Malala Yousafzai diplomirala na Oxfordu!

Gotovo 8 godina nakon nemilog događaja, kada je u bliskom susretu s talibanima izvukla jedva živu glavu, Malala živi posve novi život. Na prestižnom je sveučilištu u Engleskoj nedavno diplomirala filozofiju, politiku i ekonomiju. Ova rođena Pakistanka, aktivistica za prava žena na obrazovanje i najmlađa dobitnica Nobelove nagrade za mir ovime je ostvarila svoj san.

Povezano:

Sada slijedi odmor

Nema sumnje da se Malala itekako namučila kako bi danas ponosno držala diplomu u ruci. Na Oxford je primljena 2017. godine, a upisu je prethodila uspješno završena srednja škola u Birminghamu. Grad je to u kojem je još 2012. došla zajedno sa svojom obitelji, nakon talibanskog napada koji je na nju ostavio posljedice i u narednim godinama.

Nakon što je 2014. godine, kada je imala samo 17, dobila Nobelovu nagradu za mir ovo je novi uspjeh u njezinom ionako već bogatom životopisu. Sada ima 22 godine i pred njom je nesumnjivo divna budućnost.

No, prije nego se baci na nove pothvate, na svom Instagram profilu je podijelila kako će prvo malo odmoriti.

“Teško mi je reći koliko sam sretna i zahvalna. Ne znam što ću sada. Za sada će to biti Netflix, čitanje i spavanje.”

Iako u nekom trenutku života budućnost nije izgledala svjetlo, Malala je unatoč svim preprekama stvorila novu budućnost kojom je izuzetno ponosna. “Teroristi su mislili da će promijeniti moje ciljeve i zaustaviti moje ambicije, ali ništa se u mome životu nije promijenilo. Osim ovoga: slabost, strah i beznadnost, umrli su. Rodile su se snaga, moć i hrabrost”. Tim riječima obilježen je njezin govor u UN-u 2013. godine, a ta poruka danas ima još veće značenje!

Foto: Facebook/Malala Fund

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

životna harmonija

Diana Plazonić iz potpuno drugog gledišta: Nikada nismo živjeli u sigurnijim...

Danas postoji konsenzus kako "živimo u stresnim vremenima". Taj stres percipiramo svi - djeca, učitelji, zaposlenici i poslodavci. Međutim, kada pogledamo...
- Advertisment -