Novi Citroen C4 je SUV automobil kojeg morate imati!

Kao veliki zaljubljenik u automobile i vožnju, za oko mi je zapeo novi Citroen C4 lansiran prije par mjeseci. Atraktivnog izgleda, SUV model, prvo sam zacrtala otići na testnu vožnju za vikend u Istru ili Zagorje. No došao je vikend, došla je i kiša te je gradska vožnja bila opcija za koju sam se na kraju odlučila.


Pročitajte više: Zašto naše inspirativne poduzetnice obožavaju Citroen gospodarska vozila?


Zašto novi Citroen C4?

Kako sam i rekla, izgleda jako atraktivno, izvana i iznutra. Oduševljena sam rasporedom komandne ploče, preglednošću vozila, hrpom novih dodataka, touch screenom, dodatnim prozirnim zaslonom koji ti pogled drži cijelo vrijeme na cesti. Nema potrebe zapravo za spuštanjem pogleda u razinu volana jer je sve bitno prikazano na tom malom zaslonu koji olakšava vožnju maksimalno.

Auto ima sve moguće zaštite, od sinkronizacije s prometom te prikaza ostalih vozila oko automobila, ceste, ma milina. Imala sam situaciju naglog kočenja, na koju me automobil sam upozorio. Fenomenalno!

Naravno, đir sam odradila po obilaznici kako bih ga mogla kompletno isprobati te ponašanje automobila pri većim brzinama koje po gradu ipak ne mogu odraditi. Lakoća vožnje, nježni prijelaz brzina i snaga automobila su me osvojile odmah. Naravno i svi mogući senzori koji toliko pojednostavljuju kontrolu nad automobilom.


Pročitajte više: Mikro poduzetnica godine Kristina Ukalović najveća je ljubiteljica Citroena, saznali smo zašto!


Mona komadi za modnu reviju u kvartu

Prijateljica je došla vidjeti C4 te smo odradile kratko fotkanje. Auto je toliko fotogeničan da na kraju nismo mogle odlučiti koje fotke odabrati kao najbolje. Susjedima sam priredila modnu reviju u kvartu uz vožnju u Citroenu. Modnu reviju smo održale uz modne komade brenda Mona.

Susjedi nisu mogli vjerovati koliko stvari imam u prtljažniku, pravi ženski ormar je bio na taj dan. I zaista, ogroman je, što mi je savršeno jer kao svako žensko, hrpa stvari nam treba gdje god da se ide! Isto tako se iznenadiš kada sjedneš prvi put u novi C4 i vidiš koliko je prostran i udoban.

No, mene je naravno zanimala gradska vožnja. Cijelu nedjelju sam provela vozeći se po Zagrebu. Inače je uvijek pomalo frustrirajuće voziti po gužvi u rush hour-u zapinjući svakih par metara u koloni i vozeći 20 na sat. Sada mi to nije smetalo. Ubrzanje je taman tempirano koliko treba da se automobil ne muči, a da ne stojiš na mjestu. Preglednost koju sam već spomenula je napokon dobro riješena za razliku od starijih modela koje sam također imala prilike voziti.

Moj zaključak je kako je ovo automobil koji bih svakako uzela u razmatranje za kupnju kao svog osobnog automobila. Udoban, prostran, snažan, pregledan i estetski veoma privlačan oku. Citroen je s ovim modelom napravio usuđujem se reći jako dobar posao.

Foto: Petra Jagodić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zagreb seo summit

Zagreb SEO Summit 2024.: Najveći SEO događaj godine po prvi put...

Zagreb će 20. i 21. lipnja postati svjetsko središte za sve digitalne profesionalce i zaljubljenike u digitalni marketing, a najviše za...
- Advertisment -