Naše poduzetnice su nam otkrile koji ljubavni savjeti su im zaista pomogli!

Ljubav je kao poduzetništvo, počinješ od nule i gradiš je svojim vlastitim rukama; početci su uvijek najteži, ali svi zidovi svijeta vas ne mogu spriječiti; a kada je jednom izgradite, svijet izgleda potpuno drugačije. Naše poduzetnice koje su sve u životu gradile same i svojim vlastitim rukama kroz život su dobile mnoge savjete kako to činiti. Ovoga su puta promijenile temu i otkrile koji su ih ljubavni savjeti oduševili.

Povezano:

Iz ljubavnog savjeta u vlastiti posao

Poduzetnica Iva Barić otkrila nam je da je najbolji savjet koji je ikada dobila došao iz najboljeg izbora iz kojeg je mogao doći – od njenog supruga.

“Rekao mi je da se ljubav pokazuje djelima ne riječima. Iz njegovih djela i podrške nastao je NeuroArt i hvala mu na tome”, ispričala je Iva i dala nam potporu za tvrdnju da je ljubav zaista bliska poduzetništvu.

Ljubav nadilazi sve

Neki ljubavni savjeti naših poduzetnica došli su nam u obliku predivnih afirmacija. Tako je na primjer Josipa Maslač Petričević napisala: “U očima svijeta obična si osoba, a u očima osobe koja te voli – ti si cijeli svijet! Samo ljubav nadilazi naše živote i stoljeća, samo nju nosimo sa sobom kroz vječnost!”

ljubavni savjeti

Najbolji ljubavni savjeti kriju formulu uspjeha

Sandra Mraović Deković još je jedna promocijska poduzetnica koja nam je rekla da su najbolji ljubavni savjeti oni koji u sebi kriju opću formulu uspjeha. Oni moraju potaknuti međusobnu podršku, uvažavanje i razumijevanje na putu realizacije vlastitih ideja, želja i snova, ma koliko različiti oni između partnera bili.

“Ključ je u temeljnim vrijednostima koje partneri žive. Ukoliko se one preklapaju, puno su realnije šanse da se ovakav odnos zaista i stvori. I naravno, u situacijama kada se partneri nalaze u istoj priči, u kojoj dijele zajedničke obveze i odgovornosti, jako su važni obostrani kompromisi, asertivno iskomunicirani i dogovoreni”, rekla je. 

Formula za mir je prihvaćanje da su muškarci su s Marsa, a žene s Venere

Instruktorica izvornog pilatesa i vlasnica pilates centra, Ksenija Brničević rekla je da “kompromis i poštivanje donosi sklad u zajednički život. Konstantno aktivno ulaganje u vezu i osluškivanje želja i potreba partnera vodi ka dugotrajnoj vezi. A prihvaćanje da su žene s Venere, a muškarci s Marsa unosi mir u zajednički život.”

Uvijek budite dostojanstveni

Jedna od poduzetnica, Maja Leskovar, rekla je da je “najbolji ljubavni savjet za žene da u ljubavnom odnosu budu neovisne od svog partnera i da sačuvaju svoje dostojanstvo.”

Pazi kako češ izabrati jer ga nećeš promijeniti

Iako je prvo rekla da je najbolji ljubavni savjet taj da ovdje nema savjeta, poduzetnica Kata Barišić na kraju se ipak sjetila jednog koji je njoj pomogao.

“Ljubavna jednadžba: 1+1 = 2 nije 11. Što to znači? Nemoj ga idealizirati misleći da ćeš ga kasnije promijeniti jer nećeš, sjeti se da teško mijenjaš i samu sebe kada to jako želiš pa sigurno nećeš ni njega koji to niti ne želi. Uostalom, zašto bi ga mijenjala pa takvog ga voliš. Uglavnom, ako je u početku nepažljiv, škrt, zaboravan, ovakav, onakav, kasnije teško da će biti bolji. Vjerojatnije je da će biti gori jer se sad trudi da te osvoji. Zato 1+1 = 2, kad vidiš neke red flags reagiraj odmah, ako ih ne vidiš super, onda možda dođemo do bolje računice i dobijemo 1+1=3”, objasnila je Kata svoju ljubavnu jednadžbu.

ljubavni savjeti

Dišite

Sanja Glavić Krivičić otkrila nam je tajnu ljubavi i dala uvid u njenu jednostavnu, ali inspirativnu definiciju zaljubljenosti. “Biti zaljubljen znači disati!”, objasnila je.

Nađite zajedničku aktivnost

Poduzetnica i vlasnica obrta za dekorativne tapete Monicas Dreamhood, Monica Trzun, rekla je da je najbolji ljubavni savjet kojeg se drži kratak, ali da nikada ne griješi. 

“Bez obzira koliki vam je staž u vezi ili braku, nikad ne zaboravite one sitnice kod partnera u koje ste se zaljubili. Plus, kako ne bi nastupila monotonija, treba pronaći neku aktivnost kojom se možete baviti zajedno, bila to teretana, neki umjetnički tečaj ili nešto slično u čemu ćete moći dijeliti dojmove i doživljaje”, savjetuje Monica.

Bez fige u džepu

Iako u životu nije tražila mnogo ljubavnih savjeta, poduzetnica Natalija Crnički otkrila nam je svoje viđenje ljubavi. “Ljubav je dvosmjerna ulica, neprekidno davanje i primanje, tolerancija, razumijevanje u oba smjera – bez fige u džepu!“

Ljubav kao inspiracija

Mirela Hison Bartolić otkrila nam je da je najbolji ljubavni savjet koji je ikad bodila bio “Živi u trenutku i okruži se ljubavlju. Ljubav inspirira i pokreće.”

Ljubav nije ljubav ako je škola

Vlasnica konzultantske firme Karmen Orlović Mudri otkrila nam je da prava ljubav nije ljubav ako je bila škola.

“Prava ljubav prepoznaje se onda kada dvije osobe jedna drugu čine najboljom verzijom samih sebe. Sa takvom osobom možete postići sve”, rekla je Karmen i podjelila citat:

“Kad je dvoje ljudi jedno duboko u srcima, kadri su uzdrmati i ono što željeznu snagu ima.” – I Jing

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -