Supergirl workout: Women in Adria i Sport Vision osnažuju žene u sportu

U sportu nerijetko dominiraju muškarci, a žene – sportašice su u vrlo malom postotku zastupljene u medijima i na javnoj sceni. Na vodećim pozicijama u sportu uglavnom se nalaze muškarci. U vodećim strukturama žena gotovo da i nema. Baš je zato pokrenut projekt Sport Vision Supergirl workout X Woman in Adria.

Sport, izvorno isključiva domena muškaraca, mijenjao se kroz povijest zahvaljujući prekretnicama koje su postigle žene. Neke su bili žrtve diskriminacije, ali njihova borba i njihova postignuća stvorili su presedan te su postale inspiracija za mnoge druge.

Sport uči životnim vrijednostima

Zanimanje za ženski sport poraslo je posljednjih desetljeća, no još je puno toga potrebno učiniti prije nego se postigne prava ravnopravnost. Mnoge su žene razbile kalupe kako bi postigle ravnopravnost ili samo da bi im se dopustilo baviti se nekim sportom.

Danas djevojčice i žene u sportu imaju veće mogućnosti i prilike. Ipak, one su i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama. Stoga je cilj ovog projekta podržati spolnu ravnopravnost u sportu i upoznati mlade djevojčice s prilikama u sportu.

Upravo sportom uče se važne životne vještine. Tu je timski rad, vodstvo, ali gradi se i samopouzdanje. Sport potiče komunikaciju i povjerenje između roditelja i djece… Kako bi saznali više o problematici s kojom se sportašice suočavaju, a naravno i pozitivnim aspektima bavljenjem sportom pratite naše SUPERGIRL djevojke koje će svaki mjesec iznijeti svoju priču te prenijeti ljubav koju one imaju prema sportu. 


Pročitajte više: TV će morati ravnopravno pratiti muški i ženski sport – Je li to rješenje za ravnopravnost u sportu?


Stiže i prva hrvatska konferencija za žene u sportu

Svaka SUPERGIRL djevojka može postati Sport Vision ambasador na 6 mjeseci tako da upravo njezin blog bude najčitaniji.

Ne zaboravite nam se pridružiti na konferenciji Žene u sportu koja se ovog petka održava u Sparta Gym Rotor. Riječ je o prvoj konferenciju za žene u sportu u Hrvatskoj, koju organiziramo u suradnji s Fitnes učilištem i Sparta Gym.

Konferencijom želimo omogućiti vidljivost uspješnim ženama u sportu. Vidljivost ženama koje mogu poslužiti kao uzori poduzetnicama i menadžericama sportašicama. Također želimo stvoriti priliku za umrežavanje ženama koje su već dugo u sportu.

O čemu ćemo razgovarati? Pravni oblici poslovanja u fitnessu, poticaji u sportu, osiguranje zdravlja poduzetnica u sportu i fitnesu, novi zakon o sportu, trendovi marketinga na društvenim mrežama, europski poticaji za poduzetnice u sportu… Ovo su samo neke teme kojima ćemo posvetiti. Program u cijelosti možete pronaći ovdje.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -