Karijerna savjetnica otkrila kako pronaći regrutera na LinkedInu i osigurati si posao!

Regruteri vam zaista mogu pomoći da lakše dobijete željeni posao…dok god to radite ispravno. Ako ste ikad bili u situaciji da tražite posao, već znate ovu bolnu istinu – nije ga uvijek ni lako, ni zabavno naći. Ali iako možda zazirete od toga da budete predirektni znajte da je kontaktiranje poslodavaca na LinkedInu u potpunosti normalno. Ta je platforma napravljena baš zbog toga i čak 93% menadžera koristi je kako bi pronašli kandidate.

Povezano:

Ako niste sigurni kako biste točno kontaktirali regrutera na LinkedInu, karijerna savjetnica Kirsty Bonner ima savjet.

Kakve poruke vole regruteri?

Za početak, tvrdi Bonner, pošaljite željenoj osobi zahtjev za povezivanjem, navodeći posao koji tražite i tvrtku u kojoj rade kao razlog za povezivanje. Ni slučajno nemojte priložiti odmah i životopis! Ako želite više informacija o određenoj poziciji koja je bila oglašena, pitajte možete li se još uvijek prijaviti i zatim pošaljite prilagođeni životopis.

U slučaju da želite raditi za određenu tvrtku, a nijedan se posao ne oglašava, pošaljite motivacijsko pismo s objašnjenjem zašto želite raditi u organizaciji i kako konkretno možete dodati vrijednost. I priložite svoj životopis.

Bonner dodaje da mnogi zaboravljaju da je način izražavanja jedan od elemenata koji će odrediti hoće li dobiti povratnu informaciju ili ne. Prije svega, tvrdi, trebate biti pristojni i humani!

Kirsty Bonner je LinkedIn stručnjakinja s više od 350,000 sljedbenika, koja je 20 godina radila na području financija. U kratkoj je odluci napustila tu karijeru i odlučila studirati psihologiju na NYU. Njezin je drugi život započeo putovanjem nakon što je završila školovanje. Višemjesečne ekspedicije u preko 18 zemalja svijeta duboko su je educirale i naoružale znanjem o zapošljavanju u svim dijelovima svijeta. Sada radi kao karijerna savjetnica, ističući kako empatija i samopouzdanje mogu promijeniti vašu životnu priču.

Foto: Rawpixel

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -