Europska komisija jučer u Briselu predstavila novu strategiju ravnopravnosti spolova

Europska komisija nastavlja svoju borbu za ravnopravnost spolova u Europi. Iako je Europska unija svjetski lider u tom podrčju te je napravila značajni progres, situacija je daleko od idealne. Upravo kako bi se to promjenilo, jučer je u Bruxellesu prezentirana nova strategija “Striving for a Union of equality” (Težnja za Unijom jednakosti). Financijska neovisnost žena je jedan je postulata nove strategije.

Povezano:

Strategija ravnopravnosti spolova “Striving for a Union of equality”

Najnoviji podaci ističu da je svaka treća žena u Europskoj uniji fizički i/ili seksualno zlostavljana, a od toga je 22% žena nasilje doživjelo od strane partnera. Vera Jourova, potpredsjednica Europske komisije zadužena za vrijednosti i transparentnost, je i sama doživjela nasilje od strane partnera. “Pogledajte žene oko sebe, vjerojatno je jedna od vas doživjela to. Ja jesam, ne skrivam ono što mi se dogodilo, a smatram da ni druge žene ne trebaju. Posebno političarke!”

Ono što statistike ne pokazuju su neprijavljeni broj nasilja, što bi ovaj postatak učinio još i većim. Vera Jourova i Helena Dalli, povjerenica za jednakost, naglasile su važnost financijske neovisnosti kao važnog faktora u borbi protiv nasilja. “Finacijska neovisnost žena je temelj jednakosti! Neophodna je jer novac daje određenu dozu slobode”, rekla je Dalli.

Jourova je istaknula da financijska ovisnost nerijetko znači i ostanak s partnerom koji je nasilnik jer nedostatak novčanih sredstava spriječava odlazak žena od nasilnih partnera.

Financijska neovisnost žena
Helena DALLI – Financijska neovisnost žena

Žene imaju 15% manje plaće nego muškarci

Idealno stanje nije ni u financijskom položaju žena, naime posljednji podaci donose razlike u plaćama između žena i muškaraca. Iako su su žene obrazovanije, zarađuju u prosjeku 15% manje nego muškarci. Napredak je ostvaren u posljednjih 5 godina, ali samo za 1%. Isto tako, u samo 8% najvećih kompanija u Europskoj uniji žena je CEO, a 22% žena je u upravama. “Ja 21. stoljeće vidim kao ‘stoljeće žena’. To ne znači da želimo zamijeniti muškarce nego želimo surađivati”, naglasila je Jurova.

Povezano:

Uz to su postoje i druge statistike koje ne idu u prilog ravnopravnosti žena. Samo 67% žena u Europskoj uniji je zaposleno, dok je ta brojka kod muškaraca 78%. U prosjeku mirovine žena su 30.1% manje u odnosu na muškarce. “Zašto? Zato što su bile na godišnjem odmoru? Ne, nego zato što su brinule o djeci. Uvijek sam ljuta kad pričam o ovom moram priznati”, ispričala je Jurova. Uz to, 75% neplaćene brige i kućanskih poslova rade žene.

Zašto je potrebna ravnoteža privatnog i poslovnog života za žene?

Ravnopravnost na poslu ide ruku pod ruku s ravnopravnosti kod kuće, a upravo statistika koja govori da žene i dalje obavljaju većinu kućanskih poslova utječe i na ravnopravnost izvan privatnog života. “Želimo imati djecu, trebamo imati djecu, želimo raditi, trebamo raditi, ali kako ćemo pomiriti naše privatne i poslovne obveze?”

Povezano:

Kako bi se potaknula ravnoteža privatnog i poslovnog života, Europska komisija nastoji riješiti i druge potrebe zaposlenih roditelja osim financiranja. Različitim legislativama dopušteno je korištenje rodiljnog i roditeljskog dopusta, roditeljski dopust mora koristiti i drugi roditelj u razdobolju od minimalno dva mjeseca. “Potičemo i tražimo brojne sporazume za fleksbilno radno vrijeme, no ne želimo poticati rad na pola radnog vremena. Zašto? Jer je to zamka koja vodi u razliku među plaćama. Osim toga, mi želimo potaknuti države na promjenu poreza kako zaposlene majke ne bi bile u lošijoj poziciji samo zato što su odlučile roditi.”

Povezano:

Strategija ravnopravnosti od 2020. do 2025.

Europska komisija narednih pet godina posebnu će pozornost usmjeriti na ravnopravnost spolova, a s tim planira i određene akcije koje su usmjerene na:

  1. Rješavanje problema nasilja nad ženama i djevojčicama
  2. Ravnopravnost plaća muškaraca i žena za isti posao
  3. Poboljšavanje ravnoteže žena i muškaraca na vodećim pozicijama, uključujući one u upravama i u politici.

Foto: Europska komisija, privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...
- Advertisment -