Serena Williams slavi rođendan, evo zašto ju volimo!

Nema sumnje u to, Serena Williams je najveća tenisačica svih vremena, a danas slavimo njezin 38. rođendan i njezine uspjehe na teniskom terenu i izvan njega. I otkrit ćemo vam malu tajnu: ne trebate voljeti tenis da biste voljeli Serenu.

Povezano: Serena Williams progovorila o nejednakostima s kojima se susreću strastvene žene

Da, ona je uspješna sportašica. Ali također je i filantrop, pisac, sestra, kći, majka, supruga i uzor. Donosimo razloge zbog kojih je volimo, na terenu i izvan njega.

“Uspjeh svake žene trebao bi biti inspiracija drugoj. Trebali bismo si međusobno biti potpora. Budite snažni, budite ljubazni i povrh svega, budite ponizni.”

Zalaže se za ono u što vjeruje

Bilo da se radi o školama koje je osnovala u Keniji i na Jamajci, o radu kao ambasadorici za projekt Purple Purse, borbi protiv raka dojke i nasilja u zajednici, čini se da Serenina filantropija ne poznaje granice. Pomagala je žrtvama potresa na Haitiju 2010. Borila se protiv nejednakosti u kaznenopravnom sustavu. Tijekom čitave karijere Serena je koristila svoju slavu, energiju i zaradu kako bi se borila za stvari do kojih joj je stalo.

Povezano: Priča o Sereni Williams je priča o tenisu, ljubavi i majčinstvu

Poštuje druge

Godine 2015. Serena je rekla za New York Times: ”Zina Garrison, Althea Gibson, Arthur Ashe i Venus otvorili su mi toliko vrata. Ja sada otvaram vrata za sljedeću osobu.”

“Ne volim gubiti – ni u čemu. Ipak, najviše sam rasla ne iz pobjeda, nego iz neuspjeha. Ako je pobjeda Božja nagrada, onda je neuspjeh lekcija.”

Kad je izgubila od Naomi Osake u finalu US Open-a, suprotstavila se sucu nakon optužbe da je varala, i zauzela se za Osaku nakon što ju je publika izviždala, što možete vidjeti u ovom videu.

S godinama je sve bolja

Serena je s godinama postajala sve bolja i bolja. Ali njezini talenti izlaze i van terena. Nail art, ples s Beyonce – recimo samo da ne brinemo o tome hoće li ju poljuljati odlazak iz tenisa. Ima čak i svoju liniju odjeće – Aneres, što je njezino ime napisano unazad.

Ima odličan odnos sa sestrom

“Obitelj je na prvom mjestu, ona je najvažnija. Svjesne smo da je naša ljubav dublja od igre, tenisa.”

Povezano: Hoće li zbog muža Serene Williams i hrvatski očevi češće na rodiljni dopust?

Najbolja ljubav i podrška su ona koju možete dobiti od braće i sestara. Možda joj nije uvijek bilo lako igrati utakmicu protiv vlastite sestre, ali svi znamo da čine sjajan tim na teniskom terenu.

Foto: Giphy, Instagram

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

uspješan ženski networking

4 tajne uspješnog ženskog networkinga!

Nedostatak pristupa neformalnim organizacijskim i industrijskim mrežama jedan je od glavnih razloga zašto sve manje ljudi napreduje do rukovodećih poslova. Većinsko...
- Advertisment -