Edukacija u doba korone: Kako iskoristiti vrijeme u karanteni?

Karantena/samoizolacija na koju smo prisiljeni može nas dovesti do ‘ludila’ ili ju možemo iskoristiti na najbolji mogući način. Naše članice su odlučile iskoristiti ovo razdoblja za vlastito unaprijeđenje, a ovako izgleda njihova edukacija u doba korone.

Povezano:

Edukacija u doba korone – preporuke naših članica!

Važna je prilagodba!

Većina nas se uvjerila, kako nam se u dva do tri tjedna život okrenuo. Od nečeg prije nekoliko mjeseci nezamislivog, do nečeg što svakim danom mislimo da je samo ružan san. No kako bismo preživjeli i u ovakvim uvjetima važna je prilagodba, objasnila je Tamara Aye direktorica sektora marketinga u Merkur osiguranju.

Prilagodba postojećem stanju kroz naše navike, rade, svakodnevne aktivnosti. “Svakodnevno možemo u medijima čuti razne savjete kako možemo zabavno iskoristiti vrijeme izolacije, i sve to znamo i sve je to logično, no ipak se ne osjećamo ugodno. Zato što se radi o neizvjesnosti. Ne znamo do kada će to sve trajati. Niti s kakvim posljedicama ćemo izaći iz izolacije. No ono što znamo je da možemo napraviti puno toga.

Svo poslovanje, kao što vidimo u ovom kratkom roku, počinje se brzo prilagođavati novonastalim okolnostima. Zakon ponude i potražnje i dalje vlada. Samo se potražnja sada promijenila, a ponuda se tome prilagođava. Ako gledamo klasični marketinški mix, popularni 4 P (product, price, place, promotion), onda se u većini slučajeva sve promijenilo. Većina je prisiljena poslovanje staviti na trenutno dostupne platforme – online, uložiti nešto u promociju na navedenim kanalima te osigurati dolazak robe do kupca. Pri tome se i cijena mijenja. Neophodnim dobrima kao što su osnovne živežne namirnice, cijena raste, dok proizvodima koji nisu neophodni u ovom trenutku, poput bijele tehnike, cijene padaju. Dakle, 4P je napravio potpuni zaokret”, objasnila je Tamara.

Poboljšajte znanje o digitalnom marketingu

Kao što vidimo znanja o digitalnom marketingu potrebna su svima. Srećom, postoje ljudi koja svoja znanja trenutno dijele besplatno, pomažući tako društvu da preživi u novonastalim okolnostima. Stoga neke tvrtke koje su do jučer pružale usluge digitalnog marketinga, pomažu široj zajednici kroz besplatne webinare, e-books na temu Facebook oglašavanja, e-mail marketinga, besplatne SEO analize i sl. (AIRBONA).

Također, Google nudi besplatne online edukacije o digitalnom marketingu ili razvoju karijere. Osim toga, sve više tvrtki nudi i povoljnije online edukacije.

“Radom od doma, u smislu ne trošenja vremena na putovanje do posla i izbjegavanjem uobičajenih aktivnosti poput odlaska na fitness, shoppinga ili kave s prijateljicama, svakako da imamo malo više vremena za provesti u razgovoru i uz društvene igre u zabavi s ukućanima, odrađivanje nekih kućanskih poslova za koje smo obično morali uzimati godišnji odmor ili proučavanjem stvari koje nas zanimaju. Konkretno, konačno čitanje svih onih knjiga koje godinama kupujem na Interliberu po povoljnijim cijenama, da se nađe, te smišljanje što skuhati sljedeći dan uz postojeće namirnice, pazeći pri tome na kalorijski unos i sastav obroka, počela sam proučavati intenzivnije zdravu prehranu. Otkrivam neke nove recepte i načine pripreme namirnica, ali se i vraćam starim, jednostavnim kombinacijama i kuhinji naših mama”, objasnila je Tamara.

Čuvar duševnog zdravlja

Voditeljica tima za financijsko praćenje projekta u kompaniji Schneider Electric, Ines Čule, napravila je dokument koji je nazvala “Čuvar duševnog zdravlja”. Opis dokumenta glasi: “Svrha ovog dokumenta je nabrojati sve što će nas održati u fizičkoj i mentalnoj formi dok radimo od kuće. Dodajte virtualne treninge, tv emisije, knjige, filmove, podcaste koji vam se sviđaju. Molim dodajte linkove, kodove za popuste ili bilo koju uslugu streaminga koja je dostupna gdje god je to moguće. Vježbe su besplatne osim ako nije drugačije navedeno!”

Campster, Arbona, Skillshare i Youtube

Claudia Pučić, stručna suradnica u Istarskoj razvnoj agenciji, odlučila je svoje vrijeme posvetiti edukacijama putem Campstera. Matija Matea Stojić iz Poliklinke Mazalin koristi Skillshare i YouTube, a prihvaća i sve nove online edukacije koje joj netko preporuči. Skillshare trenutno nudi dva mjeseca besplatnih edukacija na svoje premium seminare.

Ivana Jandrić, menadžerica u tvrtki LQ, obožava Crossknowledge. “Obzirom da smo zastupnici globalne digitalne platforme za učenje „Crossknowledge“ i sama se educiram na njoj. Crossknowledge nudi velik broj digitalnih edukacija čiji su autori eksperti i profesori vodećih poslovnih škola u svijetu. Platforma je gamificirana tako je i učenje zanimljivo i zabavno.”

Marketinška supervisorica zemalja Balkana u danskoj kompaniji Grundfos i ambasadorica brenda Indestructible Anđelka Valentić jednom tjedno prati edukacije Arbone. Naime, Arbona marketing svaki petak u 10 sati drži pola sata besplatne edukacije na temu digitalnog marketinga.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Što rast cijena goriva znači za građane?

Cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci draštično se povećala, a za sobom povlači poskupljenja drugih proizvoda. Povećani troškovi života mnogim su...
- Advertisment -