Sve vam loše stoji? Vrijeme je da konačno naučite kako se oblačiti prema obliku tijela!

Ako imate osjećaj da vam nikada ništa ne stoji dobri, sigurno birate pogrešne krojeve odjeće za svoj tip tijela! Ovaj vodič pomoći će vam da konačno naučite kako se oblačiti prema obliku tijela i razvijete nepogrešiv stil.

Povezano:

Jesu li vam poznate situacije u kojima ljubomorno gledate onu jednu kolegicu kojoj sve savršeno stoji? Možda je stvarno stvar u njezinoj građi, no možda ona samo zna kako se pravilno odjenuti za razliku od vas. Na policama trgovinama postoji odjeća raznih krojeva i, na žalost, ono što vam je lijepo neće vam uvijek dobro stajati.

Zato je jako važno znati kako se obući prema obliku svog tijela i koje odjevne predmete uopće birati. Nekada je bolje zanemariti svoj osobni stil i radije kupiti stvar koja vam provjereno pristaje. Birati stvari koje vam pristaju prema stilu puno je lakše kada se oblačite za slobodno vrijeme. Većina žena ima problema upravo s poslovnim kombinacijama.

Ovdje je sve puno teže, hlače na odijelo nekima čudno stoje, neke ne znaju iskombinirati ‘pencil’ suknju, nekima obična bluza izgleda previše dosadno, a neke misle da im ni to uopće ne stoji dobro. Iako će svatko se svatko morati malo više potruditi da otkrije što obući na svoju posebnu figuru, ovih 5 oblika tijela odlična su početna smjernica kako se oblačiti prema obliku tijela.

Oblik pješčanog sata

Oblik pješčanog sata smatra se idealnim. Zašto? Jer se u ovom obliku težina pravilno raspoređena između gornjeg i donjeg dijela trupa, s definiranim strukom u sredini. Kod njega su grudi i bokovi praktički jednake veličine.

Ako imate ovaj oblik tijela, fokusirajte se na komade koji ističu vaše prirodne obline. Strukirane poslovne haljine od debljih materijala odličan su izbor. Vi spadate u kategoriju koja može najbolje iskombinirati ‘pencil’ suknje i majice na v izrez. Također, uvijek birajte uže hlače umjesto širih, a dobro će vam stajati i uzorci koji prate figuru, poput pruga.

Povezano: Pruge za svaki oblik tijela

Oblik trokuta

Ovaj se oblik tijela često naziva i oblik kruške. Karakterizira ga širi donji dio trupa nego gornji, a struk je kod njega definiran. Cilj u odijevanju ovog tipa tijela jest vizualno smanjiti razliku između gornjeg i donjeg dijela trupa.

Ovo možete postići majicama na v izrez ili izrez koji je dublji i širi od uobičajenog. Dobra je ideja i birati komade s detaljima na ramenica i velike ogrlice. Gornji dijelovi u boji i neutralni donji komadi također će vam pomoći u tome da vizualno smanjite razlike.

Povezano: Što obući ovaj tjedan? Kapsula za trokutasti oblik tijela powered by Comma Fashion

Obrnuti trokut

Ovaj tip tijela ima suprotne proporcije od oblika trokuta. Kod njega je gornji dio trupa širi nego donji, dok je struk i dalje definiran.

Ove razlike ćete smanjiti tako da odjećom skrenete pažnju s gornjeg dijela tijela na donji dio, točnije bokove. Ovo možete postići na više načina. Na primjer, birajte suknje a kroja, a pomoći će i ako je na njima strateško postavljen uzorak. Čak će i veće i primjetne cipele poslužiti svrsi. Hlače s uzorkom isto su dobra ideja, a ovom će obliku dobro pristajati i hlače širih krojeva. Nećete pogriješiti niti ako odaberete šire majice ili one ravnih krojeva.

Povezano: Što obući ovaj tjedan? Kapsula za tijelo oblika obrnutog trokuta powered by Comma Fashion

Ovalni oblik

Na ovalni oblik odnosi se svaki tip tijela kod kojeg struk nije definiran, već je širi od uobičajenog. Cilj odijevanja je vizualno stanjiti struk i kreirati mjesto razlikovanja između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Postoji nekoliko načina na koje to možete postići odjećom i modnim dodacima. Možete birati takozvane ‘panel’ haljine koje imaju ugrađene druge, obično stezljive, materijale sa svake strane struka. Možete odabrati i kraće, ali šire haljine A kroja. Također možete obući odjeću na kojoj su strateški postavljeni printevi i uzorci te, naravno, remene koji najbolje sužuju struk.

Oblik pravokutnika

Ovo je još naziva i ‘dječačkom’ figurom. Slična je kao i ovalni oblik, no sredina trupa je uglavnom istih ili nešto manjih proporcija od gornjeg i donjeg dijela, za razliku od ovalnog oblika kod kojeg je struk nešto širi od grudi i bokova.

Slično kao i kod okruglog dijela tijela, potrebno je stvoriti iluziju tankog struka. Možete odabrati strukirani blejzer ili kraću jaknicu koja završava iznad bokova. Dobar izbor su i šire suknje na usku majicu, a nećete pogriješiti ni ako ovu kombinaciju upotpunite remenom oko struka. Kao i kod prethodnog oblika, ovoj liniji također laskaju kraće haljine.

Foto: Instagram/@shaleesayamnet

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -