, no brojne tvrtke zauzvrat nude da radite s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hodanje tijekom radnog dana

Zašto usred radnog dana trebate prošetati?

Ako ste radoholičarka, hodanje tijekom radnog dana sigurno nikad nije bila opcija za vas. No, možda je vrijeme da to promijenite....
- Advertisment -