Tko stoji iza seruma za rast trepavica, a tko iza inovativne pedijatrijske poliklinike?

Znate li da se na inicijativu UN-a 11. veljače obilježava Dan žena u znanosti? Iako čine značajan udio zaposlenih u području znanosti u Hrvatskoj, broj žena na vodećim pozicijama u ovoj industriji još uvijek zaostaje. I ove se godine okupljamo na našoj konferenciji „Žene u znanosti, medicini i farma biznisu“ kako bismo produbili razgovor o ulozi žena u ovom sektoru. Družimo se 15. veljače 2024. u zagrebačkom restoranu Lido na konferenciji Žene u znanosti 2024.!

Pridružite nam se i podržite žene u znanosti! Prijave su otvorene.

Žena koja je mnogima ispunila san o gustim i dugim trepavicama – Dragana Koštomaj

Prvi dio govornica već smo predstavile, a sada je vrijeme da vam predstavimo i preostale inspirativne govornice. Jedna od njih je Dragana Koštomaj, direktorica u Active Luxe Cosmetics, Medilip d.o.o. Interes za kemiju pokazivala je još od malih nogu i upravo nju naziva svojom prvom ljubavi. Završila je srednju školu za farmaciju u Ljubljani. U sklopu prakse počela je raditi u ljekarnama te je u toj branši ostala sve do završetka Kemijskog fakulteta. Radila je kao stručni predstavnik na terenu te Key account manager za ljekarne diljem Slovenije.

Jeste li znali da iza proizvodnje jednog od najprodavanijih seruma za rast trepavica stoji tim žena koji predvodi upravo Dragana? Osmislila je formulu ovog seruma, ali i svih drugih proizvoda u njihovoj ponudi. Asortiman se s godinama proširio, a u ovoj godini slijedi i rebranding u kojem mijenjaju ime u Active Luxe – kako bi slavile aktivne žene, aktivnu promjenu, aktivan rast. Dragana će nam otkriti kako je došla na ideju da osmisli serum, zašto su se odlučili na rebranding te kako funkcionira ženski tim koji brine za marketing i prodaju ovih proizvoda u nekoliko europskih država.


Pročitajte više: Gdje se skrivaju žene u znanosti? Okupili smo liderice iz farmacije, genetike, bio(tehno)logije…


Ivana Stracenski je znanja stjecala i u Helsinkiju

Ivana Stracenski, Associate Director EMEA Regulatory Liaison, Johnson & Johnson, vodi regulatorne strategije EMEA i savjetovanje o regulatornim aktivnostima EU-a kako bi se ispunili operativni i poslovni ciljevi globalnog razvoja. Svoja znanja stjecala je u Zagrebu i Helsinkiju, nakon čega se vratila u Zagreb i godinu dana stažirala u Ljekarni Pablo. Potom je dvije godine provela u Agenciji za lijekove i medicinske proizvode u Zagrebu. Prije dolaska u sadašnju kompaniju dvije i pol godine provela je u Europskoj agenciji za lijekove.


Pročitajte više: Žene u znanosti, medicini i farma biznisu potvrđuju: znanost je lifestyle!


Marija Bošnjak je zaslužna za novu pedijatrijsku polikliniku

Izvršna direktorica u poliklinici Salvea Marija Bošnjak pričat će nam o svojoj strasti prema stvaranju. Ova magistrica farmacije i ekonomije postavila je temelje nove zagrebačke pedijatrijske poliklinike. Sudjelovala je u procesu od ideje do realizacije, a poliklinika je otvorena u studenom prošle godine. Marija se početkom prošle godine pridružila farmaceutskoj tvrtki Salveo u njezinom poduzetničkom pothvatu te proširila svoj opus djelovanja s farmacije na medicinski dio poslovanja.

Najvažnija joj je istinska briga za dobrobit pacijenta. Istovremeno promišlja o ekonomskoj efikasnosti, njeguje „always look forward“ mindset i ima strateški pristup poslovanju. Uvjerljivo najveća valuta u životu su joj vrijeme i kvaliteta. U poslu bira kreativne i izazovne pothvate jer u njima istinski uživa i smatra da je posebno oplemenjuju, a strast prema razvoju poslovanja ono je što ju intrinzično motivira. U svom će predavanju govoriti o tome kako nikada ne utišati dijete u sebi, kako odabrati posao koji ispunjava, kako se okružiti ljudima koji inspiriraju te naposljetku ono najaktualnije – kako na radost brojnih obitelji osnovati modernu pedijatrijsku polikliniku.


Pročitajte više: Na večeri za žene u znanosti i farma biznisu pričalo se o najmoćnijem oružju u borbi protiv stresa


Sve o održivosti u naftnoj i farmaceutskoj industriji zna Nataša Kos

Nataša Kos, ESG menadžerica u PwC-u Hrvatska, proteklih je deset godina radila kao stručnjakinja za održivi razvoj u naftnoj i farmaceutskoj industriji. Ima iskustva u implementaciji i provedbi strategija održivosti, akcijskih planova i ESG/nefinancijskom izvješćivanju; prema GRI-ju, UN SDGs.

Iskusna je u projektima uključivanja dionika i educiranju internih i eksternih dionika o održivosti. Radila je i u održivoj nabavi s naglaskom na implementaciju ESG kriterija u nabavne procese i izradom programa za procjene održivosti dobavljača. Posjeduje GRI certifikat, kao i certifikat University of Cambridge za Održivi razvoj i kružnu ekonomiju. Na konferenciji će podijeliti svoja iskustva.


Pročitajte više: Dr. sc. Katarina Mužina: “Hrvatska je sjajna za žene u znanosti”


Nuša Kujundžić svoju je priču započela u Gradskoj ljekarni Zagreb

Nuša Kujundžić je početkom 2020. pristupila kompaniji AstraZeneca na poziciji Key Account Managera u terapijskom području raka pluća. Kasnije je preuzela ulogu Brand Managera za isto područje. Njezina stalna želja za stjecanjem novih znanja dovela ju je do Market Access tima, gdje trenutno obavlja dužnost Market Access Managera za onkološki portfelj.

Nuša je magistra farmacije, a njezin profesionalni put započeo je stažem u Gradskoj ljekarni Zagreb. Potom je dobila priliku za ubrzani razvoj unutar Future Leaders Programa u GlaxoSmithKline-u. Obavljala je različite uloge poput Multichannel Marketing Leada, Medical Representativea i Local Implementation Leada.

Pridružite se i poslušajte inspirativna predavanja! Prijave su otvorene.

Sponzori i partneri konferencije su Takeda, Zentiva, Adria Dental Group, MEDIS, Active Luxe Cosmetics, Selvita, Poliklinika Salvea, Poliklinika Mazalin, Johnson&Johnson, Astra Zeneca, MSD, PWC, Ramiro.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -