Zašto naše članice jednoglasno preporučuju MBA program u COTRUGLI Business School?

U brojnim objavama ističemo koliko je važno osnažiti žene, pružati im jednake prilike i potaknuti ih na najveći uspjeh, bilo da su poduzetnice, uspinju se ljestvicama korporacije ili nešto treće. Osim vjere u sebe, veliku ulogu igra i edukacija. Važnost izbora prave edukacije za željenu karijeru izuzetno je važan faktor. Pitali smo naše članice iz raznih industrija i sve se slažu – ako želite biti lider, MBA program je nužan. S nama su podijelile i svoja iskustva.


U suradnji sa Cotrugli Busines School jačamo podršku ženama u biznisu

Kako završiti MBA uz posao i obitelj?

MBA je za žene višestruko koristan


Zorica Brečić, vlasnica tvrtke Rhea savjetovanje

„Kao CFO i mama tada šestogodišnjih blizanaca koji su kretali u školu, 2014. godine odlučila sam se prijaviti za selekcijski proces i stipendiju za EMBA program COTRUGLI poslovne škole. Bila sam među 5 odabranih između izuzetnih kandidata i kasnije kolega. Već u tom prvom iskustvu ljestvica je postavljena jako visoko. Upoznala sam predivne ljude koji su me nadopunili i promijenili na bolje, ostali prijatelji za cijeli život. U akademskom smislu COTRUGLI EMBA program je jako dobro izbalansiran s poslovnim obavezama, privatno traži jako puno odricanja i podrške najbližih.

Profesori i kolege od kojih učiš u svakoj interakciji neprocjenjiva su vrijednost ovog programa. Dobila sam nova znanja, drugačiji pogled na već poznato. Završiti COTRUGLI školu je bila izvrsna odluka koja je svakim novim modulom poticala izlazak iz vlastite zone komfora, challengirala me i ohrabrila me da ustrajem u svojim željama i slijedim svoje snove- od menadžerice do poduzetnice.”

Ana Ivančić – vlasnica Garderoba store

MBA program
MBA program

“Završila sam Executive MBA program COTRUGLI Business School u generaciji 2008. godina za koji sam dobila punu stipendiju. Bili smo jedna od prvih generacija tog programa, ali smo već tada za većinu kolegija imali odlične međunarodne predavače s prestižnih poslovnih škola. Kako sam iza sebe već tada imala znatan dio karijere u top menadžmentu, ovaj mi program nije predstavljao nužnu stepenicu za napredovanje, ali me naučio mnogim vještinama koje su mi do tada po vlastitom mišljenju nedostajale, a nužne su za dobrog vođu.

Executive MBA program je za mene bio izrazito koristan, upravo iz razloga dugogodišnjeg iskustva kojeg sam imala, jer sam svaku lekciju i case study mogla vrlo lako povezati s nekom od situacija ili izazova s kojima sam se u praksi susrela. Mislim da je za ovaj program upravo to jedan od nužnih preduvjeta, što je bilo vidljivo po razini i mogućnosti uključivanja pojedinih kolega u diskusije i rad grupa. Bili smo jedna vrlo raznolika generacija, a kontakti koje sam tamo stekla u daljnjem su se poslovanju pokazali kao izrazito vrijedni.”


Pročitajte više: Ana Ivančić – Stakleni strop se probija svjesnim preuzimanjem rizika i izlaskom iz zone udobnosti


Vlatka Šrajbek, voditeljica računovodstva i izvještavanja u GSK

“Za mene je Executive MBA program na COTRUGLI Buiness School bilo osobno transformativno iskustvo. Najbolja odluka koju sam mogla donijeti za sebe u tom momentu. Edukaciju sam započela s poprilično profesionalnog radnog iskustva stečenog radeći za razne kompanije, od lokalnih poduzetnika, preko regionalnih pa sve do globalnih korporacija. Kroz program sam najviše naučila o sebi samoj te sam se na osobnoj razini transformirala kao leader. Škola okuplja managere i lidere iz jugoistočne Europe, što je i izvanredna prilika za networking. S druge strane, predavači su profesori i sve redom iskusni konzultanti koji predaju i na vrhunskim svjetskim školama. Mogućnosti učenja i stjecanja vještina su na razini najboljih poslovnih škola. Naročito mi je dragocjeno iskustvo koje sam stekla vođenjem teama i projekta za pokretanje startupa te simulacijom vođenja poslovanja korporacije na globalnoj razini.”

“Na kraju bih zaključila da me je edukacija kod COTRUGLI na Executive MBA programu dobro pripremila i opremila za sve izazove koji će tek doći. Jedna izreka koju sam čula na Welcome reception u COTRUGLI ostala mi je urezana i pratila me tijekom edukacije, a i dalje: “Mind is like a rubber gum. It works best when it is optimally stretched”.


Pročitajte više: Vlatka Šrajbek: Od trgovkinje do članice uprave


Katja Matić, HR manager u Njuškalu

“Pohađanje Executive MBA-a na COTRUGLI Business School bila je jedna od najboljih odluka u mom životu, a već na samom početku vidjela sam da ću moći izvući maksimum od uloženog. Razlog tome bili su sjajni predavači i profesori te zanimljiva generacija s puno iskusnih kolega koji su bili spremni podijeliti svoje znanje i iskustvo. Način na koji su organizirana predavanja upravo je ono što sam i očekivala: puno grupnog rada i rasprava, poslovni slučajevi i primjeri iz prakse.

Kroz pohađanje programa stekla sam samopouzdanje i dokaz da se sve može postići uz uložen trud, a pogotovo uz ulaganje u znanje. Executive MBA program mi je dao alate da to postignem i ostvarim svoj san. Počela sam strateški razmišljati i naučila sam se nositi s poslovnim izazovima. Naučila sam puno o financijama, prodaji, poduzetništvu, planiranju strategije … ukratko, o svemu što mi je potrebno da bih bila odlična u vođenju ljudskih potencijala. Samo 8 mjeseci nakon završetka EMBA-e lako sam promijenila posao, dobila novu, višu poziciju u drugoj kompaniji i postala cjenjenija na tržištu rada.”

Kristina Ercegović, serijska poduzetnica, vlasnica Business Cafe-a i tvrtke Zaokret

MBA program
MBA program

“Završila sam Executive MBA, 4. generacija. Investicija mi se u financijskom smislu vratila već nakon drugog predavanja jer sam upoznala ljude kojima sam prodala usluge kojima sam se tada bavila. Samo stečeno znanje mi nije bilo ključno za napredak u poslu, jer sam poduzetnica, i završila sam u mladosti Ekonomiju. No ono što mi je bilo ključno i neprocjenjivo je NETWORKING, dakle kvaliteta ljudi koje sam upoznala, koji su prije svega dobri ljudi, s mnogima sam ostala u kontaktu, otvorili smo si međusobno niz vrata, pokrenuli i sudjelovali na niz projekata, tu su i divna dugogodišnja prijateljstva. Vrijedi svaku lipu, kunu, euro, cent…”


Pročitajte više: Kristina Ercegović: Svakodnevno živim svoje snove


Petra Mesarić Horvat, vlasnica tvrtke IMPACTEAM d.o.o.

“COTRUGLI Executive MBA program dao mi je znanje i alate koje koristim u razvoju obiteljske proizvodne tvrtke koja se bavi preradom i obradom stakla IM-COMP d.o.o., te hrabrost da na drugoj godini programa pokrenem i svoju tvrtku te preuzmem franšizu Linea Snella za područje Zagreb sjever. U zadnjih pet godina i uz pomoć dobivene šire slike, znanja, tvrdih i mekih vještina i networka uspijevam kombinirati dva različita posla, menadžerica i poduzetnica te dvije različite branše, proizvodnju i obradu stakla i uslužnu djelatnost oblikovanja tijela. Danas, nakon 5 godina, moja generacija EMBA 11 povezana je preko Viber grupe, postali smo dobri prijatelji te jedni drugima pomažemo u vlastitom razvoju i poslovanju. COTRUGLI poslovna škola svake godine organizira i brojne dodatne aktivnosti i seminare za svoje aluminije gdje se sve dosadašnje generacije umrežuju i dijele svoje iskustvo i znanje, te time povećava prvotnu vrijednost programa. “


Pročitajte više: Petra Mesarić Horvat s 27 godina uspješno vodi svoju i obiteljsku tvrtku


Ako su vas ove priče inspirirale te ako i vi želite dodatni „kick“ u karijeri, javite se na [email protected] ili +385 98 23 55 35. Sve WiA članice ostvaruju 35% na programe COTRUGLI Business School. Detalji na linku.

Foto: privatne arhive članica

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

fizkalna terapija

Zdravlje mišićno-koštanog sustava tijela = kvaliteta života

Moje ime je Marina Kovačević. Osnivačica sam zdravstvene djelatnosti za fizikalnu terapiju koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg obrazovanja, iskustva, izvrsnosti...
- Advertisment -