Serena Williams slavi rođendan, evo zašto ju volimo!

Nema sumnje u to, Serena Williams je najveća tenisačica svih vremena, a danas slavimo njezin 38. rođendan i njezine uspjehe na teniskom terenu i izvan njega. I otkrit ćemo vam malu tajnu: ne trebate voljeti tenis da biste voljeli Serenu.

Povezano: Serena Williams progovorila o nejednakostima s kojima se susreću strastvene žene

Da, ona je uspješna sportašica. Ali također je i filantrop, pisac, sestra, kći, majka, supruga i uzor. Donosimo razloge zbog kojih je volimo, na terenu i izvan njega.

“Uspjeh svake žene trebao bi biti inspiracija drugoj. Trebali bismo si međusobno biti potpora. Budite snažni, budite ljubazni i povrh svega, budite ponizni.”

Zalaže se za ono u što vjeruje

Bilo da se radi o školama koje je osnovala u Keniji i na Jamajci, o radu kao ambasadorici za projekt Purple Purse, borbi protiv raka dojke i nasilja u zajednici, čini se da Serenina filantropija ne poznaje granice. Pomagala je žrtvama potresa na Haitiju 2010. Borila se protiv nejednakosti u kaznenopravnom sustavu. Tijekom čitave karijere Serena je koristila svoju slavu, energiju i zaradu kako bi se borila za stvari do kojih joj je stalo.

Povezano: Priča o Sereni Williams je priča o tenisu, ljubavi i majčinstvu

Poštuje druge

Godine 2015. Serena je rekla za New York Times: ”Zina Garrison, Althea Gibson, Arthur Ashe i Venus otvorili su mi toliko vrata. Ja sada otvaram vrata za sljedeću osobu.”

“Ne volim gubiti – ni u čemu. Ipak, najviše sam rasla ne iz pobjeda, nego iz neuspjeha. Ako je pobjeda Božja nagrada, onda je neuspjeh lekcija.”

Kad je izgubila od Naomi Osake u finalu US Open-a, suprotstavila se sucu nakon optužbe da je varala, i zauzela se za Osaku nakon što ju je publika izviždala, što možete vidjeti u ovom videu.

S godinama je sve bolja

Serena je s godinama postajala sve bolja i bolja. Ali njezini talenti izlaze i van terena. Nail art, ples s Beyonce – recimo samo da ne brinemo o tome hoće li ju poljuljati odlazak iz tenisa. Ima čak i svoju liniju odjeće – Aneres, što je njezino ime napisano unazad.

Ima odličan odnos sa sestrom

“Obitelj je na prvom mjestu, ona je najvažnija. Svjesne smo da je naša ljubav dublja od igre, tenisa.”

Povezano: Hoće li zbog muža Serene Williams i hrvatski očevi češće na rodiljni dopust?

Najbolja ljubav i podrška su ona koju možete dobiti od braće i sestara. Možda joj nije uvijek bilo lako igrati utakmicu protiv vlastite sestre, ali svi znamo da čine sjajan tim na teniskom terenu.

Foto: Giphy, Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -