Muškarci se slažu da su žene potrebne u upravnim odborima, no ne da im se zamarati tom temom

Izgleda da muškarci podržavaju žene u upravnim odborima i da se šovinizam unutar korporativne kulture sve više i više smanjuje. Iako smatraju da bi žena na najvišim pozicijama u kompanijama trebalo biti više, isto tako smatraju ovaj problem zamornim i ne da im se ulaziti dublje u njega.

Povezano:

Direktori korporacija uglavnom smatraju da raznolikost unaprjeđuje upravne odbore. Unatoč tome, podaci nedavne ankete globalne mreže korporacija PwC pokazali su da čak 63% američkih upravnih direktora smatra da investitori previše pažnje posvećuju rodnoj raznolikosti u upravnim odborima. Ovo je zasićenje poraslo u posljednje dvije godine s obzirom na to da je isti stav 2018. godine imalo samo 35% direktora.

Dojadile im kvote

‘Zasićenje’ direktora ovom temom moglo bi biti zbog svojevrsnih inicijativa za ženske kvote koje postaju sve popularnije i raširenije. Ovakve su se inicijative pokazale zaista djelotvornima u cijelom svijetu pa i u Hrvatskoj. Iako žene u upravnim odborima čine daleko manji udio od prihvatljivog prema spomenutim inicijativama, izgleda da direktori odbora zbog njihovog inicijalnog uspjeha već smatraju da su učinili dovoljno.

Voditeljica istraživanja u PwC-u, Paula Loop, objasnila je kako ovim stavom muškarci u korporativnoj kulturi žele poslati jasnu poruku. “Oni s time kažu: ‘Čuli smo vas, poduzeli smo mnoge korake i fokusirani smo na to – sada se maknite i fokusirajte se na nešto drugo”, objasnila je rezultate istraživanja. Ovo pokazuje da su muškarci u korporacijama i dalje velikim dijelom u zabludi o stvarnom položaju žena u korporativnoj kulturi.

Povezano:

Čak 72% muškaraca u upravnim odborima smatraju da se previše pažnje posvećuje radnoj raznolikosti, dok se s druge strane s time slaže samo 25% ženskih članica odbora. Nadalje, visok broj od 76% posto tih muškaraca smatra da će se problem rodne neravnopravnosti u odborima riješiti sam od sebe kroz vrijeme. Ovo je zabrinjavajuće utoliko što su prema drugim istraživanjima upravo ti isti muškarci odgovorni za diskriminaciju žena u napredovanju na najviše funkcije. Jednako je tako zabrinjavajuća činjenica da se 33% žena s njima slaže.

Unatoč generalnoj nezainteresiranosti, 62% ispitanih direktora slaže se da raznolikost donosi jedinstvene i bolje perspektive odborima. “U konačnici, stav ovih direktora je da ne trebaju stalno slušati o ovom problemu jer su ga shvatili. Sada samo ostaje pitanje što će zaista poduzeti oko toga”, zaključuje Loop.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eko poljoprivreda

Eko poljoprivreda je novi smjer Nestlea, do 2025. koristit će proizvode...

Nestlé je povodom obilježavanja desete godišnjice od pokretanja NESCAFÉ plana najavio nove globalne obaveze koje se vežu uz brand kave NESCAFÉ,...
- Advertisment -