Nova prilika za networking i učenje na konferenciji “Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama”

Nakon uspješno odrađene prve dvije konferencije “Žene u građevini” došlo je vrijeme i za treću. Održat će se 16. ožujka u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik, a prijave su otvorene. Broj mjesta je ograničen. Ova je konferencija izvrsna prilika za networking žena u ovoj dominantno muškoj industriji.

Prve govornice smo vam već predstavile, a sad je vrijeme da upoznate i ostale.

Kompleksno tržište nekretnina

O izazovima pri kupnji nekretnine s osvrtom na stanje tržišta nekretnina govorit će Marija Okopni. Okopni je magistrica prava i jedna od vodećih osoba u agenciji za nekretnine Eurovilla d.o.o.

Svojim znanjem na području trgovačkog i građanskog prava, sa specijalizacijom za zemljišnoknjižno pravo, nastoji pomoći klijentima te agentima u kompleksnim situacijama s kojima se susreću tijekom kupoprodaje ili najma/zakupa nekretnine.

Osim suradnje s klijentima, svakodnevno prati tržište nekretnina, proučava poreznu, bankarsku te zemljišnoknjižnu regulativu i radi na jačanju položaja žena u sektoru nekretnina.

Denis Carić, projektni menadžer tvrtke Černelić, zna kako uspješno kombinirati poduzetništvo s radom u businessu. On je prava osoba koju treba pitati za trendove u opremanju smještajnih jedinica u Hrvatskoj, a zna i kolika je važnost partnerskih odnosa u poslovanju.

Iz Černelića dolazi i Nina Nikšić, voditeljica marketinga koja će objasniti kako poboljšati položaj majki u dinamičnim industrijama. Mlada Nina zna i kako oblikovati radna mjesta prema očekivanjima nove generacije.


Pročitajte više: Održana je druga konferencija Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama!


Žena, majka, građevinarka

Ines Belalov Dovečer je diplomirana inženjerka građevine iz Colasa. U građevinsku struku je ušla već samim izborom srednjoškolskog obrazovanja nakon kojeg je upisala stručni dodiplomski studij graditeljstva, dok je diplomski studij nastavila na studiju sigurnosti i stekla zvanje dipl. ing. sig..

Nekoliko godina kasnije upisala je i diplomski studij graditeljstva koji je uz rad i obitelj za nju bio poseban izazov. Prvo radno iskustvo stekla je radom na gradilištima diljem Hrvatske i upravo to iskustvo smatra posebno vrijednim i važnim za daljnji razvoj i razumijevanje svih segmenata građevinarstva.


Pročitajte više: Održana prva konferencija za žene u građevini, arhitekturi i geodeziji!


Priča koja traje

Lenka Kavčič je arhitektica, mentorica, predavačica i zagovarateljica arhitekture. Djeluje na području obrazovanja i svijesti o kvalitetno izgrađenom prostoru u Sloveniji i inozemstvu. Vodilja njezina djelovanja je održiv, svrsishodan i razumno osmišljen prostor koji ljudima nudi mogućnost kvalitetnog življenja i rada. Od 2009. do 2013. bila je prodekanica Visoke škole za dizajn. Kao gostujući profesor na Politehnici u Milanu, podučava studente diplomskih studija iz područja dizajna interijera.

Osnivačica je instituta aFRONT koji već 10 godina organizira i vodi najveći arhitektonski festival Odprte hiše Slovenije i najveći online portal suvremene slovenske arhitekture. Otvorene kuće Slovenije OHS dio su najvećeg svjetskog arhitektonskog festivala Open HouseWorldwide. Festivalu OHS u Sloveniji dodijeljeno je najviše slovensko priznanje na području arhitekture, Plečnikova medalja.

Kroz svoje predavanje od kud je sve krenulo i gdje se stvorila ljubav prema arhitekturi, Lenka Kavčić će nam približiti što je sve u proteklih 10 godina prošla, te kako je tekao njen rast i razvoj. Kroz priču će nam prenijeti i svoj projekt “Otvorene kuće Slovenije” za koji kaže da nije festival od 3 dana, već priča koja traje.


Pročitajte više: Voditeljica prodaje u Hormannu o stereotipima u građevini: “Kad vi budete u 6. mjesecu trudnoće, možda ćete se i vi zapuhati dok se budete penjali 9. katova


Poslovanje u ženskom stilu

A kakvo je to poslovanje u ženskom stilu znaju Petra Batinić i Snježana Ivkanec. Batinić je diplomirana inženjerka drvne tehnologije u J.u.A Frischeis d.o.o. Tijekom 15 godina karijere prošla je gotovo sve odjele, a trenutno je u odjelu Unutarnjeg opremanja. U poslu koji radi voli kontakt s ljudima, traženje prijedloga i rješenja na zadovoljstvo klijenata i njih u JAF-u.

Snježana Ivkanec također je diplomirana inženjerka drvne tehnologije, a radi kao Sales Manager u J.u.A Frischeis Hrvatska. Počela je raditi 2005. godine na odjelu prodaje vrata. Komunikacija s kupcima i poslovnim partnerima čini prodaju vrlo dinamičnom i zanimljivom, što uz pedantnost i predanost poslu daje svakodnevni poticaj u radu i obavljanju ove funkcije.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -