LinkedIn za početnike

LinkedIn je najveća profesionalna mreža na svijetu s preko 200 milijuna članova. Istovremeno, mnogi od čega najviše žene ne koriste ovu poslovnu mrežu.

Ono što svaki LinkedIn početnik mora znati je sljedeće:

LinkedIn profil nije isto što i životopis

LinkedIn profil je puno dinamičniji od životopisa koji je statičan dokument. LinkedIn profil je vaš pravi “sales pitch”, vaš online brand koji možete kontinuirano komunicirati kroz dodavavanje svojih prezentacija, publikacija, objave statusa…

LinkedIn je online networking platforma

To znači da nije dovoljno samo kreirati profil, već i sudjelovati kroz povezivanje s onima koje poznajete ali i onima koje ne poznajete osobno čime vaš osobni brand dobiva veću vidljivost. Nadalje, LinkedIn grupe su odlične za networking i pravo mjesto na kojem možete pokazati svoje znanje te na profesionalan način komunicirati s vašim potencijalnim kupcima i klijentima.

LinkedIn profil je osobni profil a ne profil tvrtke

LinkedIn nudi također i mogućnost otvaranja profila tvrtke na kojem možete prezentirati svoju tvrtku i njene proizvode i usluge. Otvaranje profila tvrtke kao osobnog profila je neprofesionalno.

LinkedIn nudi još mnogo opcija, više pogledajte u infografici dolje.

LinkedIn-za-početnike

 

 

 

Prethodni članakLjetne poslovne haljine
Sljedeći članakDigitalni marketing: SEO

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

5 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tko ima hrabrosti, viziju i znanja reformirati razvojno ograničavajuće PDV politike?

Tko vas šiša - poručuje država vlasnicima frizerskih salona kojima stopa PDV-a od 25% onemogućuje daljnji razvoj. Stoga u vrtlogu nadolazećih...