Ovih 7 alata za pisanje životopisa znatno će vam olakšati traženje posla

Životopis je najvažniji alat za traženje posla i zbog toga je osobito važno posvetiti posebnu pozornost njegovoj izradi. U tome mogu pomoći različiti alati za pisanje životopisa u kojima možete besplatno ili za vrlo malu naknadu izraditi vizualno ugodan, pregledan i profesionalan životopis.

Lijep, kratak i pregledan životopis prvi je korak pri pronalasku novog posla. Potencijalni poslodavac će se najprije susresti s vašim životopisom, a tek onda donijeti odluku hoće li vas pozvati na razgovor. Osim samog sadržaja koji predstavlja vaše znanje i iskustvo, važan je i način na koji je sadržaj prezentiran. Donosimo pregled alata u kojima možete napisati i urediti svoj životopis tako da zadovolji kriterije i najzahtjevnijeg poslodavca.


Pročitajte više: Fotografija u životopisu – da ili ne?


CV Maker

CV Maker jedan je od najpoznatijih online alata za pisanje životopisa. Njegova velika prednost je u tome što omogućava pisanje životopisa na mnoštvu jezika, što znači da s lakoćom možete napisati životopis na hrvatskom ili nekom drugom izabranom jeziku. CV Maker nudi velik izbor predložaka koji odgovaraju širokom rasponu profesija. Dijelove životopisa moguće je raspoređivati po želji, bez potrebe za složenim formatiranjem.

Gotov životopis može se spremiti u PDF, HTML ili TXT formatu, a moguće ga spremiti na samoj stranici i zatim podijeliti link s potencijalnim poslodavcima. CV Maker nudi i vodič za početnike kako bi pisanje životopisa bilo što brže i jednostavnije.


Pročitajte više: Ove 3 stavke životopisa osigurat će vam poziv na razgovor!


VisualCV

VisualCV je alat koji omogućuje izradu atraktivnog i profesionalnog web portfolia i životopisa. Za razliku od CV Makera koji nudi postojeće predloške, VisualCV omogućuje izradu prilagođenih verzija životopisa u različitim formatima. To je osobito praktično ako životopis želite prilagoditi više različitih pozicija za koje se javljate. Također, svaku verziju je moguće mijenjati i nadograđivati pa tako možete vidjeti i svoj napredak u nadopunjavanju i usavršavanju životopisa. Gotova verzija može se spremiti u PDF formatu.


Pročitajte više: Zašto ne biste svoj životopis predstavili i na Twitteru?


Resume.com

Resume.com je potpuno besplatan alat za izradu životopisa. Jednostavan je za korištenje, a veoma korisna značajka mu je mogućnost povlačenja podataka s Facebooka i LinkedIna. Životopis je moguće prilagoditi svakom radnom mjestu zahvaljujući velikom izboru predložaka, a životopis može putem linka biti podijeljen s drugima. Također je moguće napraviti nekoliko verzija životopisa za slučaj da se prijavljujete na nekoliko različitih pozicija.


Pročitajte više: 17 najčešćih jezičnih grešaka u životopisima i molbama za posao


Resume Builder

Resume Builder karakterističan je po instrukcijama koje vas u izradi životopisa vode korak po korak. Također nudi predloške unaprijed napisanih, specifičnih fraza za svaki posao, koje su za Resume Builder sastavili stručnjaci kako bi korisnicima olakšali traženje posla. Životopis je moguće preuzeti i isprintati, a alati za uređivanje omogućuju njegovu prilagodbu specifičnim potrebama. Kreirani životopis moguće je podijeliti i oglašavati na društvenim mrežama. Resume Builder dostupan je i kao aplikacija za što brže i jednostavnije stvaranje životopisa.


Pročitajte više: Kako da vaš dosadan posao zvuči impresivno u životopisu?


DoYouBuzz

DoYouBuzz omogućava stvaranje životopisa u web ili mobilnom formatu. Kao i ostali alati nudi širok raspon predložaka koje je potrebno samo popuniti, ali je moguće i dodati željeni sadržaj za što potpuniji životopis. DoYouBuzz se od ostalih alata izdvaja po tome što nudi uslugu povratne informacije. Vaš životopis mogu pregledati drugi korisnici i dati vam savjet kako ga poboljšati. Gotov životopis moguće je podijeliti na društvenim mrežama, ali i na Googleu.


Pročitajte više: Što morate imati na umu kada pišete životopis na engleskom?


ResumeGenius

ResumeGenius omogućuje brzo kreiranje životopisa prilagođeno onima koji nisu osobito dobri u pisanju. U samo nekoliko klikova moguće je napisati životopis koristeći postojeće podatke. ResumeGenius nudi više od 20 predložaka i više od 50 tisuća fraza koje omogućuju stvaranje odličnog životopisa onima koji nisu vješti s engleskim jezikom. Njihovi predlošci prilagođeni su za gotovo sve verzije softvera, a gotov životopis moguće je preuzeti u PDF, DOCX i TXT formatu.


Pročitajte više: 9 fraza u životopisu koje poslodavci ne vole


Novorèsumè

Novorèsumè se od ostalih alata fokusiranih na dizajn razlikuje po tome što je više fokusiran na sadržaj. Pomoću posebnog alata moguće je analizirati sadržaj životopisa, a program će dati prijedloge za izmjene kako bi sadržaj bio što kvalitetniji. Životopis je mogući prilagoditi iskustvu, tako postoji verzija za studente i početnike, te napredna verzija za one s više iskustva. Moguće je kreirati i sažetu verziju životopisa od jedne stranice.

Alati za pisanje životopisa mogu vam znatno olakšati predstavljanje vještina i iskustva potencijalnim poslodavcima. Na vama je samo da izaberete alat koji najviše odgovara vašim potrebama kako biste se na najbolji mogući način predstavili potencijalnim poslodavcima.

Foto: Unsplash/Gabrielle Henderson

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -